Жито за каракуда?

Модератор: Paublo_Eskobar

eventer
новобранец
новобранец
Мнения: 81
Регистриран на: Нед Юли 16, 2006 7:04 pm
Местоположение: София

Жито за каракуда?

Мнение от eventer »

Не съм имал успех досега със жито за каракуда и подобните им. Трябва ли да са ароматизирани зърната и с какво?

Предварително благодаря за споделените мнения
Винаги има риба, но от коя стана на въдицата...
Краси_поборника
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Мнения: 2753
Регистриран на: Пон Фев 13, 2006 1:59 pm

Мнение от Краси_поборника »

Ароматизирам го с евганол и съм много доволен,наи вече за каракуда и червеноперка.
eventer
новобранец
новобранец
Мнения: 81
Регистриран на: Нед Юли 16, 2006 7:04 pm
Местоположение: София

Мнение от eventer »

Евганол? Извинявам се за въпроса, това есенция ли е, или какво?
Винаги има риба, но от коя стана на въдицата...
Краси_поборника
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Мнения: 2753
Регистриран на: Пон Фев 13, 2006 1:59 pm

Мнение от Краси_поборника »

Течен ароматизатор с аромат на карамфил,имаго по риболовните магазини макар и рядко,2.50лв. струва.
Daro
новобранец
новобранец
Мнения: 50
Регистриран на: Вто Яну 10, 2006 3:35 pm
Местоположение: София

Мнение от Daro »

Колега може да ароматизираш житото и със STEP ягода.Но ефекта няма да е като на купешки ароматизатор.Пробвай все пак :wink:
Аватар
emo vasilev
сериозен играч
сериозен играч
Мнения: 1946
Регистриран на: Пон Окт 02, 2006 8:05 pm
Местоположение: Перник

Мнение от emo vasilev »

Аз по принцип не го обработвам с нищо, эащото мисля че при эахранване с обикновено неароматиэирано жито най-добре е да се подава също такова жито като стръв.Но ти опитвай и с ароматиэирано и с обикновено сам ще прецениш кое е по-добро.НА СЛУКА !
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Мнения: 11750
Регистриран на: Вто Сеп 06, 2005 1:15 am
Местоположение: Горна Оряховица
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Всичко е въпрос на навик от страна на рибата.Основно правило е-с каквото храниш,с това и ловиш.За мен няма по-резултатно от обикновенната пшеница.Гребваш от чувалчето и накисваш.Зърната не се разпукват,а само омекват.Колкото и черно да Ви изглежда,за рибоците е доста апетитно.
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Николай Стефанов
новобранец
новобранец
Мнения: 93
Регистриран на: Вто Окт 03, 2006 10:51 am
Местоположение: гр. Търговище
Обратна връзка:

Мнение от Николай Стефанов »

Според мен е добре след като се набоде по диагонал зърното да се вдигне плътно до лопатката на кукичката / затова при завързването правя 7-9 обиколки на стъблото и/ и да се стисне зърното да се покаже малко от бялата сърцевина
Рибарче Малко
новобранец
новобранец
Мнения: 74
Регистриран на: Сря Сеп 12, 2007 6:19 pm
Местоположение: Plovdiv

Мнение от Рибарче Малко »

а аз го приготвям със ВАНИЛИQ аз понейе сам много доволен :винк:
Аватар
angels1975
новобранец
новобранец
Мнения: 38
Регистриран на: Вто Сеп 04, 2007 10:49 am
Местоположение: plovdiv
Обратна връзка:

Мнение от angels1975 »

ето аз как го правя


взимам сдин термос
кипвам водата
сипвам в термоса 2-3 лъжици жито(зависи колко е голям термоса моя е 1л.)
наливам водата
затварям го
и чакам
и чакам
за мен е 3ч добре (за твардоста)
и като часовника ми покаже 3ч че са минали
отварям термоса и хоп в цедака и на чешмата
после на весник (да се подсуши )
малко мед от буркана(1 ч.л)
малко галета



на слука



няма да загаряш тенджерите на жената няма скандали и ти на риба
:roll: :roll: :roll:
eventer
новобранец
новобранец
Мнения: 81
Регистриран на: Нед Юли 16, 2006 7:04 pm
Местоположение: София

Мнение от eventer »

angels1975 написа:ето аз как го правя
... няма да загаряш тенджерите на жената няма скандали и ти на риба
:roll: :roll: :roll: [/u]
Е това ми хареса :D
С термоса е добра идея, ама после що го сушиш?
Винаги има риба, но от коя стана на въдицата...
ULtRA^CsKa
ще става разбирач
ще става разбирач
Мнения: 580
Регистриран на: Вто Юни 05, 2007 8:39 pm
Местоположение: Бисер Гергов-Видин

Мнение от ULtRA^CsKa »

Взимаш 1кг пшеница вариш я докато се пукнат зърната след това я оставяш да истине и набъбне полиливаш съа мастика и мед и ги почваш имаш достатъчно да захранваш и да ловиш на него :wink:
Изображение
Аватар
angels1975
новобранец
новобранец
Мнения: 38
Регистриран на: Вто Сеп 04, 2007 10:49 am
Местоположение: plovdiv
Обратна връзка:

Мнение от angels1975 »

eventer написа:
angels1975 написа:ето аз как го правя
... няма да загаряш тенджерите на жената няма скандали и ти на риба
:roll: :roll: :roll: [/u]
Е това ми хареса :D
С термоса е добра идея, ама после що го сушиш?


за да не слепват


аз го ползвам от 2год. и сам многоооооо доволен

и е почти универсална става и за захранка и за стръв
най резолтатна е да е прясна
milo69
ще става разбирач
ще става разбирач
Мнения: 546
Регистриран на: Чет Ное 17, 2005 4:49 pm
Местоположение: plovdiv

Мнение от milo69 »

тоя номер с термоса става с коноп, явно става и с жито
Рибарче Малко
новобранец
новобранец
Мнения: 74
Регистриран на: Сря Сеп 12, 2007 6:19 pm
Местоположение: Plovdiv

Мнение от Рибарче Малко »

наи добре става с мастика :wink:
Публикувай отговор

Обратно към “Стръв и захранка”