Домашно приготвени захранки - Рецепти
Публикувано на: Чет Апр 24, 2014 9:07 am
Става дума за приготвянето на анасонов качамак !
Необходими продукти :
2 чаени чаши пшенично брашно
3 чаени чаши царевично брашно
1 чаена чаша захар
белтъците на 2 яйца
1 чаена чаша вода
половин кафена чаша смляно анасоново семе
Всичко се омесва добре до получаване на еднородно тесто ! Разточвате тестото на кора( питка ) с дебелина 2-3см. Увивате питката в тензух/марля и я слагате във вряща вода за 6мин ! След това изключвате котлона и варите на остатъчна температура още 15мин . Изваждате и оставяте да изстине , а след това пак омесвате старателно сместа ! Става пълна фантазия за шарани и шаранови риби , както на дъно ( фидер ) така и на плувка ! Успех !
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Рецепта № 1
Съставки (о.ч.) 6 бр: галета, смлян слънчогледов шрот (кюспе), овесено брашно, глина, нарязан на дребно червен торен червей, бял червей (при необходимост може да се употреби и кастер, макар, че има по-малка ефективност).
Съотношение: 5:3:3:2:1:1
Това е стандартна универсална захранка за дълбоководни риби при слабо течение, изпълнена с растителни и животински компоненти.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Рецепта № 2
Съставки (о.ч.) 6 бр: галета, овесено брашно, смляно кюспе, къртичина, накълцан червен червей, дребен бял червей (или едър нарязан).
Съотношение: 2:2:4:1:4:2
Примамката е подходяща дълбоко-водни риби в неподвижна вода.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Рецепта № 3
Съставки (о.ч.) 7 бр: галета, овесено брашно, смляно кюспе, сушена дафния (използва се за храна на аквариумни рибки), слънчогледово масло, накълцан бял червей, кокосови стърготини (сладкарски продукт).
Съотношение: 3:2:2:0,1:0,2:3:0,5 Примамката е предназначена за повърхностни риби в неподвижна вода. Потъва бавно на дълбочина, образувайки траен облак.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Рецепта № 4
Съставки (о.ч.) 6 бр: соево брашно, слънчогледово кюспе, рибно брашно, гранули кръвен албумин, хляб, пшенично брашно
Съотношение: 5:2,5:1,5:0,5:1:1 Соевото брашно може да се замени с добре препечена соя, смляна на ситно (например в месомелачка със ситна решетка). Подходяща е за шаран.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Рецепта № 5
Съставки (о.ч.) 4 бр: галета, хляб (омесен), слънчогледов шрот, царевични зърна.
Съотношение: 2:4:2:1
Подходяща е за много шаранови ри-би, особено в близост до брега. Захранката привлича силно множество плевелни риби (псевдорасбора, каракуда).
Необходими продукти :
2 чаени чаши пшенично брашно
3 чаени чаши царевично брашно
1 чаена чаша захар
белтъците на 2 яйца
1 чаена чаша вода
половин кафена чаша смляно анасоново семе
Всичко се омесва добре до получаване на еднородно тесто ! Разточвате тестото на кора( питка ) с дебелина 2-3см. Увивате питката в тензух/марля и я слагате във вряща вода за 6мин ! След това изключвате котлона и варите на остатъчна температура още 15мин . Изваждате и оставяте да изстине , а след това пак омесвате старателно сместа ! Става пълна фантазия за шарани и шаранови риби , както на дъно ( фидер ) така и на плувка ! Успех !
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Рецепта № 1
Съставки (о.ч.) 6 бр: галета, смлян слънчогледов шрот (кюспе), овесено брашно, глина, нарязан на дребно червен торен червей, бял червей (при необходимост може да се употреби и кастер, макар, че има по-малка ефективност).
Съотношение: 5:3:3:2:1:1
Това е стандартна универсална захранка за дълбоководни риби при слабо течение, изпълнена с растителни и животински компоненти.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Рецепта № 2
Съставки (о.ч.) 6 бр: галета, овесено брашно, смляно кюспе, къртичина, накълцан червен червей, дребен бял червей (или едър нарязан).
Съотношение: 2:2:4:1:4:2
Примамката е подходяща дълбоко-водни риби в неподвижна вода.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Рецепта № 3
Съставки (о.ч.) 7 бр: галета, овесено брашно, смляно кюспе, сушена дафния (използва се за храна на аквариумни рибки), слънчогледово масло, накълцан бял червей, кокосови стърготини (сладкарски продукт).
Съотношение: 3:2:2:0,1:0,2:3:0,5 Примамката е предназначена за повърхностни риби в неподвижна вода. Потъва бавно на дълбочина, образувайки траен облак.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Рецепта № 4
Съставки (о.ч.) 6 бр: соево брашно, слънчогледово кюспе, рибно брашно, гранули кръвен албумин, хляб, пшенично брашно
Съотношение: 5:2,5:1,5:0,5:1:1 Соевото брашно може да се замени с добре препечена соя, смляна на ситно (например в месомелачка със ситна решетка). Подходяща е за шаран.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Рецепта № 5
Съставки (о.ч.) 4 бр: галета, хляб (омесен), слънчогледов шрот, царевични зърна.
Съотношение: 2:4:2:1
Подходяща е за много шаранови ри-би, особено в близост до брега. Захранката привлича силно множество плевелни риби (псевдорасбора, каракуда).