Въпрос относно директен телескоп
Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev
- krajbata
- новобранец
Въпрос относно директен телескоп
Здравейте, колеги! Искам да попитам следното:
Сдобих се с директен http://megafishing.bg/product/1310/fl-a ... ekten.html" onclick="window.open(this.href);return false; ... та въпроса ми е.. какви начини предлагате за връзване на кончето на върха и следователно на кордата към него... според мен най-удачно е връзване на възел в началото на "кончето" и след това връзване на основното влакно под възела.. Благодаря предварително
Сдобих се с директен http://megafishing.bg/product/1310/fl-a ... ekten.html" onclick="window.open(this.href);return false; ... та въпроса ми е.. какви начини предлагате за връзване на кончето на върха и следователно на кордата към него... според мен най-удачно е връзване на възел в началото на "кончето" и след това връзване на основното влакно под възела.. Благодаря предварително
Manchester United !
- stefan4etoo
- сериозен играч
Re: Въпрос относно директен телескоп
Отиваш в риб. магазин и си купуваш един конектор за два лева.Слагаш си го на върха със сек.лепило и си готов 

- krajbata
- новобранец
Мерси за бързия отговор колега и това е решение
Manchester United !
- stefan4etoo
- сериозен играч
Според мен най добротоkrajbata написа:Мерси за бързия отговор колега и това е решение

-
- вече хвърля и на тежко
+1stefan4etoo написа:Според мен най добротоkrajbata написа:Мерси за бързия отговор колега и това е решение

- Veselin_fish
- вече хвърля и на тежко
Аз лично предпочитам с кончето пред конектора, а ето и как захващам линията за кончето.
Използвам този начин на захващане на линичта към кончето.
- krajbata
- новобранец
Пич, и аз мислех, че чорапчето е по-добро, но на моята, като вързах основното по този възел, който показваш... при затягането чорапа се извади и побеснях... лепнах конектор и дотамVeselin_fish написа:Аз лично предпочитам с кончето пред конектора, а ето и как захващам линията за кончето.

Manchester United !
- Veselin_fish
- вече хвърля и на тежко
Не знам до сега не съм имал подобен проблем и може би заради това го предпочитам.
Тази тема е много коментирана,но ето и моето виждане на нещата като притежател на 5 директни...
Първо се замисли над факта,защо няма да намериш марков и качествен директен с такова въже,конче или както и да се казва това нещо.
Само първия ми директен бе с въженце и след една година мъка го смених-директния
.Поне при мен мъката се изразяваше в това,че въженцето постоянно се усукваше около върха и трябваше периодично да го отмотавам,а и ми се е случвало да се откача и от клупа и такива неприятни работи.
Ако решиш да си сложиш конектор знай,че повечето са кофти-отварят се.Но ако намериш тефлонов конектор на Stonfo,проблемите ти ще свършат до там-всъщност други добри няма/в големите магазини ги има/.Ако не намериш такъв по-добре си карай с въженцето
Първо се замисли над факта,защо няма да намериш марков и качествен директен с такова въже,конче или както и да се казва това нещо.
Само първия ми директен бе с въженце и след една година мъка го смених-директния

Ако решиш да си сложиш конектор знай,че повечето са кофти-отварят се.Но ако намериш тефлонов конектор на Stonfo,проблемите ти ще свършат до там-всъщност други добри няма/в големите магазини ги има/.Ако не намериш такъв по-добре си карай с въженцето
ПАЗЕТЕ ЧИСТОТА НА ВОДОЕМИТЕ