Страница 1 от 3
Предварително приготвяне на захранка?
Публикувано на: Сря Юни 30, 2010 9:02 pm
от brankov
Здравейте колеги от доста време се чуда дали ще има проблем да си приготвям захранката за "плувка" предварително от предната вечер в къщи че сутрин като отида да не губа време.Под приготвена разбирам объркана, овлажнена и пресята абе готова за топки и захранване с всичките му салтанати като ароматизатори и тем подобни,НО все си мисля че ще се прецакам и няма да работи правилно ще се отслаби аромата най вече, и за това до сега не съм рискувал.Иначе съм говорил с доста хора едните отричат друите подкрепят ....водата трябвало да е от водоема -това аз лично не го смятам за супер важен фактор.Очакавам да чуя ваще мнения по въпроса а ако се дублира темата моля да бъда извинен ма неможах да намера точно в тая насока.

Re: Предварително приготвяне на захранка?
Публикувано на: Сря Юни 30, 2010 9:22 pm
от Mi7chell
добре е .да е объркана с вода от водоема, в който се лови
Re: Предварително приготвяне на захранка?
Публикувано на: Сря Юни 30, 2010 9:27 pm
от Станимир Христов
Re: Предварително приготвяне на захранка?
Публикувано на: Сря Юни 30, 2010 9:33 pm
от mavrata
Здравей колега.Мойто скромно мнение е че ако имаш потвърдена информация от колеги че на даден водоем рибата е активна и кълве гол за гол тогава става предната вечер да забъркаш захранката за да не изгубиш ценни сутрешни минути(4,50h;...5,и т.н....) но ако рибата е капризна или ще ходиш на непознат водоем всичко вече е въпрос на експерименти

Re: Предварително приготвяне на захранка?
Публикувано на: Сря Юни 30, 2010 10:11 pm
от slayder
Моето мнение е ,че,ако захранката ти е от по едри частици(за големи риби

)е хубаво да се овлажни от вечерта,за да поемат водата.А при положение,че използваш ароматизирана храна,едва ли чешмяната вода има някакво значение.Нима тя има по силен аромат от захранката ?

Re: Предварително приготвяне на захранка?
Публикувано на: Чет Юли 01, 2010 5:18 am
от butnik
slayder написа:Моето мнение е ,че,ако захранката ти е от по едри частици(за големи риби

)е хубаво да се овлажни от вечерта,за да поемат водата.А при положение,че използваш ароматизирана храна,едва ли чешмяната вода има някакво значение.Нима тя има по силен аромат от захранката ?

Имаме правилен отговор,същото важи и за италианските захранки,даже е препоръчително да се забъркват по-рано.Друг фактор е как искаш да работи храната.Ако искаш да прави облак бъркаш на място,ако искаш да ловиш само на дъното разбъркваш от предната вечер,но я остави на хладно да не втаса

,това важи за българските захранки.
Re: Предварително приготвяне на захранка?
Публикувано на: Чет Юли 01, 2010 6:30 am
от brankov
slayder написа:Моето мнение е ,че,ако захранката ти е от по едри частици(за големи риби

)е хубаво да се овлажни от вечерта,за да поемат водата.А при положение,че използваш ароматизирана храна,едва ли чешмяната вода има някакво значение.Нима тя има по силен аромат от захранката ?

То и аз съм на тва мнение че при добавянето в храната на толко много химични добавки като количество и видове съдържащи се в компонентите едва ли добавената вода ще има голямо значение ,единствено се притеснявам за ароматите да не дадат бого дух за оставащите 8-10 часа до риболова а не става да я завиваш щото както каза Butnik може да замирише на киселко

Re: Предварително приготвяне на захранка?
Публикувано на: Чет Юли 01, 2010 11:27 am
от pluv4o
butnik написа:.Ако искаш да прави облак бъркаш на място,ако искаш да ловиш само на дъното разбъркваш от предната вечер,но я остави на хладно да не втаса

,това важи за българските захранки.

Re: Предварително приготвяне на захранка?
Публикувано на: Съб Юли 03, 2010 3:08 pm
от venci72
според мене нема абсулютно никаво значение,аз досега предварително захранка не съм бъркал ,винаги я бъркам на реката или на язовиро
Re: Предварително приготвяне на захранка?
Публикувано на: Съб Юли 03, 2010 7:02 pm
от Paublo_Eskobar
venci72 написа:според мене нема абсулютно никаво значение,аз досега предварително захранка не съм бъркал ,винаги я бъркам на реката или на язовиро
И аз така!Все си викам ще си омешам от вкъщи и после ме домързи.
Макар,че има някои захранки,които пият много вода и можеби да си ги омешаш вкъщи е по добре.Примерно тази на мило за скобарите,докато я увлажниш и то станало 12 часа.Също тези храни които съдържат доста сухи царевични ситнежи,също няма да е лошо вкъщи да се омешат,за да могат да си дръпнат хубаво вода и да не изплуват нагоре.А и докато дърпат вода ще се напояват и с аромат.
Общо взето всички захранки си дърпат нужната вода за около 30 минути,може и по добре да е от предишния ден,незнам.То си зависи от захранката.
Re: Предварително приготвяне на захранка?
Публикувано на: Съб Юли 03, 2010 7:50 pm
от butnik
Aбе вие да не бъркате за пръв път захранки.Всяка захранка каквато и да е иска време да попият частиците нужната влажност.В противен случай не работи на 100%,какво ми пишете ,че нямало значение,толкова и сте пробвали как работи.Моля като не сте сигурни за неща,които не са ви се изяснили не заблуждавайте и другите.Захранката се овлажнява на два пъти поне ,даже и по време на риболов иска допълнително напръскване с пулверизатор,че изпръхва.Разбъркването и приготвянето на захранките си е ритуал и един от важните моменти на риболова, от него зависи 50% от успеха ви,така,че не го пренебрегвайте.
Re: Предварително приготвяне на захранка?
Публикувано на: Съб Юли 03, 2010 7:58 pm
от venci72

пулверизатор немам и не мислим че ми е нужен ,защо па да заблуждавам некой,казвам си мнението ,човеко пита и аз му отговарам че според мене е безмислено и ненужно да се бърка захранката от преднио ден,бъркам и почвам да ловим ,ако случайно исъхне и сипем малко вода и па я разбъркам...и ловим риби, Бат Ице не искам да влизам у спорове с тебе...може па да е по правилно да не се бърка от преднио ден...знае ли човек...аз ги разбивам рибите ти си трагнал на мене да ми обясняваш че съм у грешка ...може па мойто да е правилно...
Re: Предварително приготвяне на захранка?
Публикувано на: Нед Юли 04, 2010 9:52 am
от Д-р Дулитъл
Всичко е според ситуацията-като отивам за морунаж на Огоста,захранката,която е около 15 кила си я приготвям късно предната вечер.С пристъпването бухвам няколко топки във водата и чак тогава разпъвам столове,въдици и прочее.Разбира се това го правя на абсолютно познати места,с познат релеф на дъното и прочее.А от допълнително овлажняване наистина понякога има нужда,то си зависи и от околната температура,от количеството и вида на захранката в кофата.
Re: Предварително приготвяне на захранка?
Публикувано на: Нед Юли 04, 2010 7:31 pm
от Paublo_Eskobar
butnik написа:Aбе вие да не бъркате за пръв път захранки.
Лош,лош!
Айде аз може да не мога да бъркам захранки,ама пък това не ми пречи да си ловим риби.Подкрепям Венци и е напълно прав,че всеки може да си каже мнението,независимо дали ти харесва или не.Никой не е длъжен да е на твойто мнение.

Re: Предварително приготвяне на захранка?
Публикувано на: Нед Юли 04, 2010 8:20 pm
от brankov
Са след неколко дена ще се отдам на експерименти в тая насока съм решил твърдо ,илизам отпуск и в поредица от 4 дена ще хода един и същ водем и 2 от тях с предварително направена и другите 2 на място пък да видим каквото сабя покаже
