Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

"Селска касапница" или "Риболов на паткарник, под друг ъгъл!
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
"Селска касапница" или "Риболов на паткарник, под друг ъгъл!
Пиша тази тема от около месец насам. Публикувах я първо в "оня, другия, модерния форум с разбирачите"
, защото си мислих че само на тях ще им е интересна. Само че напоследък дори и хора нямащи нищо общо със спортният риболов им се пука смешката от смях и реших че грехота ако не направя съпричастни всички тези от вас който нямат по две регистрации. Така че, представям ви :
Селска касапница или Риболов на Паткараник погледнат от друг ъгъл !
Първо , По-добре късно от колкото никъде!
Второ, Ако незнаеш на къде си тръгнал ще стигнеш някъде другаде !!!
Трето , Keep On Walking !!!
4-ти Февруари,
докато се качвам в самолета към Лондон Лутън въобще и не ми минава през акъла че днес ще пиша тази тема. След мощтна интернет разпродажба всичкото риболовно оборудване което ми е останало се побира в кутия от моливи (и една щека ама тя не се брой
). С жена ми сме взели решение че ще се местим и най-лесният вариант е просто да си взема ново след като се установим. Пристигаме по-живо по здраво и започваме да се установяваме. Вънка вие вук, тати маха пръжки с лук! Времето е прекрасно, 0 ама се чувства като -10. Само за риболов !!! (Съвсем друг е въпроса че аз зимата ходя на лов а не риболов, и идея си нямам как да подходя, но това е малка подробност
)
Сядам да си търся риболовно оборудване в ebay и междувеменно преглеждам нормативната уредба. За да риболуваш в Англия трябва да имаш разрешително (permit) от Environmental Agency ( демек Агенцията по Околната Среда и Водите) на стойност £27. Без дори да прочета и дума по нататък натискам бутона "Натисни тук" и след 5 секунди вече попълвам он-лайн първият си английски риболовен билет. За някой неща нямат равни Англичаните , без никой да ме е чувал и виждал след 48 часа го получавам по пощата . Усмивката ми цъфва от ухо до ухо, но трае само 20 секунди защото прочитам с дребният шрифт "Това разрешително ви дава право дa ловите риба с въдица, но е незаконно да го првите преди да сте получили разрешение от собственика на водоема !"
А сега де аз имам ли билет или нямам ?
След много бърза сверка в Гугъл се оказва че правата на всички водоеми в UK (вкл. Реки и Канали) се държът от риболовни клубове, организаций ,големи компаний и частни лица и може да се риболува само след изрично разрешение от собственика. С две думи permita ми е като билета от ИАРА, а сега трябва да съм член на клуб за да мога да риболувам във водите му. Някой клубове имат по един или два водоема (като казвам водоем, локвите в Меден Рудник са по големи през дъждовният сезон
) до клубове притежаващи десетки водоеми в рамките на 2-3 окръжни града. Прочитам за двата най-близки до нас и на следващият ден отивам да видя за какво иде реч.
Първият клуб ( http://www.aldershotparkangling.com/gal ... geid=12161 ) дъжи водоем дължината на басейна на хотел България в Бургас , но за сметка на това малко по тесен
! С щека 13 метра спокойно можеш да бръкнеш в окото на някое от играещите в парка отсреща деца.
Пропускам го и отивам да проверя втория ( http://www.farnhamanglingsociety.com/ След половинчасово лутане не упявам да го открия и решавам че и всругиден
е ден и се прибирам да си почина защото ще ходя на изложение. Риболовно, ама не такова случайно, ами мноого модерно( http://www.fishfacepromotions.co.uk/ )! Най-голямото във Великобритания. Решавам че там ще намеря нещо и блаженно си заспивам. На следващия ден след 10 минути каране се озовавам на най-грандиозното нещо на което съм присъствал. Цяло летище заедно със всички хангари е отделено за риболовното шоу. Има специална организация на движението и стотици хора и коли.

Всички места който не са заети от паркирани коли са заети от палатки за шаранджий, със всевъзможни пръти и макари, търговци мятащи ракети и маркери на стотищи метри.

Винаги съм бил фен на идеята че преди да си купиш нещо трябва да го пробваш и тук хората не си поплюват.

Най-накрая се добрах до входа и се озовах във залата в която всеки от вас иска да попадне поне ведъж в живота си.

Поех си дъх, чух жена ми да казва нямало проблем, можело да останем кокото си искам и че мога да си купя каквото си харесам и пристъпих. Първото нещо което видях от това изложение беше:

Незнам седмото небе ли беше или 77-мото ама това беше само началото. От тук нататък играта явно загрубя....

Следващият кадър.......... Следващият кадър го няма. Чейнето ми висна ! Пуснах си телефона в джоба и започнах да обяснявам на жена ми:
" Този Е Стив Рингър, той е........ , на другя щанд до него е Дес Шип, той е..... , Ей този гологлавия е Анди Мей, срещу него е Стив Мейо, Алекс Боунс редактор на списание,тези са Джо Лоу и Фил Бриско CEO-та на Мавър............
Щандове със пълно съзтезателно оборудване на Мавър, Сенсас, Престън,Гарболино, МАР....... бяха пред очите ми, клатих 20 щеки и седнах на поне 10 стола, естествено за да ви е гадно нямам мито една снимка от там
http://www.fishfacepromotions.co.uk/the ... pole-alley
След 4-5-6 часа се прибрах у нас 4 торби пълни до горе, усмивка от ухо до ухо и нов клуб. Оказа се че Фарнам Англинг имаха шатра на изложението и набираха членство за сезон 2013-2014 като даваха и два месеца бонус риболов. В Англия края на риболовният сезон е 31 Март и новият сезон започва от 1 Април. Така в началото на Февруари 2013 се оказах с билет за риболов важащ на 32 различни водоема до 31 Март 2014 година. Просто информативно за сравнение, таксата на дружеството беше £ 86 + £ 25 за нов член. Нямах пари в брой
, не ме пратиха в банка да платя нещо
, не си носих снимка да им дам
, но накрая си тръгнах с билет
. Също като в България предолагам.
Приеха плащане с карта на място, направиха ми снимка на място, попълниха ми клубия картон и ме увериха че до два дни ще имам всичко неободимо.
48h later.......
В 10 сутрина се чу тупване и кафяв хартиен плик с моето име върху него се озова на пода в коридора. С треперещи ръце го разкъсах и вътре открих повече от колкото си бях представял.

Получих :
1) Поздравително писмо от организаторите на Клуба
2) Конституцията на Клуба
3) Вестник в който имаше информация за Клуба къде,кога, как и защо.
4) И самият билет който представлява книга със всички правила на сдружението, карта на водоемите, ако ми трябва нещо на кой да се обадя,как да стигна до там, какво се лови, как се лови, какво да правя и какво да НЕ првя
Тука: "Ама незнаех!" не важи. Най-ме очуди един ключ залепен на последната страница....бля бля бля този ключ е за този и този водоем. Хъм...зачовърка ме любопитството отвътре, проверих в нета и се оказа че част от тези водоеми с ключа са съвсем близо до вкъщи и реших при първа възможност да ги проверя. Изтраях някакси до Неделя и вече беше време да проверя мистерията с този ключ. Колата и газ......малко магистала и след 11 минути съм там.
Нищо чудно че преднят път като го търсих не го открих. Висока добре поддържана ограда ограждаше комплекса от четири водоема от всички страни. Със две порти във двата края беше лесно за незнаещите да ги пропуснат. Спрях пред по близката от тях и най накрая ключа влезе в употреба.

Ама аз съм мембър бе еййййй !!!!! Ти ше ми кажеш !!!
Влязох и започнах да чета всички табели по пътя си следващата гласеше :
"Никой от членовете на клуба не може да използва свойте живарници, кепове, карп сакове и дюшеци. Използвайте само предоставените на място!"
Тва пък ся ко беше ?
Докато се чудих стигнах до паркинга.
Места за инвалиди, тоалетни и чакълирани клетки за автомобилите без грам вода или кал...заинтригуващо. Оставих колата и се огледах.

Малко по малко започнах да избистрям

Спокойно, не се блъскайте! Има за всички !

Колкото и да ви е странно във всичките е чисто, мирише на дезинфектант и има тоалетна хартия !
Продължих, завих зад ъгъла и заварих новият си домашен водоем.

Без вълнички и гъсто населен.

Видя ми се малко странно как всички са разположени през един и са все качени на платформи и попитах най-близко стоящият за какво става въпрос.
"4-ти кръг на зимната лига,mate !"
Интересно......

Тоя пич малко е объркал на къде да хвърля според мен, ама кой съм аз да се обаждам неподготвен
?

Така, значи имам билет, има водоеми, има съзтезания
усмивката леко тръгва по лицето ми
и накрая цъфва
! Ще ходя на съзтезания.
Изпълнен с радостни вълнения поразпитвам близките около мен хора и разбирам че вътрешно клубен мач има всяка Неделя и само трябва да звънна предварително за да ме запишат ако има свободни места. Окрилен се качвам на колата и си тръгвам към нас. Смея си се сам като лудите и си представям как вдигам злани купи над главата си , от мач фишинг магазин ми взимат интервюта и аз звъня на баща ми да опровергая твърдението му че и двете ми ръце са леви !
( То не е само негово, поне на още 10-тина човека е, но само неговото мнение ме вълнуваше в този момент
)
To be continued......

Селска касапница или Риболов на Паткараник погледнат от друг ъгъл !
Първо , По-добре късно от колкото никъде!
Второ, Ако незнаеш на къде си тръгнал ще стигнеш някъде другаде !!!
Трето , Keep On Walking !!!
4-ти Февруари,
докато се качвам в самолета към Лондон Лутън въобще и не ми минава през акъла че днес ще пиша тази тема. След мощтна интернет разпродажба всичкото риболовно оборудване което ми е останало се побира в кутия от моливи (и една щека ама тя не се брой

Сядам да си търся риболовно оборудване в ebay и междувеменно преглеждам нормативната уредба. За да риболуваш в Англия трябва да имаш разрешително (permit) от Environmental Agency ( демек Агенцията по Околната Среда и Водите) на стойност £27. Без дори да прочета и дума по нататък натискам бутона "Натисни тук" и след 5 секунди вече попълвам он-лайн първият си английски риболовен билет. За някой неща нямат равни Англичаните , без никой да ме е чувал и виждал след 48 часа го получавам по пощата . Усмивката ми цъфва от ухо до ухо, но трае само 20 секунди защото прочитам с дребният шрифт "Това разрешително ви дава право дa ловите риба с въдица, но е незаконно да го првите преди да сте получили разрешение от собственика на водоема !"
А сега де аз имам ли билет или нямам ?
След много бърза сверка в Гугъл се оказва че правата на всички водоеми в UK (вкл. Реки и Канали) се държът от риболовни клубове, организаций ,големи компаний и частни лица и може да се риболува само след изрично разрешение от собственика. С две думи permita ми е като билета от ИАРА, а сега трябва да съм член на клуб за да мога да риболувам във водите му. Някой клубове имат по един или два водоема (като казвам водоем, локвите в Меден Рудник са по големи през дъждовният сезон

Първият клуб ( http://www.aldershotparkangling.com/gal ... geid=12161 ) дъжи водоем дължината на басейна на хотел България в Бургас , но за сметка на това малко по тесен

Пропускам го и отивам да проверя втория ( http://www.farnhamanglingsociety.com/ След половинчасово лутане не упявам да го открия и решавам че и всругиден

Всички места който не са заети от паркирани коли са заети от палатки за шаранджий, със всевъзможни пръти и макари, търговци мятащи ракети и маркери на стотищи метри.

Винаги съм бил фен на идеята че преди да си купиш нещо трябва да го пробваш и тук хората не си поплюват.

Най-накрая се добрах до входа и се озовах във залата в която всеки от вас иска да попадне поне ведъж в живота си.

Поех си дъх, чух жена ми да казва нямало проблем, можело да останем кокото си искам и че мога да си купя каквото си харесам и пристъпих. Първото нещо което видях от това изложение беше:

Незнам седмото небе ли беше или 77-мото ама това беше само началото. От тук нататък играта явно загрубя....

Следващият кадър.......... Следващият кадър го няма. Чейнето ми висна ! Пуснах си телефона в джоба и започнах да обяснявам на жена ми:
" Този Е Стив Рингър, той е........ , на другя щанд до него е Дес Шип, той е..... , Ей този гологлавия е Анди Мей, срещу него е Стив Мейо, Алекс Боунс редактор на списание,тези са Джо Лоу и Фил Бриско CEO-та на Мавър............
Щандове със пълно съзтезателно оборудване на Мавър, Сенсас, Престън,Гарболино, МАР....... бяха пред очите ми, клатих 20 щеки и седнах на поне 10 стола, естествено за да ви е гадно нямам мито една снимка от там

http://www.fishfacepromotions.co.uk/the ... pole-alley
След 4-5-6 часа се прибрах у нас 4 торби пълни до горе, усмивка от ухо до ухо и нов клуб. Оказа се че Фарнам Англинг имаха шатра на изложението и набираха членство за сезон 2013-2014 като даваха и два месеца бонус риболов. В Англия края на риболовният сезон е 31 Март и новият сезон започва от 1 Април. Така в началото на Февруари 2013 се оказах с билет за риболов важащ на 32 различни водоема до 31 Март 2014 година. Просто информативно за сравнение, таксата на дружеството беше £ 86 + £ 25 за нов член. Нямах пари в брой

Приеха плащане с карта на място, направиха ми снимка на място, попълниха ми клубия картон и ме увериха че до два дни ще имам всичко неободимо.
48h later.......
В 10 сутрина се чу тупване и кафяв хартиен плик с моето име върху него се озова на пода в коридора. С треперещи ръце го разкъсах и вътре открих повече от колкото си бях представял.

Получих :
1) Поздравително писмо от организаторите на Клуба
2) Конституцията на Клуба
3) Вестник в който имаше информация за Клуба къде,кога, как и защо.
4) И самият билет който представлява книга със всички правила на сдружението, карта на водоемите, ако ми трябва нещо на кой да се обадя,как да стигна до там, какво се лови, как се лови, какво да правя и какво да НЕ првя

Нищо чудно че преднят път като го търсих не го открих. Висока добре поддържана ограда ограждаше комплекса от четири водоема от всички страни. Със две порти във двата края беше лесно за незнаещите да ги пропуснат. Спрях пред по близката от тях и най накрая ключа влезе в употреба.

Ама аз съм мембър бе еййййй !!!!! Ти ше ми кажеш !!!

Влязох и започнах да чета всички табели по пътя си следващата гласеше :
"Никой от членовете на клуба не може да използва свойте живарници, кепове, карп сакове и дюшеци. Използвайте само предоставените на място!"
Тва пък ся ко беше ?
Докато се чудих стигнах до паркинга.
Места за инвалиди, тоалетни и чакълирани клетки за автомобилите без грам вода или кал...заинтригуващо. Оставих колата и се огледах.

Малко по малко започнах да избистрям

Спокойно, не се блъскайте! Има за всички !

Колкото и да ви е странно във всичките е чисто, мирише на дезинфектант и има тоалетна хартия !

Продължих, завих зад ъгъла и заварих новият си домашен водоем.

Без вълнички и гъсто населен.

Видя ми се малко странно как всички са разположени през един и са все качени на платформи и попитах най-близко стоящият за какво става въпрос.
"4-ти кръг на зимната лига,mate !"

Интересно......

Тоя пич малко е объркал на къде да хвърля според мен, ама кой съм аз да се обаждам неподготвен

Така, значи имам билет, има водоеми, има съзтезания

Изпълнен с радостни вълнения поразпитвам близките около мен хора и разбирам че вътрешно клубен мач има всяка Неделя и само трябва да звънна предварително за да ме запишат ако има свободни места. Окрилен се качвам на колата и си тръгвам към нас. Смея си се сам като лудите и си представям как вдигам злани купи над главата си , от мач фишинг магазин ми взимат интервюта и аз звъня на баща ми да опровергая твърдението му че и двете ми ръце са леви !

To be continued......
13meters.co.uk е новият дом на Селската Касапница както и на всички статии и репортажи.
Посетете и Фейсбук страницата ми 13meters
Не претендирам за високо спортно майсторство.
Ръководя се от принципа "Риболовът е за разтоварване,а не за натоварване!"
Посетете и Фейсбук страницата ми 13meters
Не претендирам за високо спортно майсторство.
Ръководя се от принципа "Риболовът е за разтоварване,а не за натоварване!"
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Re: "Селска касапница" или "Риболов на паткарник, под друг ъ
Време беше Миленски .... давай смело шампионе!
-
- разбира нещата
Няма да спра да се радвам на твойте прижевявания .... Тази история съм я чел, отдавна в ония форум с разбирачите
и пак я прегледах с интерес. Браво Милене 

-
- сериозен играч
- guspata
- научил се да хвърля
Всичко изглежда като в приказките 

Шампионе, добре дошъл в нарибата 

Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
- lif3house
- разбира нещата
Екстра преживяване и снимката с чичо Боб е супер а как изглеждат водоемите няма смисъл да се коментира.
Чакам продължението...
Чакам продължението...
- pacho109
- сериозен играч
Голям шегаджия!Прочетох го на един дъх
Чакам продължението
Но......прекалено е култивирано това място за риболов-мое мнение 

Чърчил: "Нима искате избори, които се решават от най-ненужните гласове, дадени за най-ненужните кандидати?"
Чърчил:" На Балканите има повече история,отколкото те могат да понесат!"
http://vremeto.v.bg/
- gochev86
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Страхотно е колега,пожелавам ти само успехи там.
If we are what we eat, tomorrow I could be you.
- С.Върбанов
- учете се от него
- Обратна връзка:

Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
- Красимир Атанасов
- учете се от него
- nikolaiiliew
- сериозен играч

Късаш, вържеш и продължаваш. Упоритост и търпение му е майката!
- Garbolino
- разбира нещата
Уникално! Благодарности, че реши да споделиш и тук! Тук има доста хора, които не четат на другото място и със сигурност вече имаш още много нови почитатели!
Евалата ! ... и аз да се снимам с Bob Nudd..и на мен ще ми омекнат капачките на коленатаpatrona86 написа:![]()

Страхотно преживяване

-
- научил се да хвърля
Ето това е да живееш в нормална държава!
За да си най-добрия играч трябва да си добър навсякъде ,но да си специaлен някъде.