Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

3 дни почивка на яз Слаковци
-
- новобранец
3 дни почивка на яз Слаковци
В четвъртък на обяд стегнахме багажа и към 2 вече бяхме на язовира . Установихме се в ръкава по средата . Хвърлихме четири въдици - три на чепаре с царевица на около четири метра дълбочина и една на пружина . Захранихме с 2-3 кг леко сварена царевица и зачакахме .
Въдиците в очакване .
Ето го изгледът към язовира .
Лошото беше , че всички риби кълвяха през нощта , ах бяхме само двама и нямаше кой да снима
. През първата нощ имахме 8 удара ( 7 на чепаре ) и 7 извадени риби - 5 шарана по около 1,6-2кг и две амурчета по 3 кг . В петък баща ми отиде до София и останах сам . Към 5 след обяд извадих още едно шаранче ,а след половин час един към 5 кг ,който ме изпоти доста ( който е ходил знае колко трева има ) . През нощта имахме още няколко удара . В събота дойде един колега на баща ми и настана голямата импровизирана маса (една стълба с платно
)ама кво да се прави нали има скара.
През последната нощ имахме няколко рибета . Докато в 2 и половина имах уникален удар на пружината , рибата беше бая голяма изобщо не можах да я обърна само взимаше аванс . По едно време зави в някаква трева , баща ми взе лодката и тръгнах да му подавам въдицата , когато линията ми олекна веднага минаха няколко псувни .Когато извадих пружината
.
Три от четирите куки ги нямаше и мисля , че беше доста голяма щука .
Така излетът ни завърши с над 25 удара и 17 риби - 13 шарана и 4 амурчета . Това е от мен и наслука на Всички .
Пейзажът вече беше готов .
След 3 часа дойде и първата риба . 

Така излетът ни завърши с над 25 удара и 17 риби - 13 шарана и 4 амурчета . Това е от мен и наслука на Всички .
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Re: 3 дни почивка на яз Слаковци
И очакваш поздравления ли?
- bobolinzer
- вече хвърля и на тежко
Що не ги снима направо в бурканите?!
- tedchakala
- новобранец
Приятелски съвет от мен, ако все още се чудиш на негативните коментари, с които ще бъдеш затрупан:
1. Достатъчни са 2 куки на пружината, толкова са разрешени, иначе тука из форума му казват "месар"
2. Избягвай да качваш снимки с търкалящи се умрели риби по тревата, защото пак рискуваш да те окичат с горното определение, няма значение дали си на платен или свободен водоем.
Иначе поздравления за релакса.
1. Достатъчни са 2 куки на пружината, толкова са разрешени, иначе тука из форума му казват "месар"
2. Избягвай да качваш снимки с търкалящи се умрели риби по тревата, защото пак рискуваш да те окичат с горното определение, няма значение дали си на платен или свободен водоем.
Иначе поздравления за релакса.
- S.Delchev
- фен клуб-скобар
Нямам думи,това си е типичната българщинина взимане на всичко което се хване,унищожаване на рибата,после се питаме защо нямаме риба,да беше взел 1-2-3 риби,но това е без кометар.А и за теб това май е нещо нормално,щом чак тема си пуснал.За мен най-добре е темата да бъде премахната,или се промени,или нямаш място в този форум.
All great things are simple,and many can be expressed in single words: Freedom,Justice,Honor,Duty,Mercy,Hope.
-Winston Churchill
-Winston Churchill
-
- новобранец
Излета е на платен а не на свободен водоем .В предната тема колегата е уловил риби над 10 кг и си ги е взел . Според мен трябва трофейте да се пускат .
- S.Delchev
- фен клуб-скобар
Виж това че си е взел 1 риба, не е проблем,въпреки че е трофей, да така е трябва да се пускат,но и 90 процента от рибите който ти си уловил също трябва да са обратно във водата НЕЗАВИСИМО че си на платено.Грозна картина е да се виждат тези кървища,и зеносана риба,без значение къде си
All great things are simple,and many can be expressed in single words: Freedom,Justice,Honor,Duty,Mercy,Hope.
-Winston Churchill
-Winston Churchill
- StaAnt
- ще става разбирач
Ако 1999 ти е годината на раждане,то значи си на 15.Имаш време да се научиш,простено е да си млад и да бъркаш.Но чети форума,научи се да уважаваш рибите,за да има какво да ловиш и след време.
...........страхотно , дойде си септември месец , време за буркани 

ИСКАМ МРАКА НА ЗОРАТА,А НЕ ЗАЛЕЗА НА СВЕТЛИНАТА...
- Garbolino
- разбира нещата
+1tedchakala написа:Приятелски съвет от мен, ако все още се чудиш на негативните коментари, с които ще бъдеш затрупан:
-
- новобранец
Да на 15 съм .StaAnt написа:Ако 1999 ти е годината на раждане,то значи си на 15.Имаш време да се научиш,простено е да си млад и да бъркаш.Но чети форума,научи се да уважаваш рибите,за да има какво да ловиш и след време.
-
- научил се да хвърля
Млад си още,ще се научиш.
С какво ви хранят тинейджърите, че сте като мечки ? Обеднен уран ли ?
Аз си мисля че щом си на платен язовир където даваш пари за да ловиш рибата и не ти правят ограничения колко можеш да вземеш няма проблем да вземеш колкото си уловиш 
Ако е свободен язовира разбирам да се върне част от рибата (по билет се дава по 3 кила на човек на ден) ама щом си дал пари защо да не си я вземеш ... и не знам какви са тея коментари на колегите ... завиждат ли ти какво правят никаква идея си нямам... Понеже ако не я вземеш ти друг ще я вземе по платените е така ! ... Давам пример - отивате през зимата на платен за пъстърви /лятото за шарани давате по 10 лева на пръчка и какво ще връщате каквото хванете ли ??? Не ми се вярва така че какви са тези "безсмислени" коментари не знам
Тези хора за мене са ГЛУПАЦИ който си нямат никаква идея какво казват и какво правят ... ако се съди по написаното от тях !
А да те питам на Слаковци имахте ли проблем с раците понеже последните пъти когато ходих ми скъсаха нервите - мятам и след 20 минути няма нищо на куките.... ни червей ни царевица... При вас как беше ?

Ако е свободен язовира разбирам да се върне част от рибата (по билет се дава по 3 кила на човек на ден) ама щом си дал пари защо да не си я вземеш ... и не знам какви са тея коментари на колегите ... завиждат ли ти какво правят никаква идея си нямам... Понеже ако не я вземеш ти друг ще я вземе по платените е така ! ... Давам пример - отивате през зимата на платен за пъстърви /лятото за шарани давате по 10 лева на пръчка и какво ще връщате каквото хванете ли ??? Не ми се вярва така че какви са тези "безсмислени" коментари не знам
Тези хора за мене са ГЛУПАЦИ който си нямат никаква идея какво казват и какво правят ... ако се съди по написаното от тях !
А да те питам на Слаковци имахте ли проблем с раците понеже последните пъти когато ходих ми скъсаха нервите - мятам и след 20 минути няма нищо на куките.... ни червей ни царевица... При вас как беше ?
Колега tonka много си прав за нападките на някои колеги.Аз имам един въпрос към тях.Как тогава ще определят колегите от друг вид спорт-ловджиите?Ще мие много любопитно.А иначе по водоемите съм виждал много такива колеги,които по форума са света вода ненапита а иначе в действителност са по големи МЕСАРИ от тия,които оплюват.И нещо друго има,повечето не са стъпвали на водоем освен във ваната и стоят пред компа и дебнат като ХИЕНИ.Иначе колега поздрави от мен за успешния релакс и слука.