Дивото зове...2013-та..;)

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
Vesko1
сериозен играч
сериозен играч

Дивото зове...2013-та..;)

Мнение от Vesko1 »

Здравейте колеги и френдове.
Реших да споделя първия си сериозен 4 дневен излет за тази година на див свободен водоем...досега все не оставаше свободно време ,но още първите дни на отпуската се оползотвориха максимално.
И така...миналата сряда започна подготовката,монтажи ,храни ,щуротии,навиване на влакна и т.н.Всеки шаранджия знае за какво иде реч.На обяд в четвъртък потеглихме за заветното място,което никога не ни е предавало.
Изображение

По предварителна информация уж беше свободно...отиваме там...заето.Тръгнахме да търсим друго място...едвам намерихме едно закътано в един шубрак,Бивака ни беше доста далеч от пръчките ,но нямаше как не можехме да се върнем все пак.

Изображение.

Следобеда мина в разпъване на пръчки,палатки ,избор на място със сонара и захранване,тактика -нанаяне на стръв с лодка,стръв-2 царевици на силиконов косъм,захранка суха царевица..Накрая нещата си дойдоха на мястото

Изображение

Изображение

...и дойде време за ..ядене пиене...ей тия 3 работи....като третата работа естествено беше хващането на риба,все пак за това бяхме отишли.

Изображение

В 18 часа българско време дойде и първия удар...шаран около 2,5 кила...безпроблемно изкаран.

Изображение

Последваха го още 3-ма събратя в диапазона-1,5-2 килограма,кълването продължи докъм 21ч...и после тотално спря.Отдадохме се на релакс,и се кефехме на макс че ни остават още 3 дни...а вече не сме капо така да се каже.
Но умората си каза думата и цяла нощ сме спали като заклани.Сутринта ни събуди як рън...пи-пи.пи.пии...пиииииииииииии....,скочих като попарен една от пръчките ми развиваше аванс, ...и ето тук отдалечеността на бивака ни изигра лоша шега..засякох поведох го метър,но шарана беше влезнал вече отзад във върбите и корените и се закачи...влязохме в лодката да се опитаме да го откачим...стигнахме до мястото и усетих мощни тласъци на върха,но явно се беше увило влакното около подводен дънер и след 10-тина минути мъки ,влакното се скъса.Лош късмет и това е. :?
Викаме си..майната му има още 2 дни и половина ...направихме кафенце и пак релакс.Анализирахме ситуацията и решихме да сменим стръвта на 2 от пръчките за проба сложихме пластмасово топче.И....след 15 минути удар...след него втори пак на топчето.
Извадихме веднага всички пръчки и ги заредихме само на топче.Разпънахме ги..

Изображение

...и зачакахме нови удари.

Изображение

И тогава ни побъркаха...за тоя ден извадихме 10 шарана в диапазона 1,5-2,5 кила (явно стадото си беше от наборчета :lol: ) ,4 каракуди по кило и 5 кефала...накрая колегата почна да разпъва на двигател,че докато се върне удряше друга риба...лундица стана направо..
В този момент си пожелах вече да спира да кълве ,че умората си каза думата до 21ч не успяхме да хапнем като хората.

:lol:
Изображение

Изображение

Маломерките ги пусках директно да викат дядовците си

Изображение

Молитвите ми бяха чути и некълването продължи до 5,30 сутринта...и пак почна рубриката гол след гол.

Изображение

Към 10ч обаче дойде един пишман тролингист,който успя да ми закачи 2-те сопи.Излезе ми познат иначе доста псувни щеше да отнесе,хеле оправихме се той тръгна да троли...ние разпънахме отново.Същия тоя тролингист обаче на връщане си вдигна воблерите, но ми създаде нова беля.Тъкмо опъвах крайна дясна пръчка и влакното не беше потънало оня не обърна внимание и с ботуша на лодката ме закачи,като че ли нарочно даде газ.И свирих и виках...ама кой да те чуе....разви ми за секунди 300 метра влакно и се наложи да го скъсам със зъбите иначе макарата си беше заминала .Съдийска му работа....дагоеба.. :?
Към 11ч ни посетиха ИАРА-та..черпихме се по едно кафе ,че са ни познати и ги уверихме че видим ли мрежари веднага ще им звъним.

Следобеда мина в чакане то с тия аларми няма как да не спре кълването.удариха ни 3 шарана само и трите се откачиха,ама настроението ни не се помрачи въобще от този факт...беше ни готино.

Изображение

Обаче..много хубаво не е на хубаво.Следобеда станахме гъз до гъз...още 3 бивака се настаниха в близост до нас.То беше викане,крякане...разпъване на палатки...то не че шарана има уши,но няма как да не спре кълването.

ТОГАВА СЕ ОТДАДОХМЕ НА КУЛИНАРИЯ.
Колегата ми направи страхотна рибена чорба,една тенджера не ни стигна до вечерта,софричката си продължи целия следобед

Изображение

Изображение

Последната нощувка мина без изненади...но на сутринта отново як рън...на пръчка на колегата.Влезнахме с лодката да го вадим по тласъците преценихме ,че е доста голем дзвер...и таман го наближихме...и колегата изпсува вика-"Откачи се мама му стара"...Извадихме монтажа,....не не се беше откачил ,просто влакното на прехваления Кристън се беше протрило в опашката на куката и ...чао на рибата.Това бяха единствените 2 сериозни удара за тези дни.

През деня пак си беше екшън,нямаше време за снимки ,само вадехме шарани и каракуди

Изображение

Извадихме общо 21 мерни шарана,5 маломерни ,9 каракуди,7 клена,5 прилични морунажа....за жалост ,класните риби клонещи към 10-ки не успяхме да извадим ,поради факта че те се крият в драките след рън-а,не са прости като по малките им събратя...Равносметката е над 50 удара...и съответно разпъвки,да е живо и здраво "Меркюрито" ,доста бензинец изгори тези 3 дни. :lol:

Изображение

Изображение

Та това е в общи линии,вчера преди тръгване ме ухапа нещо,оса ли...стоножка ли беше та крака ми се поду като мех и се наложи снощи да ходя в бърза помощ та урбазони ,тетануси ми набиха инжекции.Но съм изключително доволен от този излет...имаше си динамика и не скучахме.

Наслука колеги! :drinkers:
ИзображениеИзображение
http://daewoo-chevrolet.com
Пичка всеки може да си хване...но 22 килограмов амур хващат само ..майсторите.
Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него

Re: Дивото зове...2013-та..;)

Мнение от Don4o_62 »

Добре че не останахте и вчера вечерта,че такива гръмотевици падаха над Арда,акъла да ти излезне,после за капак и голям порой,добре че излезнахме с лодките иначе щеше да го ядем :D
иначе сте си направили кефа с тия диваци,ама това разпъване е кофти работа но няма как,даже още по големи вадили от 5 кг.нагоре на онова място..... :wink:
ние няколко сомета 1,5 до 3 кг.,бяла няма и помен
Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти :mrgreen:
Аватар
batceco
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от batceco »

Евала колега - риболов мечта :rolleyes: - за пореден път доказваш че ги разбираш нещата :smt023
mario67
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от mario67 »

:drinkers: Излет-мечта!
Сега се връщам от риболов и пак ми се ходи!!!
Аватар
Vesko1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Vesko1 »

Don4o_62 написа:Добре че не останахте и вчера вечерта,че такива гръмотевици падаха над Арда,акъла да ти излезне,после за капак и голям порой,добре че излезнахме с лодките иначе щеше да го ядем :D
иначе сте си направили кефа с тия диваци,ама това разпъване е кофти работа но няма как,даже още по големи вадили от 5 кг.нагоре на онова място..... :wink:
ние няколко сомета 1,5 до 3 кг.,бяла няма и помен
Аааа....тръгнах си аз само че крака ми се наду като мех.Извикахме мой заместник ,който пристигна за броени часове и колегата ми остава още няколко дни там.После ще пратим други наши хора...и след морето ако не е паднала водата...пак съм аз наред... :lol: Дащно место не пускаме лесно ние...бат Дончо.Няколко бивака се изредиха да ни питат кога ще си тръгваме.На едни хасковлии викам-"В неделя следобед"...и вчера веднага се появиха едни пратени от него хора...и бяха крайно разочаровани че не сме си тръгнали още.А гръмотевиците ни свариха по път...беше кошмарно.
batceco написа:Евала колега - риболов мечта :rolleyes: - за пореден път доказваш че ги разбираш нещата :smt023
Благодаря колега
ИзображениеИзображение
Аватар
stefan4etoo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от stefan4etoo »

Оххх какво не бих дал за едно такова 4-дневно излетче с 50 удара ,мааалеееее и то на диво :rolleyes: Браво колега екстра сте се справили.Завиждам благородно :drinkers:
jamix
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от jamix »

Страхотен излет,браво колеги яко сте ги надърпали :)
Аватар
Красимир Атанасов
учете се от него
учете се от него

Мнение от Красимир Атанасов »

Кръвна група "Див шаран" си ти баце :!: :!: :!:
Те това чукане чакаше нали :?:
Браво.Хубав излет,риби доволно,взел си това за което си отишъл.
Очаквах нещо такова от теб тези дни. :drinkers:
Когато хващаш рибата, губиш стръвта. Това е необходима загуба.
Аватар
Vesko1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Vesko1 »

stefan4etoo написа:Оххх какво не бих дал за едно такова 4-дневно излетче с 50 удара ,мааалеееее и то на диво :rolleyes: Браво колега екстра сте се справили.Завиждам благородно :drinkers:
Колега @ stefan4etooЖелая ти искренно подобни диви преживявания.Не е като на "паткарник" ,верно там съм вадил 12-ки...15-ки,но е култивирана работа...ТУК СИ Е ДИВОТИЯ...и не си ли в час,риба нема.То затова и от Хоби ТВ снимат само на паткарници...никой няма да им даде снимачен екип да се мотка по язовирите 4 дни..;)
Красимир Атанасов написа:Кръвна група "Див шаран" си ти баце :!: :!: :!:
Те това чукане чакаше нали :?:
Браво.Хубав излет,риби доволно,взел си това за което си отишъл.
Очаквах нещо такова от теб тези дни. :drinkers:
Това го чаках цяла зима Краси...кога ви пусках репортажи с уклеите ...помниш нали.Дано повечето колеги изпитат този див кеф...с шарани ,жаби ,змии....СТОНОЖКИ
..ОСИ...НО в дивотията да е.Извиянвай, че пиша с главни символи...но още си преживявам мисленно адреналина.Желая и на теб Краси подобни адреналини...а защо не и по добри от моя излети.
Наслука ПИЧ.. :drinkers:
ИзображениеИзображение
Аватар
stefan4etoo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от stefan4etoo »

Vesko1 написа:
stefan4etoo написа:Оххх какво не бих дал за едно такова 4-дневно излетче с 50 удара ,мааалеееее и то на диво :rolleyes: Браво колега екстра сте се справили.Завиждам благородно :drinkers:
Колега @ stefan4etooЖелая ти искренно подобни диви преживявания.Не е като на "паткарник" ,верно там съм вадил 12-ки...15-ки,но е култивирана работа...ТУК СИ Е ДИВОТИЯ...и не си ли в час,риба нема.То затова и от Хоби ТВ снимат само на паткарници...никой няма да им даде снимачен екип да се мотка по язовирите 4 дни..;)

Taка е Веско напълно съм съгласен с теб относно платеното и ДИВОТО.На платено ходя 99 % само през забраната,през другото време само на ДИВО,там е истината :drinkers:
Аватар
Ачо ♣
учете се от него
учете се от него

Мнение от Ачо ♣ »

Vesko1 написа:.....Това го чаках цяла зима ........
Най -после заплува и ти в свои води,кат див шаран! :D
Риболов мечта!
Свалям ти шапка! Изображение
Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
Аватар
dimo4ko
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от dimo4ko »

Браво колега, кефиш с репортажа :) Само истински шаранджия знае каква е тръпката от ръна! Другия път повече дет се вика ;)
А някой път може и да се засечем по язовирите, само дето аз не ходя толкова нагоре или поне не са ме навили!
Истината е някъде там ...
Аватар
Vesko1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Vesko1 »

Телескоп написа:
Vesko1 написа:.....Това го чаках цяла зима ........
Най -после заплува и ти в свои води,кат див шаран! :D
Риболов мечта!
Свалям ти шапка! Изображение
Мерси Телескопе...ще чакам твоите летни клипчета с костури и перки...да им се кефя на маХ.
dimo4ko написа:Браво колега, кефиш с репортажа :) Само истински шаранджия знае каква е тръпката от ръна! Другия път повече дет се вика ;)
А някой път може и да се засечем по язовирите, само дето аз не ходя толкова нагоре или поне не са ме навили!
Аз помня твоята 12-ка на Генералския....но повярвай ми,гледай да те навият скоро да идеш нагоре.Друга е тръпката...dimo4ko
ИзображениеИзображение
Аватар
Антон Тонев
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Антон Тонев »

Абе ей Неможач - браво :D .Ние се чухме по телефона де, ама все пак както казват по нашия вилает ЕВАЛЛЛА.Там дето сте застанали, Гошо, преди десет дена също беще доволен. ама той беше като гледам около 100м вдясно от вашия бивак-Ние с Виктор, също си прекарахме добре, па и риба взехме че хванахме.Имахме около 30 удара, ама повечето само целуваш и пускаш-ама репортаж дали ще има - небелли.Може да е изморен още и да спи. :drinkers: :drinkers:
Още веднъж бравос момчета
ПП. Аз понеже съм си мазохист и разпъвах на гребане като откачен.
Как обичам да си блажа със сланина,
как обичам с винце и на месечина,
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
Аватар
Vesko1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Vesko1 »

Антон Тонев написа:Абе ей Неможач - браво :D .Ние се чухме по телефона де, ама все пак както казват по нашия вилает ЕВАЛЛЛА.Там дето сте застанали, Гошо, преди десет дена също беще доволен. ама той беше като гледам около 100м вдясно от вашия бивак-Ние с Виктор, също си прекарахме добре, па и риба взехме че хванахме.Имахме около 30 удара, ама повечето само целуваш и пускаш-ама репортаж дали ще има - небелли.Може да е изморен още и да спи. :drinkers: :drinkers:
Още веднъж бравос момчета
ПП. Аз понеже съм си мазохист и разпъвах на гребане като откачен.
Е па да пусне и Вик един репортаж бе от Тракиец...ти там май си го оставил без надзор,начи трябва да го държиш изкъсо иначе...има ли руска музика и Алла Пугачова...пиши го бегал.Ше му пускаш Рамщайн да е винаги в кондиция...или чалга,кондьо ..амет...малина къпина..;)
ИзображениеИзображение
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”