Страница 1 от 3

Предварително приготвяне на захранка?

Публикувано на: Сря Юни 30, 2010 9:02 pm
от brankov
Здравейте колеги от доста време се чуда дали ще има проблем да си приготвям захранката за "плувка" предварително от предната вечер в къщи че сутрин като отида да не губа време.Под приготвена разбирам объркана, овлажнена и пресята абе готова за топки и захранване с всичките му салтанати като ароматизатори и тем подобни,НО все си мисля че ще се прецакам и няма да работи правилно ще се отслаби аромата най вече, и за това до сега не съм рискувал.Иначе съм говорил с доста хора едните отричат друите подкрепят ....водата трябвало да е от водоема -това аз лично не го смятам за супер важен фактор.Очакавам да чуя ваще мнения по въпроса а ако се дублира темата моля да бъда извинен ма неможах да намера точно в тая насока. :wink:

Re: Предварително приготвяне на захранка?

Публикувано на: Сря Юни 30, 2010 9:22 pm
от Mi7chell
добре е .да е объркана с вода от водоема, в който се лови

Re: Предварително приготвяне на захранка?

Публикувано на: Сря Юни 30, 2010 9:27 pm
от Станимир Христов
Напротив .. адски важен фактор е ! Давам ти пример: Твоя дом си има определен мирис който ти не усещаш, но когато някой друг влезе веднага се усеща..... По същия начин рибата усеща когато някаква нова миризма и се пусне в къщата и е предпазлива :) :) Аз си я бъркам в къщи, но овлажнявам на водоема.... а и чак толкова време да губиш... в крайна сметка аз когато отида първо мокра храната, стягам такъмите разпъвам ала бала, захранката тъкмо е дръпнала ... донамокрям ако има нужда и ги почвам :) :)

Съвета ми е: не си мокри храната с вода отвкъщи, тъй като има много различна миризма.... още един пример е чешмяна вода и минерална вода. Вкуса е супер различен и някой хора предпочитат едната други другата ! :)

Re: Предварително приготвяне на захранка?

Публикувано на: Сря Юни 30, 2010 9:33 pm
от mavrata
Здравей колега.Мойто скромно мнение е че ако имаш потвърдена информация от колеги че на даден водоем рибата е активна и кълве гол за гол тогава става предната вечер да забъркаш захранката за да не изгубиш ценни сутрешни минути(4,50h;...5,и т.н....) но ако рибата е капризна или ще ходиш на непознат водоем всичко вече е въпрос на експерименти :drinkers:

Re: Предварително приготвяне на захранка?

Публикувано на: Сря Юни 30, 2010 10:11 pm
от slayder
Моето мнение е ,че,ако захранката ти е от по едри частици(за големи риби :) )е хубаво да се овлажни от вечерта,за да поемат водата.А при положение,че използваш ароматизирана храна,едва ли чешмяната вода има някакво значение.Нима тя има по силен аромат от захранката ?:wink:

Re: Предварително приготвяне на захранка?

Публикувано на: Чет Юли 01, 2010 5:18 am
от butnik
slayder написа:Моето мнение е ,че,ако захранката ти е от по едри частици(за големи риби :) )е хубаво да се овлажни от вечерта,за да поемат водата.А при положение,че използваш ароматизирана храна,едва ли чешмяната вода има някакво значение.Нима тя има по силен аромат от захранката ?:wink:
Имаме правилен отговор,същото важи и за италианските захранки,даже е препоръчително да се забъркват по-рано.Друг фактор е как искаш да работи храната.Ако искаш да прави облак бъркаш на място,ако искаш да ловиш само на дъното разбъркваш от предната вечер,но я остави на хладно да не втаса :D ,това важи за българските захранки.

Re: Предварително приготвяне на захранка?

Публикувано на: Чет Юли 01, 2010 6:30 am
от brankov
slayder написа:Моето мнение е ,че,ако захранката ти е от по едри частици(за големи риби :) )е хубаво да се овлажни от вечерта,за да поемат водата.А при положение,че използваш ароматизирана храна,едва ли чешмяната вода има някакво значение.Нима тя има по силен аромат от захранката ?:wink:
То и аз съм на тва мнение че при добавянето в храната на толко много химични добавки като количество и видове съдържащи се в компонентите едва ли добавената вода ще има голямо значение ,единствено се притеснявам за ароматите да не дадат бого дух за оставащите 8-10 часа до риболова а не става да я завиваш щото както каза Butnik може да замирише на киселко :D

Re: Предварително приготвяне на захранка?

Публикувано на: Чет Юли 01, 2010 11:27 am
от pluv4o
butnik написа:.Ако искаш да прави облак бъркаш на място,ако искаш да ловиш само на дъното разбъркваш от предната вечер,но я остави на хладно да не втаса :D ,това важи за българските захранки.
:smt023

Re: Предварително приготвяне на захранка?

Публикувано на: Съб Юли 03, 2010 3:08 pm
от venci72
според мене нема абсулютно никаво значение,аз досега предварително захранка не съм бъркал ,винаги я бъркам на реката или на язовиро

Re: Предварително приготвяне на захранка?

Публикувано на: Съб Юли 03, 2010 7:02 pm
от Paublo_Eskobar
venci72 написа:според мене нема абсулютно никаво значение,аз досега предварително захранка не съм бъркал ,винаги я бъркам на реката или на язовиро
И аз така!Все си викам ще си омешам от вкъщи и после ме домързи. :)

Макар,че има някои захранки,които пият много вода и можеби да си ги омешаш вкъщи е по добре.Примерно тази на мило за скобарите,докато я увлажниш и то станало 12 часа.Също тези храни които съдържат доста сухи царевични ситнежи,също няма да е лошо вкъщи да се омешат,за да могат да си дръпнат хубаво вода и да не изплуват нагоре.А и докато дърпат вода ще се напояват и с аромат.
Общо взето всички захранки си дърпат нужната вода за около 30 минути,може и по добре да е от предишния ден,незнам.То си зависи от захранката.

Re: Предварително приготвяне на захранка?

Публикувано на: Съб Юли 03, 2010 7:50 pm
от butnik
Aбе вие да не бъркате за пръв път захранки.Всяка захранка каквато и да е иска време да попият частиците нужната влажност.В противен случай не работи на 100%,какво ми пишете ,че нямало значение,толкова и сте пробвали как работи.Моля като не сте сигурни за неща,които не са ви се изяснили не заблуждавайте и другите.Захранката се овлажнява на два пъти поне ,даже и по време на риболов иска допълнително напръскване с пулверизатор,че изпръхва.Разбъркването и приготвянето на захранките си е ритуал и един от важните моменти на риболова, от него зависи 50% от успеха ви,така,че не го пренебрегвайте.

Re: Предварително приготвяне на захранка?

Публикувано на: Съб Юли 03, 2010 7:58 pm
от venci72
:D пулверизатор немам и не мислим че ми е нужен ,защо па да заблуждавам некой,казвам си мнението ,човеко пита и аз му отговарам че според мене е безмислено и ненужно да се бърка захранката от преднио ден,бъркам и почвам да ловим ,ако случайно исъхне и сипем малко вода и па я разбъркам...и ловим риби, Бат Ице не искам да влизам у спорове с тебе...може па да е по правилно да не се бърка от преднио ден...знае ли човек...аз ги разбивам рибите ти си трагнал на мене да ми обясняваш че съм у грешка ...може па мойто да е правилно...

Re: Предварително приготвяне на захранка?

Публикувано на: Нед Юли 04, 2010 9:52 am
от Д-р Дулитъл
Всичко е според ситуацията-като отивам за морунаж на Огоста,захранката,която е около 15 кила си я приготвям късно предната вечер.С пристъпването бухвам няколко топки във водата и чак тогава разпъвам столове,въдици и прочее.Разбира се това го правя на абсолютно познати места,с познат релеф на дъното и прочее.А от допълнително овлажняване наистина понякога има нужда,то си зависи и от околната температура,от количеството и вида на захранката в кофата.

Re: Предварително приготвяне на захранка?

Публикувано на: Нед Юли 04, 2010 7:31 pm
от Paublo_Eskobar
butnik написа:Aбе вие да не бъркате за пръв път захранки.
Лош,лош! :)
Айде аз може да не мога да бъркам захранки,ама пък това не ми пречи да си ловим риби.Подкрепям Венци и е напълно прав,че всеки може да си каже мнението,независимо дали ти харесва или не.Никой не е длъжен да е на твойто мнение. :idea:

Re: Предварително приготвяне на захранка?

Публикувано на: Нед Юли 04, 2010 8:20 pm
от brankov
Са след неколко дена ще се отдам на експерименти в тая насока съм решил твърдо ,илизам отпуск и в поредица от 4 дена ще хода един и същ водем и 2 от тях с предварително направена и другите 2 на място пък да видим каквото сабя покаже :wink: