Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Спининга било голям кеф!
- hristo2201
- новобранец
Спининга било голям кеф!
Наскоро се зарибих да опитам този вид риболов и си викам "така и така сега е в сила забраната по основните и големи свободни водоеми, що да не опитам да повъртя малко блесни".
Речено сторено! Вчера след работа запалих Алфата и след 20 мин. на Челопечене. Четох, че там имало костур и щука и тайничко се надявах да хвана първата си рибка на блесна.
На водоема имаше доста колеги, които споделиха, че почти не кълвяло, но това хич не ме трогна, защото моята цел беше друга. Подготвих 2.70м. телескоп поради липсата на спининг въдица и почнах да замятам с монофила. Не след дълго закачих нещо по дъното и след 5-6 напъна завещах първата блесна във водата
Заредих веднага следващата и се поразходих по брега в търсене на по-чисти и по-дълбоки места. Където имаше възможност хвърлях и така в продължение на час, час и нещо. Може би поради факта, че съм начинаещ изгубих още 3-4 блесни във водата без нито един удар от страна на хищник. За сметка на това на едно от местата като хвърлях и виждах как водата буквално ври - предполагам уклей, но и там не ме споходи късмета.
Хубавото от излета е, че всички блесни, които изгубих ми бяха подарени и не съм давал пари за тях, че иначе
Също така имам страшни болки в дясната ръка от десетките замятания - то не било лесно да си спинингист
но нали съм с телескоп, тежичък си е! Иначе релакса беше на макс!

Речено сторено! Вчера след работа запалих Алфата и след 20 мин. на Челопечене. Четох, че там имало костур и щука и тайничко се надявах да хвана първата си рибка на блесна.
На водоема имаше доста колеги, които споделиха, че почти не кълвяло, но това хич не ме трогна, защото моята цел беше друга. Подготвих 2.70м. телескоп поради липсата на спининг въдица и почнах да замятам с монофила. Не след дълго закачих нещо по дъното и след 5-6 напъна завещах първата блесна във водата

Хубавото от излета е, че всички блесни, които изгубих ми бяха подарени и не съм давал пари за тях, че иначе

Също така имам страшни болки в дясната ръка от десетките замятания - то не било лесно да си спинингист

- pacho109
- сериозен играч
Re: Спининга било голям кеф!
Нещо мазохистично ми изглежда
Няма риба,няколко блесни отишли бадева,рамото те боли и......голям кеф било
Е ,щом си удовлетворен ,това е важното 

Чърчил: "Нима искате избори, които се решават от най-ненужните гласове, дадени за най-ненужните кандидати?"
Чърчил:" На Балканите има повече история,отколкото те могат да понесат!"
http://vremeto.v.bg/
- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
И аз мисля като Пачо
,
Ама щом човек го кефи нещо - добре
!

Ама щом човек го кефи нещо - добре

Може да влага ирония човека....

http://www.fotosviat.bgM_tech1 написа:П.П.Някой да знае къде изкупуват риба,че тези трудно ги раздадох даже?
Христо, като усетиш, че блесничката е близо до дъното вдигни върха на пръчката нагоре.
Добре е монофила, който ползваш да е възможно най- неразтеглив.
Добре е монофила, който ползваш да е възможно най- неразтеглив.
-
- научил се да хвърля
А най-добре си вземи плетено, особено щом си начинаещ. Ще спестиш бая загуби на блесни 

-
- сериозен играч
Само не се отказвай!!!Когато хванеш първата риба на блесна ще разбереш защо.Хайде 

+1jivko.evn написа:Само не се отказвай!!!Когато хванеш първата риба на блесна ще разбереш защо.Хайде
На река е по-лесно. Не се отказвай. Болката в ръцете не е нищо в сравнение с кефа като почнеш да ги хващаш.

В тоз гьол,риба няма!
- robber_79
- ще става разбирач
Донякъде разбирам колегата ..аз също бях в добро настроение след капото , и загубените примамки , на първи спининг излет 

-
- ще става разбирач
ааабе все е риба, да не е кво .... поне няма да се клепаш с разни захранки и ярми :П хаха
късмет работа . .
- Д.Граховски
- кандидат преподавател
Няма такъв риболов като спининга!
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]
- hristo2201
- новобранец
Не мисля да се отказвам от спининга! адски е интересен, динамичен и не на последно място човек се движи, т.е прави физически упражнения :;) и аз мисля, че на река ще имам по голям успех, но това в близкото бъдеще и със спининг въдица
- szipion afrikanski
- ще става разбирач
-
- научил се да хвърля
Тръпката от първата уловена сериозна риба на спининг е необикновена. Когато се случи ще забравиш за много от предишните ти неуспехи. 

- ynovi
- научил се да хвърля
Според мен си избрал най-неподходящия водоем за начало на спининг практикуване, Заради закачките, заради дъното, не заради друго. На коя да е друга баластиера не би загубил толкова примамки, според мен.