St.croix triumph Spinning

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Аватар
eroucma
разбира нещата
разбира нещата

St.croix triumph Spinning

Мнение от eroucma »

Здравейте колеги, искам да помоля да споделите мнението си за една не толкова безизвестна пръчка st.croix triumph TRS86MHF2.
Пръчката ще бъде комбинирана с макара около 300 грама +- 2-3 гр. и ще се ползва изцяло и само с плетени влакна, 10-25 либри и дебелина 0.8 - 2.0 по японската номерация.
Пръчката ще се ползва по големите язовири като Йовковци и Ал. Стамболийски, както и по стари речни корите, малки язовирчета и р. Дунав по рядко. Диапазона на примамките, с които ще се използва ще е 5-25 гр. и по точно най леките биха били Mepps lusox 2 и 3 номер без утежнение и Mepps Agliq 4-5 номер, а най тежките клатушки Моска , mepps syclops 2 номер и воблерчета не надвишаващи горната граница на пръчката.
Бих искал да споделите мнението и опита си с тази пръчка. Вярвам, че не малко хора тук от форма са имали допир до нея и ще могат да ми дадат ценни съвети.
Би ли ми свършила пръчката работа за поставените от мен цели. Интересува ме също и здравината и при условие, че се пази и съхранява грижливо. По точно интересува ме здравината и при замятане и евентуално вдигане на риба с нея до каква степен би могло да стане.
И последния въпрос, който се сещам за момента е как се спогаждат водачите с плетените влакна?
Благодаря предварително на отзовалите се, ако имам още въпроси ще ги задам в темата.
Изображение Изображение
Първата щука и първата кака винаги се помнят, независимо колко са големи и какви зъби имат
Fishh
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: St.croix triumph Spinning

Мнение от Fishh »

Здравей,
Спининга е супер, малко по дебела на корка но е удобен и лек. Имам такава до 29гр за 10 излета 2 пъти се счупи. Първия път блесна мепс-3 удря предния водач при засечка до брега, втория 18гр спинер при замятане изпуска на първата секция точно снадката. Бях я пуснал за продам, ама ся чак ме е срам да я продам така, ама си седи за спомен сигурно. :fishing8: Помисли малко преди да дадеш една заплата, много слаба, лесно се чупи и едва ли ще ги вдигаш рибитe как си мислиш. :lol: А за гаранцията няма да коментирам за всичко при маистора :ANAL:
Аватар
Вуйчо-Ваньо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Вуйчо-Ваньо »

Здрасти,колега!Ползвам абсолютно същата пръчка st.croix triumph TRS86MHF2.С плетеняци категорично няма никакви проблеми.Казвам го смело,защото съм го ползвал около две години със какви ли не брейдове.С примамките също се справя чудесно.Клатушка в горната граница на теста си я мятам без никакви притеснения.Най - едрата ми риба с нея е щука около 3-те килограма на Марица.Естествено,че не бих я изкарал от висок бряг с въдицата без кеп,поне не съм пробвал де.Макарата ми е РИОБИ ЗАУБЕР 4000.Баланса им не е идеален,но на мен лично много ми допада комплекта.
Изображение
Изображение
stomanco
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от stomanco »

Аз да използвам темата на колегата, за да не пускам подобна, има ли някаква съществена разлика между триумфа и премиера? В смисъл бланка, здравина на пръчката, чувствителност и т. н..., има ли въобще някаква разлика между двете и с какво премиера е по-добър/ако е/ от триумфа? Ако някой ги е ползвал двете, моля да сподели!
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

eroucma и тук същият въпрос - за какво ти е толкова мощна въдица , за нещата които си изредил - водоеми , макара , линия , примамки ?

stomanco според светийте няма друга разлика освен че едните се връзват в Мексико а другите в УС . Според мен нямат много общо и като цяло бих заложил на Премиера . Друг е въпроса , пак според мен , че Премиер имат само един единствен читав модел - МЛ на 2.13м.
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
eroucma
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от eroucma »

Искам още малко мнения относно здравината и. Да не помислите, че съм някакъв мундарин- не си удрям и не си насилвам в закачка прекомерно пръчките. Притесняваме по скоро да не стане беля или при замятане на лека примамка или при случаен отцеп на примамка от закачка и да се удари в бланката. До колкото разбрах счупена пръчка досега няма?
Изображение Изображение
Първата щука и първата кака винаги се помнят, независимо колко са големи и какви зъби имат
Аватар
eroucma
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от eroucma »

Колеги, за да не пускам нова тема бихте ли изразили мнението си и за st.croix wild river ws86mf2 и струва ли си 60-те лева отгоре над Триумфа?
Изображение Изображение
Аватар
eroucma
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от eroucma »

Търсенето приключи. Сдобих се с прекрасния Gad Chaser - CRS862MMHXF закупен от Петър Вукадинов. Много точен и земен човек с когото лесно се комуникира, за стоката му само суперлативи- пръчки примамки всичко му е кадърно.
Пръчката е точно това което търсех, сега остава и да я сефтосам с некое рибе със зъби :)
Искам да изкажа и благодарности на sestrata и Мунчо, с чиято помощ успях да избера пръчката.
Ето малко набързо направени снимки:
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение Изображение
Fishh
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Fishh »

Със здраве да я ползваш и много риби колега. Добре, че не взе триумфа :smt023
Аватар
eroucma
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от eroucma »

Fishh написа:Със здраве да я ползваш и много риби колега. Добре, че не взе триумфа :smt023
Благодаря
Изображение Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”