Страница 1 от 1
Проблем с домашни протейнови топчета
Публикувано на: Чет Юли 26, 2012 3:36 pm
от Sirken
Здравейте колеги след дълго събиране на информация и рецепти за протейнови топчета вчера направих първата си партида. Тестото го омесих и проблема доиде когато го шприцовах в машинката. Машинката не пожела да направи сместа на топчета а по скоро на нещо като царевичните пръчици зрънчо (по формо).

след този неуспех с машинката се ядосах и ги направих на рака в следствие на което нито станаха един размер нито перфектни сфери но след като ги сварих имаха твърдоста на ПТ. основата която ползвах беше наи простата която намерих 40% царевично брашно 40% пшенично брашно 10% царевичен грис 10% пудра захър и 10 яйца... ако някой колега има идея от каде идва проблема ще съм благодарен ако сподели

..... иначе не ме бърка че на рака не ги правя перефекти топчета все пак шарана едва ли търси само идеалната сфера но е голяма хамалогия на рака

Re: Проблем с домашни протейнови топчета
Публикувано на: Чет Юли 26, 2012 3:43 pm
от С.Върбанов

Купи си дъска за топчета ! От това , което си написал разбрах ,че си очаквал от шприца да излизат готови топчета , което както и да го мислиш няма как да стане

Та решението ти е дъска за топчета продават се във всеки рибарски магазин !
Re: Проблем с домашни протейнови топчета
Публикувано на: Пет Юли 27, 2012 5:59 pm
от Sirken
моя грешка не съм се обяснил правилно. шприцовах върхо дъската която е една малка за 7-8 топчета.... самата машина ги прави като царевични прачици и се чудя машината ли е шано или просто аз съм мн шано ... на клипчето машината с 3-4 разтарквания стават топчета с моята машина и тесто колкото и да търкам нищо блиско до топчета

Re: Проблем с домашни протейнови топчета
Публикувано на: Пет Юли 27, 2012 6:37 pm
от Венелин Радушев
Без да имам опит в правенето на топчета, набива ми се в очи, че проблемът е, че шприцоваш прекалено дебела "лента" тесто или както там се нарича върху дъската. Пробвай с по малка приставка на шприца...
Re: Проблем с домашни протейнови топчета
Публикувано на: Пет Юли 27, 2012 8:19 pm
от cucko
Колко мм е канала на дъската?
Re: Проблем с домашни протейнови топчета
Публикувано на: Съб Юли 28, 2012 3:46 pm
от Sirken
18мм ще направя ново тесто с някакви промени да пробвам пак белким стане тоя пат

Re: Проблем с домашни протейнови топчета
Публикувано на: Съб Юли 28, 2012 5:27 pm
от cucko
В такъв случай накрайника на шприца трябва да бъде около 16 мм.!
п.с.Или казано почваш с по-малък диаметър, докато достигнеш до оптималния диаметър според консистенцията на самото тесто излизащо на салам под въздействие на налягането от шприца!