Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Стръв и захранка
naRiba.com

Форум




Дунавска торта ?
Модератор: Paublo_Eskobar
- Румен Александров
- фен клуб-скобар
- Мнения: 235
- Регистриран на: Пон Фев 14, 2011 1:36 pm
- Местоположение: ПЛЕВЕН
- Обратна връзка:
Дунавска торта ?
Много се рових в нета и отрих само това. Моля ВИ споделете вашите рецепти,както и видовете монтажи,дължина на поводите,размер куки...Дунавска ТОРТА!
"Омешват се по 0.500 кг от видовете-царевично брашно,бяло брашно и ситно смляно кюспе,и 0.500 мл вода.Към тази смес всеки по свои вкус прибавя(течни или сухи ароматизатори соред сезона).Готовата смес се разтила във правоъгълна тава предварително намазана от всички страни със олио(дебелината на сместа във тавата трябва да е около 6-7 см.След това със остър и тънак нож се нарязва(сместа) на правоъгалници със големина на цигарена кутия.Слага се да се пече във предварително загрята фурна.След около 20мин се вади и с ножа отново се минават формите.Тук вече е тънкоста:следи се като хване коричка от горе и,от долу да се извади.Не трябва да се препече,в средата трябва да остане мека част.Просто като видите че,е хванала коричка от горе веднага я вадете,след като се извади -изтива и се втвърдиява още.Залагането е;Тортата в готов вид се слага на мястото на конбаина,куките се забиват в меката част със рамото на вътре.
За хората на които този начин ще им се стори бракониерски със повечето от една кука,да не го ползват.За Дунава в топлите дни работи много добре.Презареждането става на 3 часа.
Дунавската торта на 100% неможе да се каже че,е стръв за шарана,на нея посяга и амура,и дори и бялата мряна посяга.За Дунава лятото си е класика."
"Омешват се по 0.500 кг от видовете-царевично брашно,бяло брашно и ситно смляно кюспе,и 0.500 мл вода.Към тази смес всеки по свои вкус прибавя(течни или сухи ароматизатори соред сезона).Готовата смес се разтила във правоъгълна тава предварително намазана от всички страни със олио(дебелината на сместа във тавата трябва да е около 6-7 см.След това със остър и тънак нож се нарязва(сместа) на правоъгалници със големина на цигарена кутия.Слага се да се пече във предварително загрята фурна.След около 20мин се вади и с ножа отново се минават формите.Тук вече е тънкоста:следи се като хване коричка от горе и,от долу да се извади.Не трябва да се препече,в средата трябва да остане мека част.Просто като видите че,е хванала коричка от горе веднага я вадете,след като се извади -изтива и се втвърдиява още.Залагането е;Тортата в готов вид се слага на мястото на конбаина,куките се забиват в меката част със рамото на вътре.
За хората на които този начин ще им се стори бракониерски със повечето от една кука,да не го ползват.За Дунава в топлите дни работи много добре.Презареждането става на 3 часа.
Дунавската торта на 100% неможе да се каже че,е стръв за шарана,на нея посяга и амура,и дори и бялата мряна посяга.За Дунава лятото си е класика."
- trepachoo
- ще става разбирач
- Мнения: 338
- Регистриран на: Сря Яну 21, 2009 4:27 pm
- Местоположение: Плевен
- Обратна връзка:
Re: Дунавска торта ?
ми тва си е яка рецепта ... знаеш
ти вземи ми пусни едно лично ,че ша хода на стрелбището,а искам и мен да не ме пускат там вече 


- dunavski
- сериозен играч
- Мнения: 1457
- Регистриран на: Пон Окт 01, 2007 3:03 pm
- Местоположение: Rugby - UK
- Обратна връзка:
Re: Дунавска торта ?
[quote="Румен Александров"]
За хората на които този начин ще им се стори бракониерски със повечето от една кука,да не го ползват[quote]
То кво да ми се струва като си е направо бракониерство по закон. Като ти кълве рибата и с еда кука ще я хванеш като не кълве ако щеш 10 сложи пак нищо няма да хванеш.
За хората на които този начин ще им се стори бракониерски със повечето от една кука,да не го ползват[quote]
То кво да ми се струва като си е направо бракониерство по закон. Като ти кълве рибата и с еда кука ще я хванеш като не кълве ако щеш 10 сложи пак нищо няма да хванеш.
Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation


-
- научил се да хвърля
- Мнения: 149
- Регистриран на: Съб Дек 05, 2009 12:21 pm
- Местоположение: За риба
Re: Дунавска торта ?
Каква дистанция може да се постигне или е метод само за нанасяне, пробвал ли си да свариш първо качамака.
Един от най-общите показатели, които открих е, че надеждата надживява очакванията.
-
- научил се да хвърля
- Мнения: 196
- Регистриран на: Чет Окт 15, 2009 9:18 pm
- Местоположение: ПЛЕВЕН
Re: Дунавска торта ?
Слагат се две куки , които се забиват на късите страни на парчетата , които са с формата на кибритена кутия , няма как на една кука да закрепиш тортата. Преди мряната полудяваше на ЧЕРКВИЦА , по това чудо. Друг подобен вариант е парче кюспе накиснато на място в бурканче с олио и забити куките в него.
-
- новобранец
- Мнения: 1
- Регистриран на: Вто Юли 03, 2012 11:31 am
Re: Дунавска торта ?
искам да ви питам как се закача коричката на куката пращайте снимки
- pachosz
- сериозен играч
- Мнения: 1360
- Регистриран на: Чет Юни 18, 2009 6:23 am
- Местоположение: Стара Загора
Re: Дунавска торта ?
Не е бракониерство, градскоdunavski написа: ...То кво да ми се струва като си е направо бракониерство по закон...


- Bigmarlin
- сериозен играч
- Мнения: 2251
- Регистриран на: Чет Сеп 15, 2011 2:06 pm
- Местоположение: Плевен
Re: Дунавска торта ?
А не може ли да се слага на косъм.Освен през лятото,е добра стръв и през дълбоката есен за Дунав.Аз вместо олио слагам свинска мас,малко ягодова есенция и канела-уникален аромат.Ако искате да се разтваря още по бавно се слага малко захар.
- Bigmarlin
- сериозен играч
- Мнения: 2251
- Регистриран на: Чет Сеп 15, 2011 2:06 pm
- Местоположение: Плевен
Re: Дунавска торта ?
Румен Александров
"Омешват се по 0.500 кг от видовете-царевично брашно,бяло брашно и ситно смляно кюспе,и 0.500 мл вода..."
Аз я правя с 2 части надробено едрозърнесто кюспе,разтворено- да не е това ситно пресованото,2 части царевично брашно,едро смляно и една част бяло брашно - така ми е предадено от дунавските рибари.Вода на око.Нататък -както е написал Румен.
"Омешват се по 0.500 кг от видовете-царевично брашно,бяло брашно и ситно смляно кюспе,и 0.500 мл вода..."
Аз я правя с 2 части надробено едрозърнесто кюспе,разтворено- да не е това ситно пресованото,2 части царевично брашно,едро смляно и една част бяло брашно - така ми е предадено от дунавските рибари.Вода на око.Нататък -както е написал Румен.