Фортуна беше с мен !

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
Chromeo
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Фортуна беше с мен !

Мнение от Chromeo »

Здравейте, колеги ! Турът ми по свободните язовири в Хасковска област продължава с пълна сила, като най-сетне се увенча с успех и най-накрая счупих каръка. Фортуна ми беше обърнала гръб от началото на сезона, като в предишните излети имаше изобилие от късания, заплитания на монтажи, влачене на шамандури, закъсване с колата по черни пътища и най-накрая EPIC FAIL на Ставри-Димитрово(Ивайловград), където бяхме хвърлили доста пари за подготовка, а риболовът се провали заради липса на стръв, чиято цена е 0,10 ст. :butthead:
И така хронологически достигаме до излета на 12-13.07.2014г. който за мен започна с разпъване на въдици в 7:00 сутринта, на мястото, където бяха застанали едни приятели, които бях пратил ден по-рано да запазят, тъй като през уикенда местното население се активизира откъм туристически посещения на язовира. Денят за мен протече в типичния каръшки стил, като с нищо не се отличаваше от предишното ходене по мъките, но за колегата(Боби) от нашата компания, нещата далеч не стояха толкова зле, като в 10:00 се чу мелодията на един от сигнализаторите му, наподобяваща нещо между Травиата на Верди и песен на Галена по текст на Кости :roll: Колегата реши, че е по-удачно с оглед на разстоянието, напъна на рибата и буйната растителност да се качи в лодката заедно с кепа и да го извади по този не толкова лесен начин(както се оказа в последствие). Рибата обаче беше доста своенравна и имайки предвид, че битката се водеше не неин терен се очертаваше доста тежък сблъсък, при който рибата въртеше лодката и колегата в нея както си искаше, въпреки, че на няколко пъти си взе въздух. Наложи се колегите от съседния бивак да окажат първа помощ (голямо БЛАГОДАРЯ за което) защото без подкрепление Боби щеше да се пенсионира на тая лодка !

И така с изравнени сили борбата продължи...
3.jpg
3.jpg (239.01 KiB) Преглеждано 3670 пъти
и още малко продължи...
4.jpg
4.jpg (244.38 KiB) Преглеждано 3670 пъти
като цяло се проточи повече от предвиденото...
6.jpg
6.jpg (246.07 KiB) Преглеждано 3670 пъти
Най-накрая колегите успяха да кепчосат рибата благополучно след около 20-тина минути борба и се запътиха с лодката към брега, за да видим разбойника :rolleyes:
8.jpg
8.jpg (242.52 KiB) Преглеждано 3670 пъти
А той беше амур 8кг. с доста буен нрав и доста неуслужлив към оператора(АЗ)
17.jpg
17.jpg (249.27 KiB) Преглеждано 3670 пъти
22.jpg
22.jpg (247.83 KiB) Преглеждано 3670 пъти
24.jpg
24.jpg (246.15 KiB) Преглеждано 3670 пъти
След успешния удар отворихме по една бира да охладим страстите и да си починем кой физически, кой психически като до около 14:00 последва тишина от страна на сигнализаторите, след което ПАК Боби извади едно шаранче към 2кг., а час по-късно една каракуда към 0.500 кг. Тишината беше нарущена към 18:00 часа когато се чуха не кои да е , а МОИТЕ сигнализатори :D Последва засечка от моя страна, усети се силен напън от другия край на влакното, няколко трудни оборота на макарата и след секунди цялата линия олекна, макарата навиваше леко, безшумно, някак напомнящо ми за проклятието, тегнещо над мен и късмета ми :? Изкарах монтажа и още преди да попадне в ръцете ми осъзнах, че куката липсва !!! SAD !!! Последва бързо сглобяване на нов монтаж с по-здрави материали и друг тип конструкция, след което започна голямо гребане. След дълга разходка по повърхността на водата и лека болка в кръста, гърба, разменете, ръцете и задника(неудобна седалка на лодката) достигнах до желаното от мен място за потапяне на монтажа. И както бихте се досетили, нямаше как да не се обърка нещо - вдигам монтажа от дъното на лодката и гледам.... доста приятна топка влакно оплетена и омотана по всевъзможен извънземен начин. Събрах малкото ми останала вяра и воля, откачих оловото от клипса завъртях съпровождащото го влакно около цялата плетеница, за да го направя по-компактно, изкарах едвам повода на куката със стръвта за да стърчи странично извън целия хаус, закачих пак оловото и пуснах монтажа във водата. Точно да хвърля няколко шепи царевица отгоре му и осъзнавам, че съм забравил кофата !!! Примирено събрах половин шепа царевица, която беше изпадала по дъното на лодката и загребах обратно към брега. Като акостирах, бях доста разстроен и ядосан, погледът ми се спря върху малката брадва подпряна на дървото до бивака ни, като ми идеше да я взема, да нацепя тия прокълнати пръчки и стойки и да си тръгна. Но за щастие не го направих, а вместо това си отворих една бира, а положението си беше направо за ракия, но бирата свърши работа. Вечерта хапнахме пийнахме и още по светло легнахме да спим, аз в колата с отворен прозорец да чувам ако удари нещо, пък и по-лесно да ме хапят комарите...
Не щеш ли чувам в просъница познат звук ! Поглеждам часа - 5:30 сутринта ! Ставам по гащи, скачам, навън влажно студено, отивам до въдицата(тази със заплетения монтаж!!!) - засичам ! Усещам силен отпор и борбата започва този път от брега, като след има-няма минута линията пак олеква, пак навивам леко, но рибата си беше там и пак изведнъж натежа със всичките си килограми.
Накрая след 10тина минути борбата завърши с този красавец озовал се директно в кепа:
25.jpg
25.jpg (241.93 KiB) Преглеждано 3670 пъти
30.jpg
30.jpg (254.06 KiB) Преглеждано 3670 пъти
Сладурът закова 10кг. на кантара, получи кратка фотосесия, няколко целувки от моя страна :smt008 и след около 30-тина секунди климатизация във водата беше пуснат на свобода, за да порасне още повече и следващия път да нарпави борбата още по-зрелищна .
Това е висчко от мен, колеги, желая ви НАСЛУКА :smt006
catch a fish or die trying !!!
Аватар
harigt
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Фортуна беше с мен !

Мнение от harigt »

Браво колега,добър риболов :smt038 :smt038 :smt038
Бате Хари
Аватар
6tukara
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от 6tukara »

Страхотно поднесен разказ и чудесен риболов.
АКО ИМА РИБА И НА БАСТУН, ЧЕ СЕ ХВАНЕ
Ivoriba
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Ivoriba »

Счупил си каръка другият път 20-ка! :supz: :smt023
Аватар
Баш Щукар
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Баш Щукар »

респект! :prayer: :prayer: :prayer:
Аватар
vyrhara
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от vyrhara »

Срещу каръка виж нещо направи против уроки или гледай черна котка да
не ти мине път. :smt005
Рибата е много, много хубава!
Аватар
Redimido
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от Redimido »

Прекрасно, браво на вас! :)
tzetzo62
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от tzetzo62 »

Браво!А защо не снима късметлийския монтаж?Успехи!
Аватар
Chromeo
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Chromeo »

Когато се заплете, нямаше как ,защото бях във водата, а когато извадих рибата съвсем не ми хрумна, но те уверявам, че ако беше видял какви яки възли и чудесии бяха станали би си заложил цялото имущество, че няма как риба да се хване на това чудо :D
catch a fish or die trying !!!
desi
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от desi »

Който има воля, винаги успява.
Аватар
Vesko1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Vesko1 »

Браво....
ИзображениеИзображение
http://daewoo-chevrolet.com
Пичка всеки може да си хване...но 22 килограмов амур хващат само ..майсторите.
Аватар
batceco
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от batceco »

:smt038 Браво - заслужава ли са си мъките :D
jivko.uzunov
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от jivko.uzunov »

супер!!! :smt023
s.garnoev
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от s.garnoev »

Упоритостта винаги се награждава.Браво за излета.А сега :drinkers:
Аватар
naskobo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от naskobo »

Хубав репортаж, продължавайте в този дух!!
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”