Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум




СОМ - ГЛАВА
Модератор: sapuna
- РАПАЛА
- новобранец
- Мнения: 21
- Регистриран на: Пет Дек 09, 2005 1:51 pm
- Местоположение: СОФИЯ
- Обратна връзка:
СОМ - ГЛАВА
КОЛЕГИ,
СПОДЕЛЕТЕ КАК ДА СЪХРАНЯ (ПРЕПАРИРАМ) ЕДНА СОМСКА ГЛАВА
СПЕШНО
БЛАГОДАРЯ
СПОДЕЛЕТЕ КАК ДА СЪХРАНЯ (ПРЕПАРИРАМ) ЕДНА СОМСКА ГЛАВА
СПЕШНО
БЛАГОДАРЯ
колега не споменаваш колко е голяма главата!!! но ако не е от някое чудовище аз лично ползвам следния номер - накисвам я в разтвор от вода и сол за 24 часа /така не побелява , както когато е насолена/, после я разпъбам добре с клечки и я суша на сянка, но сега е зима и по-добре е във фурната на много слаб огън, но отнема много време. пече се поне 15-20 часа, какво ще ядеш през това време ти си знаеш
след като се изсуши я лакираш с безцветен лак /отвътре също/. Дано съм ти бил полезен въпреки че по този начин съм обработил само една сомска глава преди години, но с друи глади се получава чудесно. По този начин съм препарирал дори глава от 42 кг. толстолоб


Ако още е влажна избърщи солта, /като изсъхне ще стане на бели точки /и после във фурната. но има опасност да хлътне около и зад очите, сомската глава е доста месеста. Можеш откъм врата да я издълбаеш с нож всичкото месо под кожата до черепа и после преди да сушиш да пъхнеш нещо вътре за да се изпъне кожата