Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Стръв и захранка
naRiba.com

Форум

Предварително приготвяне на захранка?
Модератор: Paublo_Eskobar
-
- вече хвърля и на тежко
Предварително приготвяне на захранка?
Здравейте колеги от доста време се чуда дали ще има проблем да си приготвям захранката за "плувка" предварително от предната вечер в къщи че сутрин като отида да не губа време.Под приготвена разбирам объркана, овлажнена и пресята абе готова за топки и захранване с всичките му салтанати като ароматизатори и тем подобни,НО все си мисля че ще се прецакам и няма да работи правилно ще се отслаби аромата най вече, и за това до сега не съм рискувал.Иначе съм говорил с доста хора едните отричат друите подкрепят ....водата трябвало да е от водоема -това аз лично не го смятам за супер важен фактор.Очакавам да чуя ваще мнения по въпроса а ако се дублира темата моля да бъда извинен ма неможах да намера точно в тая насока. 

Дните прекарани на риба Господ не ги брои...
Re: Предварително приготвяне на захранка?
добре е .да е объркана с вода от водоема, в който се лови
Зарганолог
-
- разбира нещата
Напротив .. адски важен фактор е ! Давам ти пример: Твоя дом си има определен мирис който ти не усещаш, но когато някой друг влезе веднага се усеща..... По същия начин рибата усеща когато някаква нова миризма и се пусне в къщата и е предпазлива
Аз си я бъркам в къщи, но овлажнявам на водоема.... а и чак толкова време да губиш... в крайна сметка аз когато отида първо мокра храната, стягам такъмите разпъвам ала бала, захранката тъкмо е дръпнала ... донамокрям ако има нужда и ги почвам
Съвета ми е: не си мокри храната с вода отвкъщи, тъй като има много различна миризма.... още един пример е чешмяна вода и минерална вода. Вкуса е супер различен и някой хора предпочитат едната други другата !

Съвета ми е: не си мокри храната с вода отвкъщи, тъй като има много различна миризма.... още един пример е чешмяна вода и минерална вода. Вкуса е супер различен и някой хора предпочитат едната други другата !

Който иска намира начин... който не иска намира причина!!!
Здравей колега.Мойто скромно мнение е че ако имаш потвърдена информация от колеги че на даден водоем рибата е активна и кълве гол за гол тогава става предната вечер да забъркаш захранката за да не изгубиш ценни сутрешни минути(4,50h;...5,и т.н....) но ако рибата е капризна или ще ходиш на непознат водоем всичко вече е въпрос на експерименти 

- slayder
- ще става разбирач
Моето мнение е ,че,ако захранката ти е от по едри частици(за големи риби
)е хубаво да се овлажни от вечерта,за да поемат водата.А при положение,че използваш ароматизирана храна,едва ли чешмяната вода има някакво значение.Нима тя има по силен аромат от захранката ?

Дава ли? И дава и взема.
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Имаме правилен отговор,същото важи и за италианските захранки,даже е препоръчително да се забъркват по-рано.Друг фактор е как искаш да работи храната.Ако искаш да прави облак бъркаш на място,ако искаш да ловиш само на дъното разбъркваш от предната вечер,но я остави на хладно да не втасаslayder написа:Моето мнение е ,че,ако захранката ти е от по едри частици(за големи риби)е хубаво да се овлажни от вечерта,за да поемат водата.А при положение,че използваш ароматизирана храна,едва ли чешмяната вода има някакво значение.Нима тя има по силен аромат от захранката ?

Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
-
- вече хвърля и на тежко
То и аз съм на тва мнение че при добавянето в храната на толко много химични добавки като количество и видове съдържащи се в компонентите едва ли добавената вода ще има голямо значение ,единствено се притеснявам за ароматите да не дадат бого дух за оставащите 8-10 часа до риболова а не става да я завиваш щото както каза Butnik може да замирише на киселкоslayder написа:Моето мнение е ,че,ако захранката ти е от по едри частици(за големи риби)е хубаво да се овлажни от вечерта,за да поемат водата.А при положение,че използваш ароматизирана храна,едва ли чешмяната вода има някакво значение.Нима тя има по силен аромат от захранката ?

butnik написа:.Ако искаш да прави облак бъркаш на място,ако искаш да ловиш само на дъното разбъркваш от предната вечер,но я остави на хладно да не втаса,това важи за българските захранки.

-
- сериозен играч
според мене нема абсулютно никаво значение,аз досега предварително захранка не съм бъркал ,винаги я бъркам на реката или на язовиро
- Paublo_Eskobar
- Модератор
И аз така!Все си викам ще си омешам от вкъщи и после ме домързи.venci72 написа:според мене нема абсулютно никаво значение,аз досега предварително захранка не съм бъркал ,винаги я бъркам на реката или на язовиро

Макар,че има някои захранки,които пият много вода и можеби да си ги омешаш вкъщи е по добре.Примерно тази на мило за скобарите,докато я увлажниш и то станало 12 часа.Също тези храни които съдържат доста сухи царевични ситнежи,също няма да е лошо вкъщи да се омешат,за да могат да си дръпнат хубаво вода и да не изплуват нагоре.А и докато дърпат вода ще се напояват и с аромат.
Общо взето всички захранки си дърпат нужната вода за около 30 минути,може и по добре да е от предишния ден,незнам.То си зависи от захранката.
Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
Алберт Айнщайн
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Aбе вие да не бъркате за пръв път захранки.Всяка захранка каквато и да е иска време да попият частиците нужната влажност.В противен случай не работи на 100%,какво ми пишете ,че нямало значение,толкова и сте пробвали как работи.Моля като не сте сигурни за неща,които не са ви се изяснили не заблуждавайте и другите.Захранката се овлажнява на два пъти поне ,даже и по време на риболов иска допълнително напръскване с пулверизатор,че изпръхва.Разбъркването и приготвянето на захранките си е ритуал и един от важните моменти на риболова, от него зависи 50% от успеха ви,така,че не го пренебрегвайте.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
-
- сериозен играч

-
- ще става разбирач
Всичко е според ситуацията-като отивам за морунаж на Огоста,захранката,която е около 15 кила си я приготвям късно предната вечер.С пристъпването бухвам няколко топки във водата и чак тогава разпъвам столове,въдици и прочее.Разбира се това го правя на абсолютно познати места,с познат релеф на дъното и прочее.А от допълнително овлажняване наистина понякога има нужда,то си зависи и от околната температура,от количеството и вида на захранката в кофата.
- Paublo_Eskobar
- Модератор
Лош,лош!butnik написа:Aбе вие да не бъркате за пръв път захранки.

Айде аз може да не мога да бъркам захранки,ама пък това не ми пречи да си ловим риби.Подкрепям Венци и е напълно прав,че всеки може да си каже мнението,независимо дали ти харесва или не.Никой не е длъжен да е на твойто мнение.

Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
Алберт Айнщайн
-
- вече хвърля и на тежко
Са след неколко дена ще се отдам на експерименти в тая насока съм решил твърдо ,илизам отпуск и в поредица от 4 дена ще хода един и същ водем и 2 от тях с предварително направена и другите 2 на място пък да видим каквото сабя покаже