За Шаран

Модератор: Paublo_Eskobar

South Division
новобранец
новобранец
Мнения: 36
Регистриран на: Нед Апр 04, 2010 7:40 pm

За Шаран

Мнение от South Division »

Може ли да ми кажете как да си приготвя качамак на пружина за шаран, да не се разпада във водата..
Аватар
bobs81
новобранец
новобранец
Мнения: 26
Регистриран на: Вто Фев 24, 2009 5:37 pm
Местоположение: Пловдив

Re: За Шаран

Мнение от bobs81 »

В тенджера сипваш около половин литър вода и я слагаш на котлона,за да заври,след което почваш да добавяш царевичното брашно като бъркаш постоянно,и така до получаване на гъста, лепкава смес!
Иво22
новобранец
новобранец
Мнения: 7
Регистриран на: Пет Юни 06, 2008 3:56 pm

Re: За Шаран

Мнение от Иво22 »

Позволено е и прибавянето на разни аромати към него
South Division
новобранец
новобранец
Мнения: 36
Регистриран на: Нед Апр 04, 2010 7:40 pm

Re: За Шаран

Мнение от South Division »

Като заври водато тогава ли прибавям заревичното брашно и добре ли ще е ако прибавя малко смляно кюспе във тенджерата? :)
Аватар
vladimir1974
ще става разбирач
ще става разбирач
Мнения: 447
Регистриран на: Нед Яну 29, 2006 11:06 am
Местоположение: varna
Обратна връзка:

Re: За Шаран

Мнение от vladimir1974 »

Лично аз слагам 3-4 белтъка от яйце/без жълтък/-става доста лепкаво,а ако искаш в магазините продават смес по 1 лъжица на кг. суха смес се слага .Някой и казват лепило за фидер.
kasmet
Аватар
vladimir1974
ще става разбирач
ще става разбирач
Мнения: 447
Регистриран на: Нед Яну 29, 2006 11:06 am
Местоположение: varna
Обратна връзка:

Re: За Шаран

Мнение от vladimir1974 »

Извинявай,но прпуснах-белтъка го слагам накрая когато е готова сместа и изстинала иначе ще се пресече.
kasmet
Публикувай отговор

Обратно към “Стръв и захранка”