Дунавска торта ?
Публикувано на: Пон Окт 10, 2011 1:08 pm
Много се рових в нета и отрих само това. Моля ВИ споделете вашите рецепти,както и видовете монтажи,дължина на поводите,размер куки...Дунавска ТОРТА!
"Омешват се по 0.500 кг от видовете-царевично брашно,бяло брашно и ситно смляно кюспе,и 0.500 мл вода.Към тази смес всеки по свои вкус прибавя(течни или сухи ароматизатори соред сезона).Готовата смес се разтила във правоъгълна тава предварително намазана от всички страни със олио(дебелината на сместа във тавата трябва да е около 6-7 см.След това със остър и тънак нож се нарязва(сместа) на правоъгалници със големина на цигарена кутия.Слага се да се пече във предварително загрята фурна.След около 20мин се вади и с ножа отново се минават формите.Тук вече е тънкоста:следи се като хване коричка от горе и,от долу да се извади.Не трябва да се препече,в средата трябва да остане мека част.Просто като видите че,е хванала коричка от горе веднага я вадете,след като се извади -изтива и се втвърдиява още.Залагането е;Тортата в готов вид се слага на мястото на конбаина,куките се забиват в меката част със рамото на вътре.
За хората на които този начин ще им се стори бракониерски със повечето от една кука,да не го ползват.За Дунава в топлите дни работи много добре.Презареждането става на 3 часа.
Дунавската торта на 100% неможе да се каже че,е стръв за шарана,на нея посяга и амура,и дори и бялата мряна посяга.За Дунава лятото си е класика."
"Омешват се по 0.500 кг от видовете-царевично брашно,бяло брашно и ситно смляно кюспе,и 0.500 мл вода.Към тази смес всеки по свои вкус прибавя(течни или сухи ароматизатори соред сезона).Готовата смес се разтила във правоъгълна тава предварително намазана от всички страни със олио(дебелината на сместа във тавата трябва да е около 6-7 см.След това със остър и тънак нож се нарязва(сместа) на правоъгалници със големина на цигарена кутия.Слага се да се пече във предварително загрята фурна.След около 20мин се вади и с ножа отново се минават формите.Тук вече е тънкоста:следи се като хване коричка от горе и,от долу да се извади.Не трябва да се препече,в средата трябва да остане мека част.Просто като видите че,е хванала коричка от горе веднага я вадете,след като се извади -изтива и се втвърдиява още.Залагането е;Тортата в готов вид се слага на мястото на конбаина,куките се забиват в меката част със рамото на вътре.
За хората на които този начин ще им се стори бракониерски със повечето от една кука,да не го ползват.За Дунава в топлите дни работи много добре.Презареждането става на 3 часа.
Дунавската торта на 100% неможе да се каже че,е стръв за шарана,на нея посяга и амура,и дори и бялата мряна посяга.За Дунава лятото си е класика."