Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Стръв и захранка
naRiba.com

Форум

Как се приготвя кюспето
Модератор: Paublo_Eskobar
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Как се приготвя кюспето
Как приготвяте кюспето, за да не прокисва толкова бързо.
Чета за попарено кюспе, но как приготвя не намерих
Чета за попарено кюспе, но как приготвя не намерих
- tsvetkoff
- ще става разбирач
Re: Как се приготвя кюспето
Аз го слагам в пластмасова кутия от сладолед.Пълня я някъде до половината със сухо кюспе,защото набъбва много.Заливам го догоре с гореща вода,изчаквам да я поеме и заливам още веднъж.Изчаквам около час да се охлади и прибирам в хладилника.Това е вечерта.Сутринта на водоема направо го слагам в захранката,но гледам захранка към кюспе да е поне 3:1 в полза на захранката.
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
аз го правих веднъж така, но директно преди риболова 1 час, след риболова ми остана доста и го прибрах в фризера, на другия ден го размразих и след 2-3 часа замириса на вкиснато. Беше кюспе с хляб и царевично брашно. Принципно толкова ли си кара кюспето или може и повечко да го съхраняваме, ако ни е останала повече захранка
- bobo_33333
- кандидат преподавател
Само кюспето държи по много,ама с хляба се вкисва доста бързо.niki23 написа:аз го правих веднъж така, но директно преди риболова 1 час, след риболова ми остана доста и го прибрах в фризера, на другия ден го размразих и след 2-3 часа замириса на вкиснато. Беше кюспе с хляб и царевично брашно. Принципно толкова ли си кара кюспето или може и повечко да го съхраняваме, ако ни е останала повече захранка
Дори и захранка с хляб се вкисва ,за това вече не слагам хляб,ами за пълнеж ,да става по много ,слагам къртичина.

Аз там съм пораснал...
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
добър вариант ли е да се правят отделно хляба отделно и кюспето с останалата захранка(царевично брашно, пшенчно брашно ) пак отделно
-
- ще става разбирач
Ако е мляно кюспе добави му малко бяло брашно и ще стане добре стегнато и няма да се разкисва бързо!