Страница 1 от 1
Как се приготвя кюспето
Публикувано на: Пон Сеп 19, 2011 9:55 pm
от niki23
Как приготвяте кюспето, за да не прокисва толкова бързо.
Чета за попарено кюспе, но как приготвя не намерих
Re: Как се приготвя кюспето
Публикувано на: Чет Сеп 22, 2011 3:57 pm
от tsvetkoff
Аз го слагам в пластмасова кутия от сладолед.Пълня я някъде до половината със сухо кюспе,защото набъбва много.Заливам го догоре с гореща вода,изчаквам да я поеме и заливам още веднъж.Изчаквам около час да се охлади и прибирам в хладилника.Това е вечерта.Сутринта на водоема направо го слагам в захранката,но гледам захранка към кюспе да е поне 3:1 в полза на захранката.
Re: Как се приготвя кюспето
Публикувано на: Чет Сеп 22, 2011 10:48 pm
от niki23
аз го правих веднъж така, но директно преди риболова 1 час, след риболова ми остана доста и го прибрах в фризера, на другия ден го размразих и след 2-3 часа замириса на вкиснато. Беше кюспе с хляб и царевично брашно. Принципно толкова ли си кара кюспето или може и повечко да го съхраняваме, ако ни е останала повече захранка
Re: Как се приготвя кюспето
Публикувано на: Пет Сеп 23, 2011 9:34 am
от bobo_33333
niki23 написа:аз го правих веднъж така, но директно преди риболова 1 час, след риболова ми остана доста и го прибрах в фризера, на другия ден го размразих и след 2-3 часа замириса на вкиснато. Беше кюспе с хляб и царевично брашно. Принципно толкова ли си кара кюспето или може и повечко да го съхраняваме, ако ни е останала повече захранка
Само кюспето държи по много,ама с хляба се вкисва доста бързо.
Дори и захранка с хляб се вкисва ,за това вече не слагам хляб,ами за пълнеж ,да става по много ,слагам къртичина.

Re: Как се приготвя кюспето
Публикувано на: Съб Сеп 24, 2011 3:04 pm
от niki23
добър вариант ли е да се правят отделно хляба отделно и кюспето с останалата захранка(царевично брашно, пшенчно брашно ) пак отделно
Re: Как се приготвя кюспето
Публикувано на: Чет Сеп 29, 2011 10:45 pm
от Атанас Катцарски
Ако е мляно кюспе добави му малко бяло брашно и ще стане добре стегнато и няма да се разкисва бързо!
