Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

700 000 рибки с нов дом
700 000 рибки с нов дом
Приказка за един язовир
Сигурно много от вас знаят яз. "Студен кладенец".
Много хора са прекарвали незабравими часове по прекрасните му брегове, захласнати от сините води в които се отразяват белите сенки на перестите облаци:

и подобните на кръстове отражения на кръжащите високо в небето орли:

или свежата зеленина покрила околните хълмове по която чат пат се мярка жълтия силует на сръндак или елен от близкото еленово стопанство.
.
Големите шарани и сомове бяха ежедневие и с пренебрежение гледахме на "плебейските" каракуди и бабушки,които бяха ценни само като стръв за едрите бели риби, от който язовира бъкаше.
Смутните години на прехода и "свободията" на последвалата "демокрация" обаче почти унищожиха това рибно богатство и за нас клетите рибари останаха само красивите гледки и "плебейските" риби.
Хората дълги години чакаха държавата да предприеме нещо и да спре вандалските изстъпления, но напразно.
Малко по малко в главите на хората взе да се прокрадва мисълта, че ако не си помогнат сами няма кой да им помогне. (Помните оная приказка за Неволята, нали?)
И ето че тук стигаме до събитията породили излиянията ми в тези редове.
Малка група хора се нагърбиха с мисията да опазват живота в язовира и да влеят нови сили на изнемогващите риби.
Ловния надзирател от Еленовото стопанство Христо Христов отдавна обикаля с личната си лодка и събира бракониерските мрежи из целия язовир.
Но знаеики, че това е само капка в морето започва да влага всичките си усилия за провеждане на една зарибителна кампания.
На тези усилия откликва президента на фирма "Уницем" Костадин Василев. С негова помощ и със съдействието на ДУ Студен кладенец се събира необходимата сума за най-мащабното зарибяване на язовира в последните 15 години.
Рано сутринта групата вече е в развъдника, подготвена за закупуването и пренасянето на рибетата в новия им дом:

Скоро грибът е пуснат:

Малките шаранчета са готови за преместването им във водоноската:

явно се чувстват добре:

Общо 500 000 шаранчета успешно са натоварени в бидоните:

Време е да се преместим вътре в стопанството, където в специалните вани ни очакват и другите бъдещи жители на язовира:

скоро 200 000 толстолобчета са разпределени в чувалите с въздух:

Време е да се насочим и към последната дестинация за този ден. А именно новия дом на мъниците. Яз. "Студен кладенец"

На брега, уморени, но усмихнати ни очакват хората от ИАРА Кърджали.

Скоро разбираме на какво се дължат усмивките на лицата им и умората в очите.
Снощи са имали тежка акция и след дълго причакване, едва към четири часа сутринта са успели да заловят нагла бракониерска група от Хасково и Димитровград в момента на излизането им от язовира, с натоварените на лодките над 500 метра мрежи.
Време е рибките да се запознаят с широките води на язовира:

Христо грижливо поставя кофите в лодката:

Време е за пускане:

Нека пожелаем На добър път и Бързо порастване на мъниците:

Усмивките на лицата на присъстващите красноречиво говорят за чувствата в гърдите им. Радост, гордост, а и притеснения за бъдещето на рибетата се борят в сърцата.
Все пак те се заканват още по-ревностно да пазят язовира и се заричат скоро пак да имаме повод да се съберем на брега на язовира за ново зарибяване.
А после... както и в другите приказки, така и в тази...
"...три дни яли пили и се веселили. И аз бях там и ядох, пих, по брадата ми тече, в устата ми нищо не потече"…”
Сигурно много от вас знаят яз. "Студен кладенец".
Много хора са прекарвали незабравими часове по прекрасните му брегове, захласнати от сините води в които се отразяват белите сенки на перестите облаци:

и подобните на кръстове отражения на кръжащите високо в небето орли:

или свежата зеленина покрила околните хълмове по която чат пат се мярка жълтия силует на сръндак или елен от близкото еленово стопанство.

Големите шарани и сомове бяха ежедневие и с пренебрежение гледахме на "плебейските" каракуди и бабушки,които бяха ценни само като стръв за едрите бели риби, от който язовира бъкаше.
Смутните години на прехода и "свободията" на последвалата "демокрация" обаче почти унищожиха това рибно богатство и за нас клетите рибари останаха само красивите гледки и "плебейските" риби.
Хората дълги години чакаха държавата да предприеме нещо и да спре вандалските изстъпления, но напразно.
Малко по малко в главите на хората взе да се прокрадва мисълта, че ако не си помогнат сами няма кой да им помогне. (Помните оная приказка за Неволята, нали?)
И ето че тук стигаме до събитията породили излиянията ми в тези редове.
Малка група хора се нагърбиха с мисията да опазват живота в язовира и да влеят нови сили на изнемогващите риби.
Ловния надзирател от Еленовото стопанство Христо Христов отдавна обикаля с личната си лодка и събира бракониерските мрежи из целия язовир.
Но знаеики, че това е само капка в морето започва да влага всичките си усилия за провеждане на една зарибителна кампания.
На тези усилия откликва президента на фирма "Уницем" Костадин Василев. С негова помощ и със съдействието на ДУ Студен кладенец се събира необходимата сума за най-мащабното зарибяване на язовира в последните 15 години.
Рано сутринта групата вече е в развъдника, подготвена за закупуването и пренасянето на рибетата в новия им дом:

Скоро грибът е пуснат:

Малките шаранчета са готови за преместването им във водоноската:

явно се чувстват добре:

Общо 500 000 шаранчета успешно са натоварени в бидоните:

Време е да се преместим вътре в стопанството, където в специалните вани ни очакват и другите бъдещи жители на язовира:

скоро 200 000 толстолобчета са разпределени в чувалите с въздух:

Време е да се насочим и към последната дестинация за този ден. А именно новия дом на мъниците. Яз. "Студен кладенец"

На брега, уморени, но усмихнати ни очакват хората от ИАРА Кърджали.

Скоро разбираме на какво се дължат усмивките на лицата им и умората в очите.
Снощи са имали тежка акция и след дълго причакване, едва към четири часа сутринта са успели да заловят нагла бракониерска група от Хасково и Димитровград в момента на излизането им от язовира, с натоварените на лодките над 500 метра мрежи.
Време е рибките да се запознаят с широките води на язовира:

Христо грижливо поставя кофите в лодката:

Време е за пускане:

Нека пожелаем На добър път и Бързо порастване на мъниците:

Усмивките на лицата на присъстващите красноречиво говорят за чувствата в гърдите им. Радост, гордост, а и притеснения за бъдещето на рибетата се борят в сърцата.
Все пак те се заканват още по-ревностно да пазят язовира и се заричат скоро пак да имаме повод да се съберем на брега на язовира за ново зарибяване.
А после... както и в другите приказки, така и в тази...
"...три дни яли пили и се веселили. И аз бях там и ядох, пих, по брадата ми тече, в устата ми нищо не потече"…”
само русалки НЕ ловя и то защото не им знам мезето
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!
http://standartparket.com/
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!
http://standartparket.com/
Re: 700 000 рибки с нов дом
Без думи!!!
Кога това ще стане в Плевенският регион?

Ще пия водка, бира и ракия,
на коленете ми ще седне някаква мастия!
Ще пукам здраво до зори,
и пичката в леглото ще е.а дори!
А утре сутрин ще ме гони махмурлук,
очите ми ще са изцъклени като борсук!
на коленете ми ще седне някаква мастия!
Ще пукам здраво до зори,
и пичката в леглото ще е.а дори!
А утре сутрин ще ме гони махмурлук,
очите ми ще са изцъклени като борсук!
-
- сериозен играч
-
- новобранец
В плевенският регион нищо хубаво няма да се случи
- R.Nedelchev
- научил се да хвърля
Няма друго какво да добавя освен едно "Браво"..Кърцата написа: Усмивките на лицата на присъстващите красноречиво говорят за чувствата в гърдите им. Радост, гордост, а и притеснения за бъдещето на рибетата се борят в сърцата.

- daniel defoe
- разбира нещата
Всичко, което мога да кажа е ЕВАЛА.
-
- разбира нещата
-
- ще става разбирач
НЯМАМ ДУМИ

-
- ще става разбирач