По каква рецепта варите житото и какви аромати му слагате?

Модератор: Paublo_Eskobar

Ivan_Manolov
новобранец
новобранец

По каква рецепта варите житото и какви аромати му слагате?

Мнение от Ivan_Manolov »

Искам да ви попитам за житото как го варите по каква рецепта и какви аромати му слагате.Аз като го варя точно преди да се разпука му слагам степ ягода или нещо такова.Аре чао и поздрави.

Ванката
Catch and release only.11 годишен рибар съм :)
Краси_поборника
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Краси_поборника »

Вари се около 10мин. кото проверябаш периодично сърцевината да е леко твърда,може да се ароматизира със различни етерични масла анасон,евганол,ванилия и др.
Аватар
Harvester
новобранец
новобранец

Мнение от Harvester »

Ами аз го опитвам. Като захапеш зърното и го отхапеш, без да почувстваш твърдина значи е готово :lol:

За аромати какво ли не съм опитвал. Най-важното е, да имаш малко бебе, т.е. неограничен запас бурканчета от пюрета.
Значи сварявам кило жито и после го ароматизирам с какво ли не.
Вариант 1. Сипваш на дъното на бурканчето гранули от чай за колики. Капваш малко топла вода, колкото да го разтвори и слагаш свареното жито, но не пълниш буркана. Клатиш интензивно, докато чая покрие всяко зърно. Получаваш идеален аромат на анасон.

Вариант 2. В друго бурканче сипваш малко Панадол за бебета. Мирише страхотно.

Вариант 3. Сухо мляко - то си е жив протеин. Разтваряш в малко вода и пак житото.

Вариант 4. Мазнина от рибна консерва

Вариант 5. Всякакви видове сладка, мед, ванилии и т.н. (това е по-подходящо за царевица и шарко).

Като събереш няколко бурканчета ги бухаш за 1-2 мин. във вряща вода и ги стерилизираш. Може да си ги надпишеш преди това :lol:
Публикувай отговор

Обратно към “Стръв и захранка”