Страница 1 от 1
Как да си направя качамак?
Публикувано на: Пон Май 14, 2007 9:54 am
от pavkuna
Моля помогнете!
Публикувано на: Пон Май 14, 2007 11:04 am
от vIdRaTa
Вземаш царевично брашно(по-добре по едро смляно),слагаш водата за заври и слагаш вътре брашно постепенно,като бъркаш непрекъснато

докато се получи желаната гъстота(елементарно Уотсън)

поне аз така го правя
Айде успех в начинанието

Може да добавиш и някъкви ароматизатори по време на разбъркването
и
Пиши на кирилица 
точно така се
Публикувано на: Пон Май 14, 2007 11:13 am
от Husmen1983
прави както колегата ти обесни но до като намериш наи точната гъстота и до като не изгориш няколко тенджери няма да стане.за това си купи някоя спец че да не те изгонят от вас

и после слагаш есенция някаква или направо така.
Re: KAK DA SI NAPRAVQ KA4AMAK
Публикувано на: Пон Май 14, 2007 11:30 am
от barutchiata ©
pavkuna написа:MOLQ POMOGMETE VE HORA MOLQ
Колега пиши на кирилица!!!
Публикувано на: Сря Май 16, 2007 8:50 am
от Венци ®
ето ти един метод без да загаряш тенджери.Смесваш царевичното и пшеничното брашно,объркваш го с вода да стане гъсто.После го пълниш в чорапогащник,няколко топки и го слагаш във вряща вода.Вариш 25-30 мин. .Като поизстине чупиш парчета и месиш докато започне да ти харесва сместа. Това е за реки човече.Пожелавам ти успехи.
Публикувано на: Сря Май 23, 2007 7:40 am
от shefa
За последните 10 години се убедих, че качамака трябва да мирише на изгоряло или вкиснато -

обаче защо всеки път му слагам други аромати незнам

Публикувано на: Сря Май 23, 2007 7:52 am
от Stefko
shefa написа:За последните 10 години се убедих, че качамака трябва да мирише на изгоряло или вкиснато -

обаче защо всеки път му слагам други аромати незнам

Поради същата причина, поради която си купуваме например захранка, върху чиято опаковка има сниман 20 кг. шаран

Т.е. много често правим нещата така, че да ни харесат на нас самите без да се замисляме за предпочитанията на рибите, които ще ловим
Имал съм успехи и неуспехи със всякакви качамаци - загоряли, вкиснати, изсъхнали, недосварени, нормално приготвени и т.н. Не мога да определя универсален тип, на който рибите биха кълвали винаги

Все пак в предпочитанията си (отново моите, а не на рибата) виждам, че се спирам основно на "натуралния" качамак, без допълнителни мириси или цветове

Публикувано на: Сря Май 23, 2007 4:18 pm
от snegk
Мисля,че ако се сложи аромати идобавки то вече няма да е качамак.

Публикувано на: Вто Юли 03, 2007 9:37 pm
от BERG
Сваряваш една чаша 250 гр. жълт грах, така че да омекне и да остане малко вода, и 3-4 средно големи картофа с кожата,обелваш картофите и ги смесваш с граха- омесваш хубаво сместа като добавяш по малко от водата в която врял граха,постепенно добавяш в сместта половин кило ситно смляно царевично брашно и месиш още.Ако имаш конопено семе/смляно/ добавяш една чаена лъжичка в сместа и пак месиш, ако нямаш добави малко смлени печени слънчогледови семки.Консистенцията на сместта трябва да стане като мек пластелин - разтваря се бавно във водата и позволява да заметнеш по надалеко/ако си на пружина/.
Дано съм ти бил полезен! Наслука!
Публикувано на: Пет Сеп 07, 2007 8:30 am
от wall4o
А Не може ли, да си го купеш от магазина без да буркаш??

То са продава в едни пакети.
Публикувано на: Пет Сеп 07, 2007 3:53 pm
от GODzillata
Царевина не върши ли работа?