Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Стръв и захранка
naRiba.com

Форум

каква захранка да закачам на прожината
Модератор: Paublo_Eskobar
- doko
- ще става разбирач
каква захранка да закачам на прожината
hora kagete kvo se slaga na prujinata kazaha mi da slagam hlqb nakisnat v voda i nekvi smeski ma ko po to4no. kagete nqkoi i drug 4alum za golemi 6arani 

-
- научил се да хвърля
Веднага ще ти кажат някои форумци, че с пружина е стара, тъпа работа и т.н. Истината е, че върши работа - но не с хляб - защото ако не е добре омесен с вода (тип тесто), ще падне, ако е омесен - няма кой-знае колко да подмами рибата, ще си седи на пружината и толкоз. Трябва с нещо по-ароматно, например козунак, но най-добре е качамак, смесен с кюспе или купешка захранка - достатъчно жилаво, за да се задържи при замятането и същевременно достатъчно рехаво, за да се разкисне във водата и да подейства като захранка и да подмами рибата. На една от куките на пружината задължително сложи друга стръв - царевица, червей, топче "на косъм" или др. Само пружината рядко върши работа, целта й е да действа като "хранилка", а не като стръв.
баща на рибарче
Аве колега аз винаги като ходя на язовир си вземам "MAZSAT"N2!!
Винаги ми е вършил много добра работа.Освен за захранка е и много добър и за стръв.Пробваи ама ме послушаи,наи-добре си вземи втори номер защото номер 1 пада много бързо,а номер 3 няма падане и е много твърд.
Винаги ми е вършил много добра работа.Освен за захранка е и много добър и за стръв.Пробваи ама ме послушаи,наи-добре си вземи втори номер защото номер 1 пада много бързо,а номер 3 няма падане и е много твърд.
-
- сериозен играч
-
- сериозен играч
-
- сериозен играч
За пружината
Риболова на пружина е най-резултатния начин за риболов,стига да умеем правилно да "заредим"хранилката.Много лепкавата консистенция е противопоказна(след малко ще разберете защо).Когато зареждаме пружината, слагаме малко количество захранка,която силно "пресоваме"с ръка в пружината.След това добавяме още захранка,която по-слабо пресоваме.Целта е:когато заредената пружина падне във водата, част от захранката да се "откърти" при удара.Останалото количество падайки на дъното започва да набъбва и да се разлага.Падналата на повърхността захранка пада бавно във вид на облак и оставя следа ,метри около пружината на дъното.Добрата захранка е лепкава ,колкото да задържи материала до падането му на дъното,след което да се разложи за 10-15 мин.и да образува купчина каша.Можете да тествате в кофа с вода и да наблюдавате процеса.НА СЛУКА.