Страница 1 от 1

Дунавска торта ?

Публикувано на: Пон Окт 10, 2011 1:08 pm
от Румен Александров
Много се рових в нета и отрих само това. Моля ВИ споделете вашите рецепти,както и видовете монтажи,дължина на поводите,размер куки...Дунавска ТОРТА!
"Омешват се по 0.500 кг от видовете-царевично брашно,бяло брашно и ситно смляно кюспе,и 0.500 мл вода.Към тази смес всеки по свои вкус прибавя(течни или сухи ароматизатори соред сезона).Готовата смес се разтила във правоъгълна тава предварително намазана от всички страни със олио(дебелината на сместа във тавата трябва да е около 6-7 см.След това със остър и тънак нож се нарязва(сместа) на правоъгалници със големина на цигарена кутия.Слага се да се пече във предварително загрята фурна.След около 20мин се вади и с ножа отново се минават формите.Тук вече е тънкоста:следи се като хване коричка от горе и,от долу да се извади.Не трябва да се препече,в средата трябва да остане мека част.Просто като видите че,е хванала коричка от горе веднага я вадете,след като се извади -изтива и се втвърдиява още.Залагането е;Тортата в готов вид се слага на мястото на конбаина,куките се забиват в меката част със рамото на вътре.
За хората на които този начин ще им се стори бракониерски със повечето от една кука,да не го ползват.За Дунава в топлите дни работи много добре.Презареждането става на 3 часа.
Дунавската торта на 100% неможе да се каже че,е стръв за шарана,на нея посяга и амура,и дори и бялата мряна посяга.За Дунава лятото си е класика."

Re: Дунавска торта ?

Публикувано на: Пон Окт 10, 2011 9:51 pm
от trepachoo
ми тва си е яка рецепта ... знаеш :wink: ти вземи ми пусни едно лично ,че ша хода на стрелбището,а искам и мен да не ме пускат там вече :twisted:

Re: Дунавска торта ?

Публикувано на: Вто Окт 11, 2011 4:14 am
от dunavski
[quote="Румен Александров"]
За хората на които този начин ще им се стори бракониерски със повечето от една кука,да не го ползват[quote]
То кво да ми се струва като си е направо бракониерство по закон. Като ти кълве рибата и с еда кука ще я хванеш като не кълве ако щеш 10 сложи пак нищо няма да хванеш.

Re: Дунавска торта ?

Публикувано на: Вто Юни 05, 2012 6:56 pm
от mr.washinkton
Каква дистанция може да се постигне или е метод само за нанасяне, пробвал ли си да свариш първо качамака.

Re: Дунавска торта ?

Публикувано на: Пет Юни 08, 2012 5:55 am
от niko_tod
Слагат се две куки , които се забиват на късите страни на парчетата , които са с формата на кибритена кутия , няма как на една кука да закрепиш тортата. Преди мряната полудяваше на ЧЕРКВИЦА , по това чудо. Друг подобен вариант е парче кюспе накиснато на място в бурканче с олио и забити куките в него.

Re: Дунавска торта ?

Публикувано на: Пет Юли 06, 2012 11:58 am
от jenigeni6622
искам да ви питам как се закача коричката на куката пращайте снимки

Re: Дунавска торта ?

Публикувано на: Пет Юли 06, 2012 12:47 pm
от pachosz
dunavski написа: ...То кво да ми се струва като си е направо бракониерство по закон...
Не е бракониерство, градско :) С 3 и повече куки вече е. Но тук ставаше реч за повече от една. Демек може да са 2 ;)

Re: Дунавска торта ?

Публикувано на: Пон Юли 13, 2015 6:01 pm
от Bigmarlin
А не може ли да се слага на косъм.Освен през лятото,е добра стръв и през дълбоката есен за Дунав.Аз вместо олио слагам свинска мас,малко ягодова есенция и канела-уникален аромат.Ако искате да се разтваря още по бавно се слага малко захар.

Re: Дунавска торта ?

Публикувано на: Вто Юли 14, 2015 10:48 am
от Bigmarlin
Румен Александров
"Омешват се по 0.500 кг от видовете-царевично брашно,бяло брашно и ситно смляно кюспе,и 0.500 мл вода..."

Аз я правя с 2 части надробено едрозърнесто кюспе,разтворено- да не е това ситно пресованото,2 части царевично брашно,едро смляно и една част бяло брашно - така ми е предадено от дунавските рибари.Вода на око.Нататък -както е написал Румен.