Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Моето хоби- риболов с изкуствена примамка.
Модератори: Павел Иванов, sestrata
Моето хоби- риболов с изкуствена примамка.
Здравейте, приятели. Реших да направя и аз своя тема, в която ще споделям снимки и впечатления от излетите ми на различни водоеми. Преследвам основно клен.
Пръчката, която позлвам е Baracuda Warlock 2.10sm. с акция 2гр-9гр по моя преценка, тъй като пише, че е 3-15гр, но както и според други колеги тя е завишена.
Макарата е Viva Black spin, а влакното monofil Formax Bright Cast 0.18mm
Примамките, които използвам са различни модели воблери и блесни. Разполагам в кутията си с примамките Goldy Vibromax , Lovec Rapi, Yogi, Yo-Yo, Ugly Duckling, Salmo Hornet, Super wobblers (BG), SS (BG), HD (BG), Къца-Кълве (BG), Jackos (BG), няколко сръбски тракалки, Еcogear.
Блесните, които ползвам са на Мepps, Mosca и Rublex.
На 09.10.2013 с двама мой приятели отидохме на р. Янтра при село Самоводене. Няколко дни преди това имахме добра слука и решихме, че трябва пак да опитаме. Нивото на реката беше ниско, а водата изключително бистра. По-късно се разбра, че освен това е и много студена
Разделихме се и започнахме да хвърляме в един участък дълбок метър, метър и половина, след който следваше вир. Бях 100% сигурен, че на блесна няма смисъл да се опитва и затова използвах само воблери. Хвърлях към отсрещния бряг, който беше много обрасъл във водорасли. Разбира се мятах и в посока течението, както и срещу него, но най- много чуквания и кълванета имах на границата с водоралисте, като често кълванетата бяха още при приводняването на примамката. Рибата се движеше активно, но кълвеше много предпазливо и често не успявах да я засека. Все пак успях да уловя 4-ри рибки, три по- дребни и една по- едра.
Примамките, които се указаха успешни бяха Jackos, Kъца- Кълве (голямата риба взе на зелено- жълта жабка) и Goldy Vibromax 2.8см. Имах удари и на други примамки, но за съжаление не успях да уловя риба.
Ето няколко снимки:
На отиване към първото място, където помятах, но рибки нямаше.

Тук успях да уловя първото кленче

Това са три от общо уловените от мен четири риби, една пуснах 15 мин. преди да снимам тези, защото беше започнала да умира.

Всички рибки бяха пуснати обратно в реката, след тази снимка.
Пръчката, която позлвам е Baracuda Warlock 2.10sm. с акция 2гр-9гр по моя преценка, тъй като пише, че е 3-15гр, но както и според други колеги тя е завишена.
Макарата е Viva Black spin, а влакното monofil Formax Bright Cast 0.18mm
Примамките, които използвам са различни модели воблери и блесни. Разполагам в кутията си с примамките Goldy Vibromax , Lovec Rapi, Yogi, Yo-Yo, Ugly Duckling, Salmo Hornet, Super wobblers (BG), SS (BG), HD (BG), Къца-Кълве (BG), Jackos (BG), няколко сръбски тракалки, Еcogear.
Блесните, които ползвам са на Мepps, Mosca и Rublex.
На 09.10.2013 с двама мой приятели отидохме на р. Янтра при село Самоводене. Няколко дни преди това имахме добра слука и решихме, че трябва пак да опитаме. Нивото на реката беше ниско, а водата изключително бистра. По-късно се разбра, че освен това е и много студена

Разделихме се и започнахме да хвърляме в един участък дълбок метър, метър и половина, след който следваше вир. Бях 100% сигурен, че на блесна няма смисъл да се опитва и затова използвах само воблери. Хвърлях към отсрещния бряг, който беше много обрасъл във водорасли. Разбира се мятах и в посока течението, както и срещу него, но най- много чуквания и кълванета имах на границата с водоралисте, като често кълванетата бяха още при приводняването на примамката. Рибата се движеше активно, но кълвеше много предпазливо и често не успявах да я засека. Все пак успях да уловя 4-ри рибки, три по- дребни и една по- едра.
Примамките, които се указаха успешни бяха Jackos, Kъца- Кълве (голямата риба взе на зелено- жълта жабка) и Goldy Vibromax 2.8см. Имах удари и на други примамки, но за съжаление не успях да уловя риба.
Ето няколко снимки:
На отиване към първото място, където помятах, но рибки нямаше.
Тук успях да уловя първото кленче
Това са три от общо уловените от мен четири риби, една пуснах 15 мин. преди да снимам тези, защото беше започнала да умира.
Всички рибки бяха пуснати обратно в реката, след тази снимка.
- DEATHMETAL82
- научил се да хвърля
Re: Моето хоби- риболов с изкуствена примамка.
Що лъжеш бре, мискинин,тия риби на снимката са сдали багажа! А що не пусна репортаж от вчера, а?

Или от днеска

Или от днеска

- Vid
- кандидат преподавател
Подкрепям изцяло. Те риби са си умрели.....DEATHMETAL82 написа:Що лъжеш бре, мискинин,тия риби на снимката са сдали багажа!
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
- stankof
- ще става разбирач
Колега то лошо няма да прибираш мерни риби,ама що ни заблуждаваш че рибите от снимката са живи и пуснати?
И като ги пускаш що не ги снимаш още като ги хванеш и веднага да си ги пускаш живи и здрави,а ги носиш с теб до края на излета за да ги снимаш всичките вече умрели накрая?
И ми е интересно в какво ги съхрани до края на излета трите,живарник ли си носиш,в кофичка ли или в плик,защото принципно както казваш че си ги пуснал живи след снимката би трябвало да си ги държал в нещо до момента на снимането й.
И не на последно място,не го приемай като заяждане поста ми,аз не съм фен на "кеч и релийза",и когато си хвана мерна рибка от определен вид си я прибирам защото обичам да ям риба,а ако хвана дребна снимам я но я пускам веднага,щото ако я задържа за нъкакви снимки накрая на излета рискувам на 100% тя да не е между живите вече.
Поздрави и наслука но не се опитвай да ни правиш на балъци тук с "пуснатите-умрели" риби!
И като ги пускаш що не ги снимаш още като ги хванеш и веднага да си ги пускаш живи и здрави,а ги носиш с теб до края на излета за да ги снимаш всичките вече умрели накрая?
И ми е интересно в какво ги съхрани до края на излета трите,живарник ли си носиш,в кофичка ли или в плик,защото принципно както казваш че си ги пуснал живи след снимката би трябвало да си ги държал в нещо до момента на снимането й.
И не на последно място,не го приемай като заяждане поста ми,аз не съм фен на "кеч и релийза",и когато си хвана мерна рибка от определен вид си я прибирам защото обичам да ям риба,а ако хвана дребна снимам я но я пускам веднага,щото ако я задържа за нъкакви снимки накрая на излета рискувам на 100% тя да не е между живите вече.
Поздрави и наслука но не се опитвай да ни правиш на балъци тук с "пуснатите-умрели" риби!
ПАЗИ БОЖЕ ОТ НЕКАНЕН ГОСТ ОТ ГНИЛ МОСТ И ОТ ЧОВЕК ПРОСТ НА ГОЛЯМ ПОСТ!
- Vid
- кандидат преподавател
От една страна винаги съм се чудил що такива риби се прибират, от друга разбирам все... В нашата държава е такава беднотия и селяния, че все дошло на трапезата е добро дошло...
Риболовът в Б-я не се практикува за спорта, той се практикува за трапезата..
Днес един на Марица, кога видя че си пускам рибите ме попита дали съм луд? Аз му казах, че съм тук заради кефа от риболова.... А, той ми отговори, че кеф в тааа работа няма, има само тиган и рибки в него

Риболовът в Б-я не се практикува за спорта, той се практикува за трапезата..

Днес един на Марица, кога видя че си пускам рибите ме попита дали съм луд? Аз му казах, че съм тук заради кефа от риболова.... А, той ми отговори, че кеф в тааа работа няма, има само тиган и рибки в него

Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
- rockeagle35
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Ся е време и аз да се изкажа неподготвен, ама от светкавицата стават големи шашми, колеги. Тея риби е напълно възможно да са пуснати живи, друг е въпроса, че идеята на кеч-и-релийза е да ги пуснеш веднага след улавянето(ясно е що). От тая тема единствената полезна информация е, че воблерите на къцата продължават да лъжат кефалите и туй то. Жалко, че не си набавих овреме от тях... Наслука, брато! =)
Пишете на кирилица ! Не е едно и също "Пенка отиде на къра." и "Penka otide na kura."!
- antivik
- кандидат преподавател
Чакай малко...........rockeagle35 написа:Ся е време и аз да се изкажа неподготвен, ама от светкавицата стават големи шашми, колеги. ...................................................................................................

Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
- Д.Граховски
- кандидат преподавател
Че за какво да не са живи бре?Човека може да джапа със живарник,другото което е светкавицата се включва при снимки близък план или при мрак, вие какво все по светло ли си тръгвате.
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]
- sandista
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Еее,кво скочихте на човека бе.
Каза си го много директно- рибите са пуснати в реката.
Аз никъде не прочетох да пише "пуснати живи"

- stankof
- ще става разбирач
Колега имам доста скъп апарат на който светкавицата НЕ СЕ ВКЛЮЧВА при близък план или при мрак освен ако не съм я включил аз.Д.Граховски написа:Че за какво да не са живи бре?Човека може да джапа със живарник,другото което е светкавицата се включва при снимки близък план или при мрак, вие какво все по светло ли си тръгвате.
Но не е проблема светкавицата или джапането с живарник,а това че колегата се опитва да прави доста хора тук малоумни!
sandista написа:Еее,кво скочихте на човека бе.

ПАЗИ БОЖЕ ОТ НЕКАНЕН ГОСТ ОТ ГНИЛ МОСТ И ОТ ЧОВЕК ПРОСТ НА ГОЛЯМ ПОСТ!
- ynovi
- научил се да хвърля
Рибките и на мен ми изглеждат лекинко поумрели. Поне не си представям, че аз мога така послушно да подредя живи риби. То аз една като тръгна да снимам и се гониме из брега, па три ще ме пощурят.
Ако са живи единственото ми обяснение е, че са респектирани от запалката, или пък трепетно отчакват да ги почерпиш и с цигарка.
Иначе - много добро хоби колега.

Иначе - много добро хоби колега.

Колеги, предлагам да разтурите "Кръжока" и да оставите човека на мира!
- bobo_33333
- кандидат преподавател
Малиии,арни риби,как че ги пускаш
За чорбичка са екстра

За чорбичка са екстра

Аз там съм пораснал...
А аз предлагам ти да си траеш в подобни случаи, освен ако не предлагаш някакви смислени и оригинални аргументи по темите. Напълно възможно е да имаш капацитет за това, особено ако се напрегнеш и концентрираш.stas написа:Колеги, предлагам да разтурите "Кръжока" и да оставите човека на мира!
Също така се замислих какъв може да е моят принос като предположение по този репортаж за "рибките": дали уважаемият хобист-спинингист не е леко упоил "рибките" с газ от запалката* - толкова, колкото да позират за снимката, после ги е свестил с изкуствено дишане и ги е пуснал по живо по здраво. След тези му действия, като отиде следващия път на реката, пак ще може да хване "рибки" и после да се радваме заедно с него на подобни репортажи.

*запалката се вижда на снимката
- Красимир Атанасов
- учете се от него
Добрия журналист,за да е професионалист в професията си винаги кани на отговор и другата страна.
В случая автора на темата.Защо се покрива?
Ако има сигурни доводи за рибите на снимките,защо се остава да го критикуват ако казва истината?
В случая автора на темата.Защо се покрива?
Ако има сигурни доводи за рибите на снимките,защо се остава да го критикуват ако казва истината?