Страница 1 от 4
Ароматизиране на царевица
Публикувано на: Пет Юли 27, 2012 12:44 pm
от gotra
Колеги купих си царевица и преди поредния риболов на шаран на дъно реших едновременно да я накисна и ароматизирам предварително.Моля за вашите рецепти и начини това да стане.Който има виждане по въпроса моля да го сподели подробно заедно с това и с какъв аромат да бъде!Целия опит който съм замислил естествено ще послужи за захранка и риболов на косъм.Ще се радвам на всяко доказано в боя мнение!Поздрав!!!Ако темата ми се повтаря моля да бъде изтрита!!!!!Мисля че от такива теми и въпроси печелят всички!!!!
Re: Ароматизиране на царевица
Публикувано на: Пет Юли 27, 2012 12:55 pm
от GoriLLaz
Според мен и от моя скромен опит недей да и добавяш аромат, накисни я 1 ден после я свари до пълно омекване и можеш да я оставиш още някой ден във водата в която си я варил за захранка става екстра.Последните ми 2 риболова процедирах така и имах успех за шаранчета и караДутки

, иначе за стръв си имам с вкус на карамел и банан и отделно накиснати 2 бурканчета царевица вода+степче ягода и малина.

Ако все пак решиш да я овкусяваш мое мнение е някои сладък аромат.
Успех
Re: Ароматизиране на царевица
Публикувано на: Пет Юли 27, 2012 9:57 pm
от ribolovcho
Една много проста рецепта-... във мастика.....
Re: Ароматизиране на царевица
Публикувано на: Пет Юли 27, 2012 10:14 pm
от dantho.mihov
Мастика ? Това не бях срещал до сега.Не че не го вярвам, но съм изумен.
Re: Ароматизиране на царевица
Публикувано на: Пет Юли 27, 2012 10:15 pm
от С.Върбанов
dantho.mihov написа:Мастика ? Това не бях срещал до сега.Не че не го вярвам, но съм изумен.
Това е рецепта по стара и от дядо ми , а той почина 89'г !
Re: Ароматизиране на царевица
Публикувано на: Пет Юли 27, 2012 10:16 pm
от BorqnaFishing
Re: Ароматизиране на царевица
Публикувано на: Пет Юли 27, 2012 10:19 pm
от bobo_33333
GoriLLaz написа:Според мен и от моя скромен опит недей да и добавяш аромат, накисни я 1 ден после я свари до пълно омекване и можеш да я оставиш още някой ден във водата в която си я варил за захранка става екстра.Последните ми 2 риболова процедирах така и имах успех за шаранчета и караДутки

, иначе за стръв си имам с вкус на карамел и банан и отделно накиснати 2 бурканчета царевица вода+степче ягода и малина.

Ако все пак решиш да я овкусяваш мое мнение е някои сладък аромат.
Успех
Каракудки ,викаме на такива- педарки и понеже педята ми е голяма,са около 200-300 грама.
На такава стара ,варена царевица се ловят от половинка нагоре,даже и червеноперки или бабушки,не ги различавам много...
Ароматизацията само за тази царевица,която слагам на куката...степче ягода,слагам в царевица(около 1кг)след като е варена един час,свалям от огъня , шибам вътре степчето и оставям така да кисне...
Мастиката си е класика...По принцип рибата е любопитна и налита на всичко по различно от обичайното,за това трябва повече да се експериментира...днеска мастика,утре люти чушки

Re: Ароматизиране на царевица
Публикувано на: Пет Юли 27, 2012 10:28 pm
от dantho.mihov
А пък аз завалията миналата година изхвърлих бурканче царевица закупена от рибарския магазин.На водоема като ми замириса необичайно и реших, че е развалена.А тя вероятно е била овкусена.
Re: Ароматизиране на царевица
Публикувано на: Пет Юли 27, 2012 10:29 pm
от BorqnaFishing

Нищо ще прижалиш 5 лева

Re: Ароматизиране на царевица
Публикувано на: Пет Юли 27, 2012 10:32 pm
от bobo_33333
BorqnaFishing написа:
Нищо ще прижалиш 5 лева

При нас са по 3лв...

Re: Ароматизиране на царевица
Публикувано на: Съб Юли 28, 2012 6:13 am
от antivik
Аз съм заимствал опит от мастиката. Понеже ароматите по-трудно се поемат във водата, първо си накисвам царевицата да омекне, докът тя кисне шибвам аромата/до сега съм пробвал с канела в спирт/водка, що е неутрална на аромати/, да поеме от ароматизатора. После махам водата от кисненето и заливам с алкохолната микстура. Уточнявам - това го правя само за царевица де ще я ползвам за стръв, що за една кофа захранка бая спирт/водка/трябва да отиде

, ма тук влизат в действие други съображения

. Мисля, че по същия начин могат да се ръгнат и други аромати...
Re: Ароматизиране на царевица
Публикувано на: Съб Юли 28, 2012 7:51 am
от С.Върбанов
Имаш лс

Re: Ароматизиране на царевица
Публикувано на: Съб Юли 28, 2012 11:37 am
от BorqnaFishing
Re: Ароматизиране на царевица
Публикувано на: Съб Юли 28, 2012 3:39 pm
от lishev_64
Според мен няма нужда от ароматизиране на царевицата за захранка. Всички са единодушни в мнението си, че тази царевица - независимо сварена или не, е добре да се остави да кисне няколко дена преди риболова. Аромата, който тя придобива /леко кисел/ обезсмисля всякакви
други добавени аромати и дори ги елиминира или ги разваля. Шарана обожава естествения аромат на царевицата. А и съгласете се, че на фона на едно голямо петно от ароматизирана царевица, вашата стръв ще е трудна за намиране от рибата. Друга ще е ситуацията, ако насред петното от царевица със естествен аромат, се откроява ароматизираната ви стръв /с анасонов аромат например/. Ето това ще възбуди нейното любопитство да опита вашата стръв.

Re: Ароматизиране на царевица
Публикувано на: Съб Юли 28, 2012 10:02 pm
от bobo_33333
lishev_64 написа:Според мен няма нужда от ароматизиране на царевицата за захранка. Всички са единодушни в мнението си, че тази царевица - независимо сварена или не, е добре да се остави да кисне няколко дена преди риболова. Аромата, който тя придобива /леко кисел/ обезсмисля всякакви
други добавени аромати и дори ги елиминира или ги разваля. Шарана обожава естествения аромат на царевицата. А и съгласете се, че на фона на едно голямо петно от ароматизирана царевица, вашата стръв ще е трудна за намиране от рибата. Друга ще е ситуацията, ако насред петното от царевица със естествен аромат, се откроява ароматизираната ви стръв /с анасонов аромат например/. Ето това ще възбуди нейното любопитство да опита вашата стръв.

Нещо подобно се опитах да обясня малко по нагоре