Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Въдици и макари
naRiba.com

Форум

Ревю:Ryobi Proskyer Nose Power
Модератор: sapuna
Ревю:Ryobi Proskyer Nose Power
Ryobi Proskyer Nose Power Биг Пит макара подходяща за риболов на шаран.
Данни на производителя:
Предавателно число: 3,9:1
Капацитет на шпулите(шпула № 6): 200м. / 0,40мм.
Лагери: 4+1
Тегло: 690г.
Корпус от графит,алуминиева шпула + резервна графитна
Описание от производителя:
патентован от Ryobi механизъм предотвратяващ навиването на влакното под шпулата
микрометричен преден аванс - 24 точки на оборот
плътен бигел
много бавен ход на осцилиращия механизъм от долната до горната страна на шпулата, осигуряващ повече успоредни /непресичащи/ се намотки - това е причината за перфектното редене на кордата и постигане на далечни дистанции. Нещо повече - това е осъществено с плавно и гладко въртене на дръжката на макарата.
На пръв поглед макарата наистина изглежда добре,изработена без мустаци и ръбове.Притежава лек и плавен ход.Дръжката се сгъва с бутон.

Алуминиевата шпула.Аванс добър.Направена под конус,което със бавния осцилиращия механизъм предполага доста добър кастинг.Реденето на влакното е перфектно.

Бигела също е изработен добре,затваря се плътно и меко.Водещата ролка е стоманена,с лагер и затворена,което е традиция за марката.Системата предотвратяваща влизането на влакното под шпулата също работи добре.

Дебела,стоманена ос.

Пиньона е с два съчмени лагера което му дава голяма стабилност.

Видяното под капака ме зарадва.Висококачествени материали и нищо излишно.Масивна корона от дурал с едри ,добре нарязани зъби.

Плюсове:
Добър аванс,добра изработка,мощна.Използваните материали предполагат сигурна работа и дълъг живот.
Минуси:
Бавна предавка,предполагаща бавно вадене на линията от голяма дистанция.Но за сметка на това шпулата е с по-голям диаметър от тази на Tica Scepter.Което означава че при един оборот на дръжката двете обират сходно количество влакно.
Цената на места също не е ниска,което за мен е минус.
Заключение:
Много добра макара която заслужава внимание.Изваждането на едра риба с нея не е никакъв проблем.
Малко позьорство.

Данни на производителя:
Предавателно число: 3,9:1
Капацитет на шпулите(шпула № 6): 200м. / 0,40мм.
Лагери: 4+1
Тегло: 690г.
Корпус от графит,алуминиева шпула + резервна графитна
Описание от производителя:
патентован от Ryobi механизъм предотвратяващ навиването на влакното под шпулата
микрометричен преден аванс - 24 точки на оборот
плътен бигел
много бавен ход на осцилиращия механизъм от долната до горната страна на шпулата, осигуряващ повече успоредни /непресичащи/ се намотки - това е причината за перфектното редене на кордата и постигане на далечни дистанции. Нещо повече - това е осъществено с плавно и гладко въртене на дръжката на макарата.
На пръв поглед макарата наистина изглежда добре,изработена без мустаци и ръбове.Притежава лек и плавен ход.Дръжката се сгъва с бутон.

Алуминиевата шпула.Аванс добър.Направена под конус,което със бавния осцилиращия механизъм предполага доста добър кастинг.Реденето на влакното е перфектно.

Бигела също е изработен добре,затваря се плътно и меко.Водещата ролка е стоманена,с лагер и затворена,което е традиция за марката.Системата предотвратяваща влизането на влакното под шпулата също работи добре.

Дебела,стоманена ос.

Пиньона е с два съчмени лагера което му дава голяма стабилност.

Видяното под капака ме зарадва.Висококачествени материали и нищо излишно.Масивна корона от дурал с едри ,добре нарязани зъби.

Плюсове:
Добър аванс,добра изработка,мощна.Използваните материали предполагат сигурна работа и дълъг живот.
Минуси:
Бавна предавка,предполагаща бавно вадене на линията от голяма дистанция.Но за сметка на това шпулата е с по-голям диаметър от тази на Tica Scepter.Което означава че при един оборот на дръжката двете обират сходно количество влакно.
Цената на места също не е ниска,което за мен е минус.
Заключение:
Много добра макара която заслужава внимание.Изваждането на едра риба с нея не е никакъв проблем.
Малко позьорство.

Последно промяна от 666 на Пет Юли 29, 2011 2:54 pm, променено общо 1 път.
- Ribarq.s.m.
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Re: Ревю:Ryobi Proskyer Nose Power
колко струва и от каде може да се купи мерси за инфото 

Жаден съм а вода не ми се пие
- Ribarq.s.m.
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Струва 120 лв а някаде я има и по 170 като например в сайта на риби и такъми ЛИНК ОТ КАДЕ МОЖЕ ДА СЕ КУПИ: http://www.riboco.com/index.php?mod=pro ... Nose-Poweralbundi29 написа:колко струва и от каде може да се купи мерси за инфото

Браво колега! Сега макарата ще стане много оборотна
.

- orion30
- разбира нещата
Поздравления колега,
не можеш настигна Алън Хоук, но имаш ентусиазма.
Макарата е доста добра и отдавна е в полезрението ми. Липсата и на популярност беше доста необяснима за мен, тъй като е според мен е доста по добра от други "проповядвани" модели биг пит/шарански за България/ макари.

Макарата е доста добра и отдавна е в полезрението ми. Липсата и на популярност беше доста необяснима за мен, тъй като е според мен е доста по добра от други "проповядвани" модели биг пит/шарански за България/ макари.

- ivelin_1976
- разбира нещата
Браво за ревюто колега. По данни на производителя корпуса е от графит, а по твоя преценка от какво е? От няколко снимки ми се струва, че е само бронзово покритие със спрей!
shimano ANTARES BX FEEDER HEAVY 

Кой?orion30 написа:....
...
Според мен е полимер,което е добре.ivelin_1976 написа: По данни на производителя корпуса е от графит, а по твоя преценка от какво е? !
-
- ще става разбирач
Като гледам по снимките май тази макара не е с ролков стоп лагер, а с многоточков стоп? Или си ги има и двете?
-
- ще става разбирач
Днес ми я доставиха. Стопа е мигновен, но на схемата няма ролков лагер, а има мултистоп колело. Макарата е масивна, изглежда много мощна. Ходът й не е плавен и мек, шумна е. Осцилацията е супер бавна - прави 15 намотки за един ход на шпулата от горе до долу. Аванса е много дълъг - От свободна шпула до макс драг има около 7 завъртания на капачката. При положение, че ми е първата Биг Пит макара и съм нов в този риболов не мога да преценя дали съм доволен от покупката.
-
- новобранец
колеги аз мисля да си взема 3бр малко ме притесниава аванса с толко мн обороти до свободна 6пула .Интересува ме какви са ви впе4атлениата реални ословиа .Мерси предварително
дали шума не мойе да се предотврати с малко повече грез масло?
-
- ще става разбирач
НЕ! Със сигурност! Шуми пластмасовата кошница под шпулата. Без нея и след като я повъртях на сухо ходът й е мазен като на Заубер. На който му пречи, колегата, чиято е темата, е показал решение с допълнителен лагер.
-
- ще става разбирач
Тъй като чисто новата макара все пак шумеше в предавките, реших да я отворя. Какво да видя - вътре чисто суха. От връткането на сухо втулката отдясно на короната беше започнала да се вкопава в алуминиевото валче. Беше направила лъскава ивица. Смених втулката с двойно капсулован лагер 17х9х5 и малко се поолях с гресирането, та сега е леко лепкава
, но един път като я напече слънцето всичко ще си дойде на мястото.

- Прикачени файлове
-
- IMG_1264.JPG (166.59 KiB) Преглеждано 2858 пъти