Страница 1 от 1

Проблем с домашни протейнови топчета

Публикувано на: Чет Юли 26, 2012 3:36 pm
от Sirken
Здравейте колеги след дълго събиране на информация и рецепти за протейнови топчета вчера направих първата си партида. Тестото го омесих и проблема доиде когато го шприцовах в машинката. Машинката не пожела да направи сместа на топчета а по скоро на нещо като царевичните пръчици зрънчо (по формо). :| след този неуспех с машинката се ядосах и ги направих на рака в следствие на което нито станаха един размер нито перфектни сфери но след като ги сварих имаха твърдоста на ПТ. основата която ползвах беше наи простата която намерих 40% царевично брашно 40% пшенично брашно 10% царевичен грис 10% пудра захър и 10 яйца... ако някой колега има идея от каде идва проблема ще съм благодарен ако сподели :finga: :drinkers: ..... иначе не ме бърка че на рака не ги правя перефекти топчета все пак шарана едва ли търси само идеалната сфера но е голяма хамалогия на рака :bear:

Re: Проблем с домашни протейнови топчета

Публикувано на: Чет Юли 26, 2012 3:43 pm
от С.Върбанов
:lol: Купи си дъска за топчета ! От това , което си написал разбрах ,че си очаквал от шприца да излизат готови топчета , което както и да го мислиш няма как да стане :lol: Та решението ти е дъска за топчета продават се във всеки рибарски магазин !

Re: Проблем с домашни протейнови топчета

Публикувано на: Пет Юли 27, 2012 5:59 pm
от Sirken
моя грешка не съм се обяснил правилно. шприцовах върхо дъската която е една малка за 7-8 топчета.... самата машина ги прави като царевични прачици и се чудя машината ли е шано или просто аз съм мн шано ... на клипчето машината с 3-4 разтарквания стават топчета с моята машина и тесто колкото и да търкам нищо блиско до топчета :oops:

Re: Проблем с домашни протейнови топчета

Публикувано на: Пет Юли 27, 2012 6:37 pm
от Венелин Радушев
Без да имам опит в правенето на топчета, набива ми се в очи, че проблемът е, че шприцоваш прекалено дебела "лента" тесто или както там се нарича върху дъската. Пробвай с по малка приставка на шприца...

Re: Проблем с домашни протейнови топчета

Публикувано на: Пет Юли 27, 2012 8:19 pm
от cucko
Колко мм е канала на дъската?

Re: Проблем с домашни протейнови топчета

Публикувано на: Съб Юли 28, 2012 3:46 pm
от Sirken
18мм ще направя ново тесто с някакви промени да пробвам пак белким стане тоя пат :D

Re: Проблем с домашни протейнови топчета

Публикувано на: Съб Юли 28, 2012 5:27 pm
от cucko
В такъв случай накрайника на шприца трябва да бъде около 16 мм.!

п.с.Или казано почваш с по-малък диаметър, докато достигнеш до оптималния диаметър според консистенцията на самото тесто излизащо на салам под въздействие на налягането от шприца!