Ластик за директен съвет

Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev

adidasf50
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Ластик за директен съвет

Мнение от adidasf50 »

Здравейте колеги.Искам да попитам искам да си взема на директния телескоп имам три върха единия ми е оригиналния с телескопа,другия с ластик 1.45 и сега искам да сложа един 0,75мм на престън.Искам не толко за едри риби колкото като хвана малка каракудка или кефалче да ми се разтяга и да ми прави кеф.Мисля този моделл да взема а относно монтирането на кое коляно да го сложа

Ето този размер 0,75мм мисля да го ползвам за шарани до 300 грама ще има ли проблеми

https://megafishing.bg/product/1479/las ... latex.html
Аватар
nikolaiiliew
сериозен играч
сериозен играч

Re: Ластик за директен съвет

Мнение от nikolaiiliew »

Според мен на 3то коляно! А защо не ловиш с жило щом ще ловиш малки кефалчета и каракудки?...
Късаш, вържеш и продължаваш. Упоритост и търпение му е майката!
adidasf50
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от adidasf50 »

ами колега както казах искам да гледам как ми се разпъва ластика защото искам да ми е кеф да гледам как се разпъва а шарани около 500 грама до 1кг. макс ще има ли някакви проблеми :))
Аватар
nikolaiiliew
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от nikolaiiliew »

Мисля, че не, но за мен си остава по-добър вариянт жилото(ако ловиш такива риби)!
Късаш, вържеш и продължаваш. Упоритост и търпение му е майката!
Аватар
CrossFire
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от CrossFire »

Вземи се и дъъълга дръжка за кеп! :lol:
Изображение
adidasf50
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от adidasf50 »

Е колега кросфире той е ясно дълга дръжка за кеп че ще ми трябва но аз съм си навит да си взема този ластик и да го сложа интересуваме добър ли е или не е.Не ми давайте съвети каква дръжка ми трябва и какво що още си там.Ако може да ми кажете за какво се ползва за какви риби добра марка ли е на кое коляно да го сложа и така.
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

С този диаметър на ластика успешно се лови в мразовитите дни дребни до средни перки с много тънки поводи и малки тънки куки.Забрави за шарани с такъв ластик даже и по 300гр,/погледни още веднъж какво ти писа колегата за кеп/.Не,че не може да се извади,може,но не от теб и то с директния :D Ако държиш все пак да ловиш дреболии с ластик монтирай една силиконка-/силиконов ластик/ 1мм,да бъде една идея по слабо натегнат и дори да улучиш шаран да си малко по спокоен при ваденето му.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
adidasf50
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от adidasf50 »

Колега бутник мерси за отговора но този ластик аз мисля да го ползвам главно тука съм си набарал едно местенце на река места дето цяло лято си кълват едни мренки по 20-сантиметра и едни дребни скобарчета по 150-200 грама и кефалчета от порядъка на риби до 200 грама макс.Кълвят и успешно уклейчета.Естествено всичко си пускам но защото ми е на 3 мин път с колелото от вкъщи и ходя да си правя кефа сутринта и наобяд се прибирам и към 5 часа с моя приятел ходим пак.На село набарах едно водоемче над селото кадете има малки шарани до 500 грама макс това лято с моя приятел ги ловихме и ги пускахме.Искам да сложа този ластик за да ловя дребни риби до 500 грама макс.Аз мисля че за тези пари е добър избор все пак е на престън.А пък и да ми скъса какво толкова 20 лева монтиране на нов ластик не са болка за умиране важен е кефа.Благодаря предварително
Аватар
Венелин Радушев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Венелин Радушев »

adidasf50 написа:Колега бутник мерси за отговора но този ластик аз мисля да го ползвам главно тука съм си набарал едно местенце на река места дето цяло лято си кълват едни мренки по 20-сантиметра и едни дребни скобарчета по 150-200 грама и кефалчета от порядъка на риби до 200 грама макс.Кълвят и успешно уклейчета.Естествено всичко си пускам но защото ми е на 3 мин път с колелото от вкъщи и ходя да си правя кефа сутринта и наобяд се прибирам и към 5 часа с моя приятел ходим пак.На село набарах едно водоемче над селото кадете има малки шарани до 500 грама макс това лято с моя приятел ги ловихме и ги пускахме.Искам да сложа този ластик за да ловя дребни риби до 500 грама макс.Аз мисля че за тези пари е добър избор все пак е на престън.А пък и да ми скъса какво толкова 20 лева монтиране на нов ластик не са болка за умиране важен е кефа.Благодаря предварително
Този 0,75 е по скоро за риби до 100 грама, ще се справи и с бонуси 200-400 грама, но ако те преобладават е прекалено тънък и загуба на време. И това в тиха вода, за речни риби не бих сложил такъв ластик освен на линия, специално за уклей. Друг е въпроса, че ти питаш за директен и за тези 150-200 грамови риби.... кефа с жило е на макс, не виждам резон да слагаш ластик....
"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."
Аватар
Венелин Радушев
разбира нещата
разбира нещата

adidasf50 написа:Е колега кросфире той е ясно дълга дръжка за кеп че ще ми трябва но аз съм си навит да си взема този ластик и да го сложа интересуваме добър ли е или не е.Не ми давайте съвети каква дръжка ми трябва и какво що още си там.Ако може да ми кажете за какво се ползва за какви риби добра марка ли е на кое коляно да го сложа и така.
CrossFire се опита да ти подскаже, че 500-1000 грамови шаранчета ще ти взимат толкова ластик (0,75), че ще ти е трудно да ги достигаш с кепа...
"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."
adidasf50
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от adidasf50 »

Специални благодарности към колегата Венелин Радушев.Аз точно това искам да ми се разпъва и от дребни рибки и да ловя с финни такъми иначе другия връх ми е с ластик 1,45мм който го ползвам за риболов на по едри кефали скобари и шарани.Аз искам този просто да ми се разтяга дори и от дребна рибка.Според теб колега колко метра ластик ще ми вземат тези шаранчета до 600 грама макс.Абе колеги някак си ще се оправя ще пробвам така ако не става ще си купя трети връх и ще сложа тогава 1мм ластик и така това не е проблем просто искам да пробвам от проба глава не боли :)))) Пооздрави и налука!!!
Аватар
Венелин Радушев
разбира нещата
разбира нещата

adidasf50 написа:Според теб колега колко метра ластик ще ми вземат тези шаранчета до 600 грама макс.
До краен предел, ако не ти скъсат при първият порив, пусни портативният телевизор и изгледай някой филм, докато го чакаш да се умори. След час ще разбереш, че ластикът няма мощ да се прибере дори когато рибата се е уморила. Вземи си щека!
adidasf50
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от adidasf50 »

Ай стига бе верно ли ше ми скъсат..Иначе от англия от леля съм си поръчал една щека 11м. и един ролер дунлоп.И все пак никакъв шанс ли нямам срещу тях.Аз си мисля да го сложа и да пробвам пък каквото сабя покаже.И как няма да може да се събере ластика обратно аз ще го натегна ама и резервния връх с дебелия ластик ще е при мен и ако нещо се праят на модерни шараните изкарвам другия.Наслука
Аватар
Венелин Радушев
разбира нещата
разбира нещата

adidasf50 написа:Ай стига бе верно ли ше ми скъсат..Иначе от англия от леля съм си поръчал една щека 11м. и един ролер дунлоп.И все пак никакъв шанс ли нямам срещу тях.Аз си мисля да го сложа и да пробвам пък каквото сабя покаже.И как няма да може да се събере ластика обратно аз ще го натегна ама и резервния връх с дебелия ластик ще е при мен и ако нещо се праят на модерни шараните изкарвам другия.Наслука
Всеки трябва да си стъпи на мотиките, успех!
adidasf50
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от adidasf50 »

Да така е колега та сега в крайна сметка нека да обобщим какво мислиш да го взема ли този ластик и да го сложа и да ловя риби с него до 500 грама макс.Мисля че ще стане ако не стане ще си купя 1мм. и ще монтирам него.Все пак тези ластици не са милиони.Според тебе ще ми остане ли ластик от оластичването защото ластика е 5м ролка аз мисля да го сложа на 3-то коляно.Мерси предварително
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов с щека, уип и директен”