ИАРА и бракониер в любовна целувка

Внимание - Бракониери !

Модератор: bobopeli

Аватар
pacho69
разбира нещата
разбира нещата

ИАРА и бракониер в любовна целувка

Мнение от pacho69 »

Здравейте колеги, последният ми излет беше изпълнен с къде приятни, къде умопомрачаващи емоции. Датата е 21.06.2012 - излета баражите на тунджата. Както обикновено сме с баджото, палатка, лодка, такъм и мерак за риболов. Решихме да търсим амур и шаран а в промеждутъка да цъкаме за дребна риба на плувка. На 21 всичко ок. До нас имаше разпънат кемпер, домакина на кемпера тръгнал за сом, лодка с двигател, заложени капани за стръв, разпънати такъми.... На следващия ден около 14.00 (не помня точно часа) пристига лада Нива с инициали на ИАРА Стара Загора. Документи и билети за проверка - както си му е реда вадим с баджото билетите, всичко уж наред. Оказва се, че ИАРАТА идва по подадени 6 сигнала за нерегламентиран риболов на сом със залагане на чепарета по цялото поречие на баражите. Дотук добре, инспекторите се захванха за домакина с кемпера (явно стана, че се познават), започнаха едни кандарми, да си извади поне едно чепаре, че да отчетат дейност. Човека явно не му е за първи път срещата с проверяващите, запали лодката, измъкна някакъв такъм с 8 тройки и тем подобни. Почна се един диалог между служителите на ИАРА и въпросният домакин как не му било за първи път, как заради неговите простотии бил уволнен техен колега, някой си Иван и т.н. Междувременно попитах държавния служител, няма ли да ми върне билета - моя и на баджанака , а оня с невъзмутим тон ми казва, че щял да ни пише акт заради това, че сме опънали общо 5 пръта вместо по един? Оказва се, че според закона (не помня коя точка) на стари корита и баражи по тях не може да ползваш повече от една въдица на билет с не повече от две куки. Както и да е явно сме били в нарушение. две неща ме смутиха в този момент:
1.Защо при явно установен казус на бракониерство от страна на колегата с изваденото чепаре, на него му се размина а ние с баджанака бяхме на ръба на акта?
2.Защо служителите на ИАРА не мерят закона с един и същ аршин по отношение на риболовното братство при положение, че около нас имаше риболовци с по няколко въдици във водата?

За мен извода е един - ИАРА вместо да си гледа работата, толерира, даже насърчава, бракониерите, а редовия риболовец му извива врата и го третира, като Юда искариотски.

В последствие разбрах, че въпросния сомаджия не е случаен човек в района - подробности няма да споменавам, само ще дам жокер с ония години свързани с момчета с дебели вратове и къси подстрижки.... Толкова от мен, жалко за усилията и мераците с които до сега съм ходил за риба....
По-голям шаран от рибаря няма...
gogata1982
новобранец
новобранец

Re: ИАРА и бракониер в любовна целувка

Мнение от gogata1982 »

България - само това ще кажа !!
handcream
новобранец
новобранец

Мнение от handcream »

Кво да ги коментирам, всички знаем че е пълно със токаджии, мрежари, текаджии и кви ли не още. А те се заяждат със нас редовните, че и ме карат да си извадя въдицата да ми преброят куките, как не ги е срам!

И по-ясно да го кажа, всички знаем че е пълно със бракониери, а служителите на закона се заяждат със нас редовните за най-дребното.
mishkata_mp
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от mishkata_mp »

колега, в такива случаи снимай въдиците, автомобила и нарушенията които е направил и предай информацията към съответните органи. запиши номера на автомобила на ИАРА и имената на контролните органи(те трябва да се идентефицират) и докладвайте за ненаказаните нарушения. ако всички правим така може да намалим тези своеволия
Аватар
pacho69
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от pacho69 »

handcream написа: И по-ясно да го кажа, всички знаем че е пълно със бракониери, а служителите на закона се заяждат със нас редовните за най-дребното.
Да до завчера не вярвах, но вече съм убеден, че е така. Развалиха ми риболова.Не че толкоз кълвеше, но имахме идеята да останем поне 4 дни на баража, просто в Събота сутринта събрах и си бих камшика към София.

Доста съм чел по форума как ИАРА си вършат работата, как събрали на някой мангал мрежите, как глобили някъв мангал... и вече си давам сметка, че таз агенция, както и цялата ни правосъдна система, освен да се изрепчи на някой мангал друго не могат да постигнат... Жалко че има много редовни колеги, моито са си платили по 25 лв за билет, и вместо да се кефят на излетите си се случват подобни ситуации...
Аватар
pacho69
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от pacho69 »

mishkata_mp написа:колега, в такива случаи снимай въдиците, автомобила и нарушенията които е направил и предай информацията към съответните органи. запиши номера на автомобила на ИАРА и имената на контролните органи(те трябва да се идентефицират) и докладвайте за ненаказаните нарушения. ако всички правим така може да намалим тези своеволия
Да колега съгласен съм, но първата реакция винаги те стъписва. Мен досега не ми се е случвало подобно нещо. Проверяван съм многократно и винаги съм бил редовен, но не ми се е случвало да риболовствувам редом с бракониер ( между другото по нищо не личеше какви ги върши въпросния колега) и заради подаден сигнал да бъда аз потърпевш...
гуслар
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от гуслар »

Добре е че нямате актове,в този регион е така.Всеки си прави каквото иска,необезпокояван от никой.По добре не ходи там ,за да нямаш ядове,казвам ти го от опит.
И падащата звезда е била изгряваща .
Аватар
bobo_33333
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от bobo_33333 »

заради подаден сигнал да бъда аз потърпевш...
Подадения сигнал е заради тебе колега,да не пречиш,на сомажията ,навсякъде е така...
Аз там съм пораснал...
Аватар
С.Върбанов
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от С.Върбанов »

Ако ходиш редовно на пресевните си запиши телефона на регионалния шеф на ИАРА - г-н Стойчев - 0887213097 и когато имаш проблем или установиш нередност от колеги или на служители на ИАРА му се обади !
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!

https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
borislav58
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от borislav58 »

gogata1982 написа:България - само това ще кажа !!
Не не е България това е Абсурдан!!
Всичко заебавам и за риба заминавам!
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

pacho69 написа:....как заради неговите простотии бил уволнен техен колега,....
Мммммммммммм и въпреки това не им е дошъл акъла в главата :roll: То ако продължават в същият дух и техният ред ще дойде ама явно не го осъзнават . Наистина в момента един от основните проблеми се нарича "регионални звена" . В много от тях има и читави служители но за жалост не са болшинството .
handcream написа:...И по-ясно да го кажа, всички знаем че е пълно със бракониери, а служителите на закона се заяждат със нас редовните за най-дребното.
Ако някой наистина е редовен то няма как да се заяждат с него за каквото и да било :idea: Виж интерпретации на вина според лично виждане много , ама не хващат дикиш :wink:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
icokanev
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от icokanev »

pacho69 написа:Здравейте колеги,... .
Човека явно не му е за първи път срещата с проверяващите, запали лодката, измъкна някакъв такъм с 8 тройки и тем подобни.....

Пачооо, сега е сезона на .... "коситбата"!
Ако знаеш, значи можеш, иначе ... се учиш!
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

Ич да не ти пука, на мен вече спря да ми такова на оная работа. КВо имам в предвид - отивам на Марица, ами те там само бракониери - цигани, парашутисти, търмакчии и пр.., отивам на Арда - оказва се че само и единствено аз ловя с въдица, останалите там таквоз нещо като въдица даже не са чували. То това е ежедневие, но аз отивам на риба за да разпусна след тежък работен ден или работна седмица, то кво ще стане ако почна при всеки излет да звъня на ИАРА и да водя разправии с тях или разни бракониери, то по добре да забравя за риболова.... Това го казвам, защото няма случай да ида на излет и да не се сблъскам с бракониер, че то ако е с един бял кахър, обикновено е с няколко...
Така че, по селските вилаети да не ти пука, и бракониери и рибари и ИАРА-джии "пърдят в едни гащи".
Истината е една - докато не остане и даже една риба в скапаните ни водоеми, бракониерите няма да се спрат, може би трябва да се съсипе всичко и тогава да се започне отначало, защото обикновено след всеки край идва едно по добро начало..

п.п. Иначе всичко си е нормално за държава като Б-я - много бедна и откъсана, но демократична държава където свободите и правата на гражданите са издигнати на пиедестал, само дето тези граждани са гладни като въшки и още си бършат гъза с вестник вместо с тоалетна хартия и само по себе си това е един голям абсурд. Обикновено такивата държавици като нашата имат "по друг вид управление" където простолюдието се държи изкъсо, а ние надрастнахме себе си..., ама тва е друга тема...
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Аватар
nasco2
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от nasco2 »

Чл. 24 алинея 2 има го на гърбът на всеки риболовен билет. Някои закони дори да са абсурдни трябва да се спазват, иначе се получава " крадеца вика дръжте крадеца "
Аватар
Mitak
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Mitak »

nasco2 написа:Чл. 24 алинея 2 има го на гърбът на всеки риболовен билет. Някои закони дори да са абсурдни трябва да се спазват, иначе се получава " крадеца вика дръжте крадеца "

много правилно!!! незнанието на закона не те оправдава!!!! но ние сме българи и всичко дето го правим е незаконно с идеята ако мине номера...каква е разликата колега, браконери били мутри и хора на еди кой си, вие също сте бракониерствали и то в същия размер като тоя с кемпера само дето вашите куки са били на да няколко въдици а неговите на една... седнете и си прочетете законите не е толкова трудно обръщаш билета и четеш хората са ти изкарали най-важното.... Трябнва да си благодарен че тоя с кемпера е бил до теб иначе сега щеше да си с един акт напред поради незнание или по-скоро лакомия...

река 1 въдица, заторен водоем 3 въдици нощен риболов забранен

това че на престъпниците им се разминава незначи че и ние трабва да сме престъпници
спазвайте законите и всичко ще ви е наред!!!
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Бракониери !”