Страница 1 от 1

По каква рецепта варите житото и какви аромати му слагате?

Публикувано на: Пет Юли 14, 2006 6:33 pm
от Ivan_Manolov
Искам да ви попитам за житото как го варите по каква рецепта и какви аромати му слагате.Аз като го варя точно преди да се разпука му слагам степ ягода или нещо такова.Аре чао и поздрави.

Ванката

Публикувано на: Сря Юли 19, 2006 6:29 am
от Краси_поборника
Вари се около 10мин. кото проверябаш периодично сърцевината да е леко твърда,може да се ароматизира със различни етерични масла анасон,евганол,ванилия и др.

Публикувано на: Пет Юли 21, 2006 7:11 pm
от Harvester
Ами аз го опитвам. Като захапеш зърното и го отхапеш, без да почувстваш твърдина значи е готово :lol:

За аромати какво ли не съм опитвал. Най-важното е, да имаш малко бебе, т.е. неограничен запас бурканчета от пюрета.
Значи сварявам кило жито и после го ароматизирам с какво ли не.
Вариант 1. Сипваш на дъното на бурканчето гранули от чай за колики. Капваш малко топла вода, колкото да го разтвори и слагаш свареното жито, но не пълниш буркана. Клатиш интензивно, докато чая покрие всяко зърно. Получаваш идеален аромат на анасон.

Вариант 2. В друго бурканче сипваш малко Панадол за бебета. Мирише страхотно.

Вариант 3. Сухо мляко - то си е жив протеин. Разтваряш в малко вода и пак житото.

Вариант 4. Мазнина от рибна консерва

Вариант 5. Всякакви видове сладка, мед, ванилии и т.н. (това е по-подходящо за царевица и шарко).

Като събереш няколко бурканчета ги бухаш за 1-2 мин. във вряща вода и ги стерилизираш. Може да си ги надпишеш преди това :lol: