Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

St.croix triumph Spinning
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- eroucma
- разбира нещата
St.croix triumph Spinning
Здравейте колеги, искам да помоля да споделите мнението си за една не толкова безизвестна пръчка st.croix triumph TRS86MHF2.
Пръчката ще бъде комбинирана с макара около 300 грама +- 2-3 гр. и ще се ползва изцяло и само с плетени влакна, 10-25 либри и дебелина 0.8 - 2.0 по японската номерация.
Пръчката ще се ползва по големите язовири като Йовковци и Ал. Стамболийски, както и по стари речни корите, малки язовирчета и р. Дунав по рядко. Диапазона на примамките, с които ще се използва ще е 5-25 гр. и по точно най леките биха били Mepps lusox 2 и 3 номер без утежнение и Mepps Agliq 4-5 номер, а най тежките клатушки Моска , mepps syclops 2 номер и воблерчета не надвишаващи горната граница на пръчката.
Бих искал да споделите мнението и опита си с тази пръчка. Вярвам, че не малко хора тук от форма са имали допир до нея и ще могат да ми дадат ценни съвети.
Би ли ми свършила пръчката работа за поставените от мен цели. Интересува ме също и здравината и при условие, че се пази и съхранява грижливо. По точно интересува ме здравината и при замятане и евентуално вдигане на риба с нея до каква степен би могло да стане.
И последния въпрос, който се сещам за момента е как се спогаждат водачите с плетените влакна?
Благодаря предварително на отзовалите се, ако имам още въпроси ще ги задам в темата.
Пръчката ще бъде комбинирана с макара около 300 грама +- 2-3 гр. и ще се ползва изцяло и само с плетени влакна, 10-25 либри и дебелина 0.8 - 2.0 по японската номерация.
Пръчката ще се ползва по големите язовири като Йовковци и Ал. Стамболийски, както и по стари речни корите, малки язовирчета и р. Дунав по рядко. Диапазона на примамките, с които ще се използва ще е 5-25 гр. и по точно най леките биха били Mepps lusox 2 и 3 номер без утежнение и Mepps Agliq 4-5 номер, а най тежките клатушки Моска , mepps syclops 2 номер и воблерчета не надвишаващи горната граница на пръчката.
Бих искал да споделите мнението и опита си с тази пръчка. Вярвам, че не малко хора тук от форма са имали допир до нея и ще могат да ми дадат ценни съвети.
Би ли ми свършила пръчката работа за поставените от мен цели. Интересува ме също и здравината и при условие, че се пази и съхранява грижливо. По точно интересува ме здравината и при замятане и евентуално вдигане на риба с нея до каква степен би могло да стане.
И последния въпрос, който се сещам за момента е как се спогаждат водачите с плетените влакна?
Благодаря предварително на отзовалите се, ако имам още въпроси ще ги задам в темата.

Първата щука и първата кака винаги се помнят, независимо колко са големи и какви зъби имат
Re: St.croix triumph Spinning
Здравей,
Спининга е супер, малко по дебела на корка но е удобен и лек. Имам такава до 29гр за 10 излета 2 пъти се счупи. Първия път блесна мепс-3 удря предния водач при засечка до брега, втория 18гр спинер при замятане изпуска на първата секция точно снадката. Бях я пуснал за продам, ама ся чак ме е срам да я продам така, ама си седи за спомен сигурно.
Помисли малко преди да дадеш една заплата, много слаба, лесно се чупи и едва ли ще ги вдигаш рибитe как си мислиш.
А за гаранцията няма да коментирам за всичко при маистора 
Спининга е супер, малко по дебела на корка но е удобен и лек. Имам такава до 29гр за 10 излета 2 пъти се счупи. Първия път блесна мепс-3 удря предния водач при засечка до брега, втория 18гр спинер при замятане изпуска на първата секция точно снадката. Бях я пуснал за продам, ама ся чак ме е срам да я продам така, ама си седи за спомен сигурно.

- Вуйчо-Ваньо
- сериозен играч
Здрасти,колега!Ползвам абсолютно същата пръчка st.croix triumph TRS86MHF2.С плетеняци категорично няма никакви проблеми.Казвам го смело,защото съм го ползвал около две години със какви ли не брейдове.С примамките също се справя чудесно.Клатушка в горната граница на теста си я мятам без никакви притеснения.Най - едрата ми риба с нея е щука около 3-те килограма на Марица.Естествено,че не бих я изкарал от висок бряг с въдицата без кеп,поне не съм пробвал де.Макарата ми е РИОБИ ЗАУБЕР 4000.Баланса им не е идеален,но на мен лично много ми допада комплекта.

Аз да използвам темата на колегата, за да не пускам подобна, има ли някаква съществена разлика между триумфа и премиера? В смисъл бланка, здравина на пръчката, чувствителност и т. н..., има ли въобще някаква разлика между двете и с какво премиера е по-добър/ако е/ от триумфа? Ако някой ги е ползвал двете, моля да сподели!
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
eroucma и тук същият въпрос - за какво ти е толкова мощна въдица , за нещата които си изредил - водоеми , макара , линия , примамки ?
stomanco според светийте няма друга разлика освен че едните се връзват в Мексико а другите в УС . Според мен нямат много общо и като цяло бих заложил на Премиера . Друг е въпроса , пак според мен , че Премиер имат само един единствен читав модел - МЛ на 2.13м.
stomanco според светийте няма друга разлика освен че едните се връзват в Мексико а другите в УС . Според мен нямат много общо и като цяло бих заложил на Премиера . Друг е въпроса , пак според мен , че Премиер имат само един единствен читав модел - МЛ на 2.13м.
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
- eroucma
- разбира нещата
Искам още малко мнения относно здравината и. Да не помислите, че съм някакъв мундарин- не си удрям и не си насилвам в закачка прекомерно пръчките. Притесняваме по скоро да не стане беля или при замятане на лека примамка или при случаен отцеп на примамка от закачка и да се удари в бланката. До колкото разбрах счупена пръчка досега няма?

Първата щука и първата кака винаги се помнят, независимо колко са големи и какви зъби имат
- eroucma
- разбира нещата
Колеги, за да не пускам нова тема бихте ли изразили мнението си и за st.croix wild river ws86mf2 и струва ли си 60-те лева отгоре над Триумфа?

- eroucma
- разбира нещата
Търсенето приключи. Сдобих се с прекрасния Gad Chaser - CRS862MMHXF закупен от Петър Вукадинов. Много точен и земен човек с когото лесно се комуникира, за стоката му само суперлативи- пръчки примамки всичко му е кадърно.
Пръчката е точно това което търсех, сега остава и да я сефтосам с некое рибе със зъби
Искам да изкажа и благодарности на sestrata и Мунчо, с чиято помощ успях да избера пръчката.
Ето малко набързо направени снимки:

Пръчката е точно това което търсех, сега остава и да я сефтосам с некое рибе със зъби

Искам да изкажа и благодарности на sestrata и Мунчо, с чиято помощ успях да избера пръчката.
Ето малко набързо направени снимки:

Със здраве да я ползваш и много риби колега. Добре, че не взе триумфа 

- eroucma
- разбира нещата
БлагодаряFishh написа:Със здраве да я ползваш и много риби колега. Добре, че не взе триумфа