Страница 1 от 1
СОМ - ГЛАВА
Публикувано на: Пет Дек 09, 2005 2:02 pm
от РАПАЛА
КОЛЕГИ,
СПОДЕЛЕТЕ КАК ДА СЪХРАНЯ (ПРЕПАРИРАМ) ЕДНА СОМСКА ГЛАВА
СПЕШНО
БЛАГОДАРЯ
Публикувано на: Пет Дек 09, 2005 3:13 pm
от Кърцата
колега не споменаваш колко е голяма главата!!! но ако не е от някое чудовище аз лично ползвам следния номер - накисвам я в разтвор от вода и сол за 24 часа /така не побелява , както когато е насолена/, после я разпъбам добре с клечки и я суша на сянка, но сега е зима и по-добре е във фурната на много слаб огън, но отнема много време. пече се поне 15-20 часа, какво ще ядеш през това време ти си знаеш

след като се изсуши я лакираш с безцветен лак /отвътре също/. Дано съм ти бил полезен въпреки че по този начин съм обработил само една сомска глава преди години, но с друи глади се получава чудесно. По този начин съм препарирал дори глава от 42 кг. толстолоб
Публикувано на: Пет Дек 09, 2005 3:23 pm
от РАПАЛА
МИ СОМЕТО НЕ БЕШЕ МНОГО
ГОЛЯМО -18.5кг.
ЗНАЧИ АЗ НАПРАВИХ НЕЩО ПОДОБНО, САМО ДЕТО Я ДЪРЖАХ В СОЛЕНАТА ВОДА 2 ДНИ И СЕГА СЪМ Я ПОСОЛИЛ С МОРСКА СОЛ И НЕЗНАМ КО ДА ПРАЯ
Публикувано на: Пет Дек 09, 2005 5:28 pm
от Кърцата
Ако още е влажна избърщи солта, /като изсъхне ще стане на бели точки /и после във фурната. но има опасност да хлътне около и зад очите, сомската глава е доста месеста. Можеш откъм врата да я издълбаеш с нож всичкото месо под кожата до черепа и после преди да сушиш да пъхнеш нещо вътре за да се изпъне кожата
Публикувано на: Пет Дек 09, 2005 6:17 pm
от ivan_yo
Публикувано на: Пон Дек 12, 2005 9:21 am
от РАПАЛА
КОЛЕГИ,
ЗА СЕФТЕ МИ Е
МОЛЯ ЗА ИЗВИНЕНИЕ.
КО ДА НАПРАЯ КАТО Я ЦОПНАХ У САЛАМУРА.
ВИСНАЛ СЪМ Я ДА СЕ СУШИ, МА ВЕРНО ИМА МНОО МЕСО.
Публикувано на: Пон Дек 12, 2005 11:52 am
от batmilen
АМИ ТАГАВА "ОГЛОЗГАЙ Я" И ВЗЕМИ ЧЕРЕПА....