Страница 1 от 1

Как да си направя качамак?

Публикувано на: Пон Май 14, 2007 9:54 am
от pavkuna
Моля помогнете!

Публикувано на: Пон Май 14, 2007 11:04 am
от vIdRaTa
Вземаш царевично брашно(по-добре по едро смляно),слагаш водата за заври и слагаш вътре брашно постепенно,като бъркаш непрекъснато :wink: докато се получи желаната гъстота(елементарно Уотсън) :lol: поне аз така го правя
Айде успех в начинанието :lol: Може да добавиш и някъкви ароматизатори по време на разбъркването
и Пиши на кирилица :!:

точно така се

Публикувано на: Пон Май 14, 2007 11:13 am
от Husmen1983
прави както колегата ти обесни но до като намериш наи точната гъстота и до като не изгориш няколко тенджери няма да стане.за това си купи някоя спец че да не те изгонят от вас :)и после слагаш есенция някаква или направо така.

Re: KAK DA SI NAPRAVQ KA4AMAK

Публикувано на: Пон Май 14, 2007 11:30 am
от barutchiata ©
pavkuna написа:MOLQ POMOGMETE VE HORA MOLQ

Колега пиши на кирилица!!!

Публикувано на: Сря Май 16, 2007 8:50 am
от Венци ®
ето ти един метод без да загаряш тенджери.Смесваш царевичното и пшеничното брашно,объркваш го с вода да стане гъсто.После го пълниш в чорапогащник,няколко топки и го слагаш във вряща вода.Вариш 25-30 мин. .Като поизстине чупиш парчета и месиш докато започне да ти харесва сместа. Това е за реки човече.Пожелавам ти успехи.

Публикувано на: Сря Май 23, 2007 7:40 am
от shefa
За последните 10 години се убедих, че качамака трябва да мирише на изгоряло или вкиснато - :? обаче защо всеки път му слагам други аромати незнам :oops: :cry:

Публикувано на: Сря Май 23, 2007 7:52 am
от Stefko
shefa написа:За последните 10 години се убедих, че качамака трябва да мирише на изгоряло или вкиснато - :? обаче защо всеки път му слагам други аромати незнам :oops: :cry:
Поради същата причина, поради която си купуваме например захранка, върху чиято опаковка има сниман 20 кг. шаран :? Т.е. много често правим нещата така, че да ни харесат на нас самите без да се замисляме за предпочитанията на рибите, които ще ловим :!:
Имал съм успехи и неуспехи със всякакви качамаци - загоряли, вкиснати, изсъхнали, недосварени, нормално приготвени и т.н. Не мога да определя универсален тип, на който рибите биха кълвали винаги :roll: :roll: Все пак в предпочитанията си (отново моите, а не на рибата) виждам, че се спирам основно на "натуралния" качамак, без допълнителни мириси или цветове :)

Публикувано на: Сря Май 23, 2007 4:18 pm
от snegk
Мисля,че ако се сложи аромати идобавки то вече няма да е качамак. :wink:

Публикувано на: Вто Юли 03, 2007 9:37 pm
от BERG
Сваряваш една чаша 250 гр. жълт грах, така че да омекне и да остане малко вода, и 3-4 средно големи картофа с кожата,обелваш картофите и ги смесваш с граха- омесваш хубаво сместа като добавяш по малко от водата в която врял граха,постепенно добавяш в сместта половин кило ситно смляно царевично брашно и месиш още.Ако имаш конопено семе/смляно/ добавяш една чаена лъжичка в сместа и пак месиш, ако нямаш добави малко смлени печени слънчогледови семки.Консистенцията на сместта трябва да стане като мек пластелин - разтваря се бавно във водата и позволява да заметнеш по надалеко/ако си на пружина/.
Дано съм ти бил полезен! Наслука!

Публикувано на: Пет Сеп 07, 2007 8:30 am
от wall4o
А Не може ли, да си го купеш от магазина без да буркаш?? :D То са продава в едни пакети.

Публикувано на: Пет Сеп 07, 2007 3:53 pm
от GODzillata
Царевина не върши ли работа?