Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Монтажи за риболов
naRiba.com

Форум

Ще работи ли този фидер монтаж?
Модератор: sapuna
Ще работи ли този фидер монтаж?
Здравейте колеги хрумна ми нещо вие споделете дали ще работи добре. Монтажа е класически за риболов на тежко по дунава, но вместо олово да се сложи кошница. По-принцип нямам точно място на което да го ползвам (по-пътя на логиката би трябвало да работи в по-тинести места) но защо не и на Дунава.
Опитах се да го нарисувам .. не съм от най-добрите, но ще ми простите

Не е задължително кошницата да е 35гр.. може и повече.

Опитах се да го нарисувам .. не съм от най-добрите, но ще ми простите

Не е задължително кошницата да е 35гр.. може и повече.
- bachoivo
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Re: Ще работи ли този фидер монтаж?
Имам някакви съмнения че повода ще се оплита около основното влакно. При риболова на тежко, особено по Дунав-а, основното и повода са от бая големи сечения(рядко го практикувам, но когато мятам дънарка по Дунав ползвам 0.45/0.50 към 0.35/0.40), а дебелото влакно се оплита трудно. При фидера се ползват наполовина по тънки(аз лично по дебело от 0.25 основно не ползвам) и идеята на повечето фидер монтажи(до колкото аз съм запознат) е така да се направи, че чрез теглото си кошницата да спомага за изнасянето на повода на една страна и да няма оплитания.
Ако се ползва за река гледам монтажа да е така направен, че повода респективно куката, под действието на течението, да се премества под хранилката в работно положение. на Дунав в 90% от случаите ползвам най-опростения монтаж - основно влакно, на него вирбел с карабина за кошницата, след него гумена перла, мънисто (или там кои каквото слага) за да не бие кошницата във възела и клуп в клуп закачам повода. Колкото по -просто, толкова по-добре. Останалите 10% са експерименти
Това са си мои лични наблюдения и не ангажирам никого с тях
Иначе верно, че класика по Дунав, old school дет се вика
Така направен мяза на това

само че с разменени места на кука и кошница.
Ако се ползва за река гледам монтажа да е така направен, че повода респективно куката, под действието на течението, да се премества под хранилката в работно положение. на Дунав в 90% от случаите ползвам най-опростения монтаж - основно влакно, на него вирбел с карабина за кошницата, след него гумена перла, мънисто (или там кои каквото слага) за да не бие кошницата във възела и клуп в клуп закачам повода. Колкото по -просто, толкова по-добре. Останалите 10% са експерименти

Това са си мои лични наблюдения и не ангажирам никого с тях
Иначе верно, че класика по Дунав, old school дет се вика

само че с разменени места на кука и кошница.
- Как говориш, след като нямаш мозък? - попита Дороти.
- Не знам - каза Плашилото - но тези, които нямат мозък, много обичат да говорят."
- Не знам - каза Плашилото - но тези, които нямат мозък, много обичат да говорят."
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
За затворени водоеми да,но за течение забрави,стръвта на река е редно да е след хранилката.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Във вторник ще го тествам на Дунава колега.. да питам само с 3-ен вирбел няма ли да е по добре?bachoivo написа: на Дунав в 90% от случаите ползвам най-опростения монтаж - основно влакно, на него вирбел с карабина за кошницата, след него гумена перла, мънисто (или там кои каквото слага) за да не бие кошницата във възела и клуп в клуп закачам повода.

- boreto1
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Ще ти се навие повода около основното влакно-пробвах преди да чета в форума 

Колега ако се сложи 3-ен вирбел на повода и малко парченце шлаух в началото на повода няма да се оплита 

- bachoivo
- разбира нещата
- Обратна връзка:
А дано да имаш успех(да споделиш после как е минало)....мен поне този монтаж не ме е подвеждалflex написа: Във вторник ще го тествам на Дунава колега.. да питам само с 3-ен вирбел няма ли да е по добре? малко парченце шлаух

Виж това със шлауха не съм го пробвал. Но и аз писах и колегата butnik го написа - за река този монтаж, който си дал няма да е ефективен - куката и стръвта няма да са под хранилката по посока на течението
- Как говориш, след като нямаш мозък? - попита Дороти.
- С.Върбанов
- учете се от него
- Обратна връзка:
Така , както си го показал се прави хеликоптер монтаж - за да нямаш оплитания !
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- ще става разбирач
Във всеки един вариант фидер монтажа работи стига да не се оплита. С горно кука е добър вариант ососбено ако ти досаждат попчета но самия монтаж е труден за изпълнение поради тънките линии които трябва да се ползват които в повечето случаи водят до уплитане