Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Стръв и захранка
naRiba.com

Форум




Проблем с домашни протейнови топчета
Модератор: Paublo_Eskobar
Проблем с домашни протейнови топчета
Здравейте колеги след дълго събиране на информация и рецепти за протейнови топчета вчера направих първата си партида. Тестото го омесих и проблема доиде когато го шприцовах в машинката. Машинката не пожела да направи сместа на топчета а по скоро на нещо като царевичните пръчици зрънчо (по формо).
след този неуспех с машинката се ядосах и ги направих на рака в следствие на което нито станаха един размер нито перфектни сфери но след като ги сварих имаха твърдоста на ПТ. основата която ползвах беше наи простата която намерих 40% царевично брашно 40% пшенично брашно 10% царевичен грис 10% пудра захър и 10 яйца... ако някой колега има идея от каде идва проблема ще съм благодарен ако сподели
..... иначе не ме бърка че на рака не ги правя перефекти топчета все пак шарана едва ли търси само идеалната сфера но е голяма хамалогия на рака 




- С.Върбанов
- учете се от него
- Мнения: 7045
- Регистриран на: Пон Яну 30, 2012 10:19 pm
- Местоположение: Стара Загора
- Обратна връзка:
Re: Проблем с домашни протейнови топчета


Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Проблем с домашни протейнови топчета
моя грешка не съм се обяснил правилно. шприцовах върхо дъската която е една малка за 7-8 топчета.... самата машина ги прави като царевични прачици и се чудя машината ли е шано или просто аз съм мн шано ... на клипчето машината с 3-4 разтарквания стават топчета с моята машина и тесто колкото и да търкам нищо блиско до топчета 

- Венелин Радушев
- разбира нещата
- Мнения: 1026
- Регистриран на: Пон Юни 09, 2008 6:37 pm
- Местоположение: Силистра
Re: Проблем с домашни протейнови топчета
Без да имам опит в правенето на топчета, набива ми се в очи, че проблемът е, че шприцоваш прекалено дебела "лента" тесто или както там се нарича върху дъската. Пробвай с по малка приставка на шприца...
"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."
-
- разбира нещата
- Мнения: 645
- Регистриран на: Пет Май 29, 2009 10:49 pm
- Местоположение: Павликени
Re: Проблем с домашни протейнови топчета
Колко мм е канала на дъската?
Грехота е да убием трофейни риби!
Дайте им втори шанс!
Дайте им втори шанс!
Re: Проблем с домашни протейнови топчета
18мм ще направя ново тесто с някакви промени да пробвам пак белким стане тоя пат 

-
- разбира нещата
- Мнения: 645
- Регистриран на: Пет Май 29, 2009 10:49 pm
- Местоположение: Павликени
Re: Проблем с домашни протейнови топчета
В такъв случай накрайника на шприца трябва да бъде около 16 мм.!
п.с.Или казано почваш с по-малък диаметър, докато достигнеш до оптималния диаметър според консистенцията на самото тесто излизащо на салам под въздействие на налягането от шприца!
п.с.Или казано почваш с по-малък диаметър, докато достигнеш до оптималния диаметър според консистенцията на самото тесто излизащо на салам под въздействие на налягането от шприца!
Грехота е да убием трофейни риби!
Дайте им втори шанс!
Дайте им втори шанс!