Страница 1 от 1
За Шаран
Публикувано на: Вто Апр 13, 2010 3:37 pm
от South Division
Може ли да ми кажете как да си приготвя качамак на пружина за шаран, да не се разпада във водата..
Re: За Шаран
Публикувано на: Вто Апр 13, 2010 4:58 pm
от bobs81
В тенджера сипваш около половин литър вода и я слагаш на котлона,за да заври,след което почваш да добавяш царевичното брашно като бъркаш постоянно,и така до получаване на гъста, лепкава смес!
Re: За Шаран
Публикувано на: Вто Апр 13, 2010 6:45 pm
от Иво22
Позволено е и прибавянето на разни аромати към него
Re: За Шаран
Публикувано на: Вто Апр 13, 2010 6:55 pm
от South Division
Като заври водато тогава ли прибавям заревичното брашно и добре ли ще е ако прибавя малко смляно кюспе във тенджерата?

Re: За Шаран
Публикувано на: Вто Апр 13, 2010 10:30 pm
от vladimir1974
Лично аз слагам 3-4 белтъка от яйце/без жълтък/-става доста лепкаво,а ако искаш в магазините продават смес по 1 лъжица на кг. суха смес се слага .Някой и казват лепило за фидер.
Re: За Шаран
Публикувано на: Вто Апр 13, 2010 10:32 pm
от vladimir1974
Извинявай,но прпуснах-белтъка го слагам накрая когато е готова сместа и изстинала иначе ще се пресече.