Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Стръв и захранка
naRiba.com

Форум

По каква рецепта варите житото и какви аромати му слагате?
Модератор: Paublo_Eskobar
-
- новобранец
По каква рецепта варите житото и какви аромати му слагате?
Искам да ви попитам за житото как го варите по каква рецепта и какви аромати му слагате.Аз като го варя точно преди да се разпука му слагам степ ягода или нещо такова.Аре чао и поздрави.
Ванката
Ванката
Catch and release only.11 годишен рибар съм 

-
- кандидат преподавател
Ами аз го опитвам. Като захапеш зърното и го отхапеш, без да почувстваш твърдина значи е готово
За аромати какво ли не съм опитвал. Най-важното е, да имаш малко бебе, т.е. неограничен запас бурканчета от пюрета.
Значи сварявам кило жито и после го ароматизирам с какво ли не.
Вариант 1. Сипваш на дъното на бурканчето гранули от чай за колики. Капваш малко топла вода, колкото да го разтвори и слагаш свареното жито, но не пълниш буркана. Клатиш интензивно, докато чая покрие всяко зърно. Получаваш идеален аромат на анасон.
Вариант 2. В друго бурканче сипваш малко Панадол за бебета. Мирише страхотно.
Вариант 3. Сухо мляко - то си е жив протеин. Разтваряш в малко вода и пак житото.
Вариант 4. Мазнина от рибна консерва
Вариант 5. Всякакви видове сладка, мед, ванилии и т.н. (това е по-подходящо за царевица и шарко).
Като събереш няколко бурканчета ги бухаш за 1-2 мин. във вряща вода и ги стерилизираш. Може да си ги надпишеш преди това

За аромати какво ли не съм опитвал. Най-важното е, да имаш малко бебе, т.е. неограничен запас бурканчета от пюрета.
Значи сварявам кило жито и после го ароматизирам с какво ли не.
Вариант 1. Сипваш на дъното на бурканчето гранули от чай за колики. Капваш малко топла вода, колкото да го разтвори и слагаш свареното жито, но не пълниш буркана. Клатиш интензивно, докато чая покрие всяко зърно. Получаваш идеален аромат на анасон.
Вариант 2. В друго бурканче сипваш малко Панадол за бебета. Мирише страхотно.
Вариант 3. Сухо мляко - то си е жив протеин. Разтваряш в малко вода и пак житото.
Вариант 4. Мазнина от рибна консерва
Вариант 5. Всякакви видове сладка, мед, ванилии и т.н. (това е по-подходящо за царевица и шарко).
Като събереш няколко бурканчета ги бухаш за 1-2 мин. във вряща вода и ги стерилизираш. Може да си ги надпишеш преди това