Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Стръв и захранка
naRiba.com

Форум

Как да си направя качамак?
Модератор: Paublo_Eskobar
Как да си направя качамак?
Моля помогнете!
- vIdRaTa
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Вземаш царевично брашно(по-добре по едро смляно),слагаш водата за заври и слагаш вътре брашно постепенно,като бъркаш непрекъснато
докато се получи желаната гъстота(елементарно Уотсън)
поне аз така го правя
Айде успех в начинанието
Може да добавиш и някъкви ароматизатори по време на разбъркването
и Пиши на кирилица

Айде успех в начинанието

и Пиши на кирилица

Ако посочиш някои, не забравяй че трите пръста сочат теб!
--- Конфуций---
--- Конфуций---
- Husmen1983
- научил се да хвърля
точно така се
прави както колегата ти обесни но до като намериш наи точната гъстота и до като не изгориш няколко тенджери няма да стане.за това си купи някоя спец че да не те изгонят от вас
и после слагаш есенция някаква или направо така.

за сега нямам такъв.
- barutchiata ©
- Администратор
Re: KAK DA SI NAPRAVQ KA4AMAK
pavkuna написа:MOLQ POMOGMETE VE HORA MOLQ
Колега пиши на кирилица!!!
ето ти един метод без да загаряш тенджери.Смесваш царевичното и пшеничното брашно,объркваш го с вода да стане гъсто.После го пълниш в чорапогащник,няколко топки и го слагаш във вряща вода.Вариш 25-30 мин. .Като поизстине чупиш парчета и месиш докато започне да ти харесва сместа. Това е за реки човече.Пожелавам ти успехи.
И СПРАВЕДЛИВОСТ ЗА ВСИЧКИ.......
Поради същата причина, поради която си купуваме например захранка, върху чиято опаковка има сниман 20 кг. шаранshefa написа:За последните 10 години се убедих, че качамака трябва да мирише на изгоряло или вкиснато -обаче защо всеки път му слагам други аромати незнам
![]()

Имал съм успехи и неуспехи със всякакви качамаци - загоряли, вкиснати, изсъхнали, недосварени, нормално приготвени и т.н. Не мога да определя универсален тип, на който рибите биха кълвали винаги

Ако не виждаш изход от ситуацията... огледай се за вход!
Сваряваш една чаша 250 гр. жълт грах, така че да омекне и да остане малко вода, и 3-4 средно големи картофа с кожата,обелваш картофите и ги смесваш с граха- омесваш хубаво сместа като добавяш по малко от водата в която врял граха,постепенно добавяш в сместта половин кило ситно смляно царевично брашно и месиш още.Ако имаш конопено семе/смляно/ добавяш една чаена лъжичка в сместа и пак месиш, ако нямаш добави малко смлени печени слънчогледови семки.Консистенцията на сместта трябва да стане като мек пластелин - разтваря се бавно във водата и позволява да заметнеш по надалеко/ако си на пружина/.
Дано съм ти бил полезен! Наслука!
Дано съм ти бил полезен! Наслука!

- GODzillata
- и господ не е толокова добър