яз. Малко Шарково

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
Menkata
фен клуб-скобар

яз. Малко Шарково

Мнение от Menkata »

Здравейте на всички.Съжалявам за закъснялото пускане на темата ,но по добре нещо от колкото нищо.
След дълго умуване за дестинацията,тъй като яз. Сопот е измрежен до неузнаваемост,най - приятното нещо е да натовариш дисагите и да се дигнеш на 420 км.Да идеш на на граничната зона и да те посрещнат толкова топло гранична полиция :lol: :lol: .Само багажа не ни караха да сваляме.Няма да забравя "келешчето" "Какъв е тоя катун дето го карате я отваряй багажника,да не карате хора..."Ти му казваш че отиваш за риба той се дръвчи.Предната седмица в неделя се бяха изсипали големи количества дъжд и така се беше разкаляло.Доста озадачен не можех да повярвам ,но пътя от към Ружица беше чакълиран.И все пак не можехме да стигне до водата,но това беше невъзможно,защото щяхме да потънем в тази прекрасна черна почва ама като масло се лепеше :lol: :lol:
Изображение
Огледахме за място.Шарковския бриз галеше ушите ми,а беше и такъв студ
Изображение
Нямаше как и се наложи пеша да и с лодката да прекараме багажа.Със зор и мъкнене на гръб ,доста труд положихме,накаляхме се като прасета но все пак ето така започна всичко
Изображение
Благодарности към Митко които ме спаси с този слънчев панел и си имах ток постоянно в акумулатора.Разпънахме палатки приготвихме вечеря,но в крайна сметка от цялата разправия не се концетрирахме в риболова.На следващия ден започнахме с ново разпъване и хранене
Изображение
Рано сутрин излизаха мерни сулки ,но не толкова мерни за мойто око
Изображение
Изображение
Доста от рибата плува обратно във водата.И обратно към масата за заслужена почивка и постно ядене.Бащата ми пържеше тиквички вместо риба :D :D
Изображение
Голямата изненада беше към обед.Огромна платноходка се беше стрелнала към въдиците.Гледам гледамм и не вярвам.Бял огромен лебед,който обикаляше всеки ден около нашите въдици
Изображение
Изумително ,беше самичък но толкова изящен и красив.Всеки ден ни навестяваше по обед.А следобед се къпеше с патките в залива до нас :D :D .Явно му беше доста самотно,но такава врява вдигаха ,че не можеше да се спи.Привечер излязоха добри трофейни бели риби
Изображение
Като имам 4 уловени.Гарантирам за около 3-4 кг.Достойни борци.Не след дълго запищя и аванса на мирните въдички и хоп тоз малък красавец,е не чак толкова малък ,но можеше и още
Изображение.
Имаме и изкарано сомче което няма да кача.Тъй като снимката не ми харесва за репортажа.Сомчето около 5 кг.Всички риби взимаха привечер,когато се появяваха лодките и кльонкаха.Резултата повече от доволен.Над 18 удара за 2 дена на всякакъв вид риба.Бебетата са върнати обратно всичко е в нормата и билета е надписан :D :D :D .Единственото което не можах да разбера и за втори път ми се случва на този язовир.Какви са тези хора,които се котвят на шамандурата бръмчат и виждат че има вкарани въдици една от причините да нямам повече извадени шарани,ти храниш идват ти сутрин и вечер и дори и въдичките ти събират.Че като се развикаш ,ти казват язовира не е твои ще си хвърляме където искаме. :butthead: .Явно ще трябва да си закупувам оръжие.
Поздрави на всички и пазете язовира чист,че потънал вече в хартии и боклуци.

П.С Митаче дано ти хареса репортажа.Ако ти се намери време бягай на границата ,няма да съжаляваш :)
По-добре с жена на риба, отколкото сам на работа.
Аватар
yankosan
разбира нещата
разбира нещата

Re: яз. Малко Шарково

Мнение от yankosan »

Явно аз съм ти докарал петичката :wink:
Аватар
kostura_24
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kostura_24 »

Чудесен репортаж колега , супер сте си изкарали. :)
"Докато ми плащат колкото да не умрем, ще работим колкото да не заспим'' :D
bono2
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от bono2 »

браво до преди две години и аз ходих /като гледам точно на тия места/ - и бях много доволен
по цяла вечер на светеща плувка голям кеф
mita4eto
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от mita4eto »

За съжаление не виждам снимките в момента, ще пробвам и от друго място
Истинският рибар е най-вече истински природозащитник, нека мислим за природата!
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
mita4eto
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от mita4eto »

mita4eto написа:За съжаление не виждам снимките в момента, ще пробвам и от друго място
Току-що прочетох поста, без да гледам снимки, бягам дома да вида дали у нас ще се видят снимки (ако е от доставчикът или няк'ви security issues) ... Менка, БЛАГОДАРЯ ТИ от сърце за прекрасно описания излет .. и без снимки ми омекват краката ... неам търпение за снимките!
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
playback
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от playback »

Супер описание, макар че и сомчето ми се щеше да видя :)

Колега пробвахте ли на влачене или на джиг ?
Аватар
Menkata
фен клуб-скобар

Мнение от Menkata »

playback написа:Супер описание, макар че и сомчето ми се щеше да видя :)

Колега аз съм по мирните риби.Не влача все още и не използвам изкуствени примамки.Иначе имаше доста хора,не доста а много хора ,които влачеха през обедните часове,а джиг вечер и кльонкане ,и това да ми застанат на шамандурата :D .Гледат със сонара ,че има риба и айдее там :D
Аватар
yankosan
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от yankosan »

Menkata написа:
playback написа:Супер описание, макар че и сомчето ми се щеше да видя :)

Колега аз съм по мирните риби.Не влача все още и не използвам изкуствени примамки.Иначе имаше доста хора,не доста а много хора ,които влачеха през обедните часове,а джиг вечер и кльонкане ,и това да ми застанат на шамандурата :D .Гледат със сонара ,че има риба и айдее там :D
Джигитите се закотвят,така че не съм бил аз :wink: А на сонара/който може да го разчита/се различават видовете риби :wink:
playback
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от playback »

Menkata написа: Колега аз съм по мирните риби.Не влача все още и не използвам изкуствени примамки.Иначе имаше доста хора,не доста а много хора ,които влачеха през обедните часове,а джиг вечер и кльонкане ,и това да ми застанат на шамандурата :D .Гледат със сонара ,че има риба и айдее там :D
Това е много дразнещо съгласен съм, особено ако си вкарвал сопите с лодка и някой минава и ги събира :oops: :evil:
Но навсякъде е така :wink:
Аватар
Баш Щукар
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Баш Щукар »

Браво! :drinkers:
TanioDimov
новобранец
новобранец

Мнение от TanioDimov »

Добър улов колега. Аз от този язовир имам доста лоши спомени и дори не можах да си потопя въдиците.
1017188_578888488799851_1990447948_n.jpg
1017188_578888488799851_1990447948_n.jpg (146.49 KiB) Преглеждано 3497 пъти
1012103_578888605466506_1605965318_n.jpg
1012103_578888605466506_1605965318_n.jpg (66.53 KiB) Преглеждано 3497 пъти
OFFROAD като ходя там където не е за мойта кола хаха :D
Аватар
Menkata
фен клуб-скобар

Мнение от Menkata »

Колега аз паркирах колата на чакъла и всичко на гръб.Нямаше как просто 4 часа мъкнах и тежки неща.Чак вечерта,дори и вечерта не ставаше да прекарам колата.Тази земя там е прекрасна :)
mita4eto
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от mita4eto »

Menkata написа: ......
П.С Митаче дано ти хареса репортажа.Ако ти се намери време бягай на границата ,няма да съжаляваш :)
Човек, НАПЪЛНИ МИ ДУШАТА е много меко казано ... думи не мога да намеря, а и не бих търсил честно казано, просто един огромен и искрен РЕСПЕКТ и благодарности за този споделен с нас излет.
Съжалявам само за негативните емоции около простаците, дето за разни етични и морални правила не са чували из чалготеките (май и миналата година беше така, за съжаление), но въпреки тях, отново си показал какво можеш и какви обитатели обитават това уникално място! По-добре да спра .. и още веднъж да се насладя на излета ти!
:prayer: :prayer: :prayer:
dobrin_dinev
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dobrin_dinev »

Страхотен репортаж!
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”