Страница 1 от 2

Жито за каракуда?

Публикувано на: Сря Окт 18, 2006 11:56 am
от eventer
Не съм имал успех досега със жито за каракуда и подобните им. Трябва ли да са ароматизирани зърната и с какво?

Предварително благодаря за споделените мнения

Публикувано на: Сря Окт 18, 2006 12:03 pm
от Краси_поборника
Ароматизирам го с евганол и съм много доволен,наи вече за каракуда и червеноперка.

Публикувано на: Сря Окт 18, 2006 12:15 pm
от eventer
Евганол? Извинявам се за въпроса, това есенция ли е, или какво?

Публикувано на: Сря Окт 18, 2006 12:47 pm
от Краси_поборника
Течен ароматизатор с аромат на карамфил,имаго по риболовните магазини макар и рядко,2.50лв. струва.

Публикувано на: Сря Окт 18, 2006 1:43 pm
от Daro
Колега може да ароматизираш житото и със STEP ягода.Но ефекта няма да е като на купешки ароматизатор.Пробвай все пак :wink:

Публикувано на: Сря Окт 18, 2006 7:12 pm
от emo vasilev
Аз по принцип не го обработвам с нищо, эащото мисля че при эахранване с обикновено неароматиэирано жито най-добре е да се подава също такова жито като стръв.Но ти опитвай и с ароматиэирано и с обикновено сам ще прецениш кое е по-добро.НА СЛУКА !

Публикувано на: Сря Окт 18, 2006 8:32 pm
от sapuna
Всичко е въпрос на навик от страна на рибата.Основно правило е-с каквото храниш,с това и ловиш.За мен няма по-резултатно от обикновенната пшеница.Гребваш от чувалчето и накисваш.Зърната не се разпукват,а само омекват.Колкото и черно да Ви изглежда,за рибоците е доста апетитно.

Публикувано на: Чет Окт 19, 2006 11:14 am
от Николай Стефанов
Според мен е добре след като се набоде по диагонал зърното да се вдигне плътно до лопатката на кукичката / затова при завързването правя 7-9 обиколки на стъблото и/ и да се стисне зърното да се покаже малко от бялата сърцевина

Публикувано на: Сря Сеп 12, 2007 11:06 pm
от Рибарче Малко
а аз го приготвям със ВАНИЛИQ аз понейе сам много доволен :винк:

Публикувано на: Чет Сеп 13, 2007 9:32 am
от angels1975
ето аз как го правя


взимам сдин термос
кипвам водата
сипвам в термоса 2-3 лъжици жито(зависи колко е голям термоса моя е 1л.)
наливам водата
затварям го
и чакам
и чакам
за мен е 3ч добре (за твардоста)
и като часовника ми покаже 3ч че са минали
отварям термоса и хоп в цедака и на чешмата
после на весник (да се подсуши )
малко мед от буркана(1 ч.л)
малко галета



на слука



няма да загаряш тенджерите на жената няма скандали и ти на риба
:roll: :roll: :roll:

Публикувано на: Чет Сеп 13, 2007 11:45 am
от eventer
angels1975 написа:ето аз как го правя
... няма да загаряш тенджерите на жената няма скандали и ти на риба
:roll: :roll: :roll: [/u]
Е това ми хареса :D
С термоса е добра идея, ама после що го сушиш?

Публикувано на: Чет Сеп 13, 2007 11:47 am
от ULtRA^CsKa
Взимаш 1кг пшеница вариш я докато се пукнат зърната след това я оставяш да истине и набъбне полиливаш съа мастика и мед и ги почваш имаш достатъчно да захранваш и да ловиш на него :wink:

Публикувано на: Чет Сеп 13, 2007 11:52 am
от angels1975
eventer написа:
angels1975 написа:ето аз как го правя
... няма да загаряш тенджерите на жената няма скандали и ти на риба
:roll: :roll: :roll: [/u]
Е това ми хареса :D
С термоса е добра идея, ама после що го сушиш?


за да не слепват


аз го ползвам от 2год. и сам многоооооо доволен

и е почти универсална става и за захранка и за стръв
най резолтатна е да е прясна

Публикувано на: Чет Сеп 13, 2007 12:31 pm
от milo69
тоя номер с термоса става с коноп, явно става и с жито

Публикувано на: Чет Сеп 13, 2007 1:23 pm
от Рибарче Малко
наи добре става с мастика :wink: