Предварително приготвяне на захранка?

Модератор: Paublo_Eskobar

brankov
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Предварително приготвяне на захранка?

Мнение от brankov »

Здравейте колеги от доста време се чуда дали ще има проблем да си приготвям захранката за "плувка" предварително от предната вечер в къщи че сутрин като отида да не губа време.Под приготвена разбирам объркана, овлажнена и пресята абе готова за топки и захранване с всичките му салтанати като ароматизатори и тем подобни,НО все си мисля че ще се прецакам и няма да работи правилно ще се отслаби аромата най вече, и за това до сега не съм рискувал.Иначе съм говорил с доста хора едните отричат друите подкрепят ....водата трябвало да е от водоема -това аз лично не го смятам за супер важен фактор.Очакавам да чуя ваще мнения по въпроса а ако се дублира темата моля да бъда извинен ма неможах да намера точно в тая насока. :wink:
Дните прекарани на риба Господ не ги брои...
Аватар
Mi7chell
сериозен играч
сериозен играч

Re: Предварително приготвяне на захранка?

Мнение от Mi7chell »

добре е .да е объркана с вода от водоема, в който се лови
Зарганолог
Станимир Христов
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Станимир Христов »

Напротив .. адски важен фактор е ! Давам ти пример: Твоя дом си има определен мирис който ти не усещаш, но когато някой друг влезе веднага се усеща..... По същия начин рибата усеща когато някаква нова миризма и се пусне в къщата и е предпазлива :) :) Аз си я бъркам в къщи, но овлажнявам на водоема.... а и чак толкова време да губиш... в крайна сметка аз когато отида първо мокра храната, стягам такъмите разпъвам ала бала, захранката тъкмо е дръпнала ... донамокрям ако има нужда и ги почвам :) :)

Съвета ми е: не си мокри храната с вода отвкъщи, тъй като има много различна миризма.... още един пример е чешмяна вода и минерална вода. Вкуса е супер различен и някой хора предпочитат едната други другата ! :)
Изображение
Изображение Изображение
Който иска намира начин... който не иска намира причина!!!
Аватар
mavrata
новобранец
новобранец

Мнение от mavrata »

Здравей колега.Мойто скромно мнение е че ако имаш потвърдена информация от колеги че на даден водоем рибата е активна и кълве гол за гол тогава става предната вечер да забъркаш захранката за да не изгубиш ценни сутрешни минути(4,50h;...5,и т.н....) но ако рибата е капризна или ще ходиш на непознат водоем всичко вече е въпрос на експерименти :drinkers:
Аватар
slayder
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от slayder »

Моето мнение е ,че,ако захранката ти е от по едри частици(за големи риби :) )е хубаво да се овлажни от вечерта,за да поемат водата.А при положение,че използваш ароматизирана храна,едва ли чешмяната вода има някакво значение.Нима тя има по силен аромат от захранката ?:wink:
Дава ли? И дава и взема.
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

slayder написа:Моето мнение е ,че,ако захранката ти е от по едри частици(за големи риби :) )е хубаво да се овлажни от вечерта,за да поемат водата.А при положение,че използваш ароматизирана храна,едва ли чешмяната вода има някакво значение.Нима тя има по силен аромат от захранката ?:wink:
Имаме правилен отговор,същото важи и за италианските захранки,даже е препоръчително да се забъркват по-рано.Друг фактор е как искаш да работи храната.Ако искаш да прави облак бъркаш на място,ако искаш да ловиш само на дъното разбъркваш от предната вечер,но я остави на хладно да не втаса :D ,това важи за българските захранки.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
brankov
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от brankov »

slayder написа:Моето мнение е ,че,ако захранката ти е от по едри частици(за големи риби :) )е хубаво да се овлажни от вечерта,за да поемат водата.А при положение,че използваш ароматизирана храна,едва ли чешмяната вода има някакво значение.Нима тя има по силен аромат от захранката ?:wink:
То и аз съм на тва мнение че при добавянето в храната на толко много химични добавки като количество и видове съдържащи се в компонентите едва ли добавената вода ще има голямо значение ,единствено се притеснявам за ароматите да не дадат бого дух за оставащите 8-10 часа до риболова а не става да я завиваш щото както каза Butnik може да замирише на киселко :D
Аватар
pluv4o
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от pluv4o »

butnik написа:.Ако искаш да прави облак бъркаш на място,ако искаш да ловиш само на дъното разбъркваш от предната вечер,но я остави на хладно да не втаса :D ,това важи за българските захранки.
:smt023
venci72
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от venci72 »

според мене нема абсулютно никаво значение,аз досега предварително захранка не съм бъркал ,винаги я бъркам на реката или на язовиро
Аватар
Paublo_Eskobar
Модератор
Модератор

Мнение от Paublo_Eskobar »

venci72 написа:според мене нема абсулютно никаво значение,аз досега предварително захранка не съм бъркал ,винаги я бъркам на реката или на язовиро
И аз така!Все си викам ще си омешам от вкъщи и после ме домързи. :)

Макар,че има някои захранки,които пият много вода и можеби да си ги омешаш вкъщи е по добре.Примерно тази на мило за скобарите,докато я увлажниш и то станало 12 часа.Също тези храни които съдържат доста сухи царевични ситнежи,също няма да е лошо вкъщи да се омешат,за да могат да си дръпнат хубаво вода и да не изплуват нагоре.А и докато дърпат вода ще се напояват и с аромат.
Общо взето всички захранки си дърпат нужната вода за около 30 минути,може и по добре да е от предишния ден,незнам.То си зависи от захранката.
Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Aбе вие да не бъркате за пръв път захранки.Всяка захранка каквато и да е иска време да попият частиците нужната влажност.В противен случай не работи на 100%,какво ми пишете ,че нямало значение,толкова и сте пробвали как работи.Моля като не сте сигурни за неща,които не са ви се изяснили не заблуждавайте и другите.Захранката се овлажнява на два пъти поне ,даже и по време на риболов иска допълнително напръскване с пулверизатор,че изпръхва.Разбъркването и приготвянето на захранките си е ритуал и един от важните моменти на риболова, от него зависи 50% от успеха ви,така,че не го пренебрегвайте.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
venci72
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от venci72 »

:D пулверизатор немам и не мислим че ми е нужен ,защо па да заблуждавам некой,казвам си мнението ,човеко пита и аз му отговарам че според мене е безмислено и ненужно да се бърка захранката от преднио ден,бъркам и почвам да ловим ,ако случайно исъхне и сипем малко вода и па я разбъркам...и ловим риби, Бат Ице не искам да влизам у спорове с тебе...може па да е по правилно да не се бърка от преднио ден...знае ли човек...аз ги разбивам рибите ти си трагнал на мене да ми обясняваш че съм у грешка ...може па мойто да е правилно...
Д-р Дулитъл
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Д-р Дулитъл »

Всичко е според ситуацията-като отивам за морунаж на Огоста,захранката,която е около 15 кила си я приготвям късно предната вечер.С пристъпването бухвам няколко топки във водата и чак тогава разпъвам столове,въдици и прочее.Разбира се това го правя на абсолютно познати места,с познат релеф на дъното и прочее.А от допълнително овлажняване наистина понякога има нужда,то си зависи и от околната температура,от количеството и вида на захранката в кофата.
Аватар
Paublo_Eskobar
Модератор
Модератор

Мнение от Paublo_Eskobar »

butnik написа:Aбе вие да не бъркате за пръв път захранки.
Лош,лош! :)
Айде аз може да не мога да бъркам захранки,ама пък това не ми пречи да си ловим риби.Подкрепям Венци и е напълно прав,че всеки може да си каже мнението,независимо дали ти харесва или не.Никой не е длъжен да е на твойто мнение. :idea:
Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
brankov
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от brankov »

Са след неколко дена ще се отдам на експерименти в тая насока съм решил твърдо ,илизам отпуск и в поредица от 4 дена ще хода един и същ водем и 2 от тях с предварително направена и другите 2 на място пък да видим каквото сабя покаже :wink:
Публикувай отговор

Обратно към “Стръв и захранка”