3 дни почивка на яз Слаковци

Модератори: bobopeli, sapuna

velidimitrov1999
новобранец
новобранец

3 дни почивка на яз Слаковци

Мнение от velidimitrov1999 »

В четвъртък на обяд стегнахме багажа и към 2 вече бяхме на язовира . Установихме се в ръкава по средата . Хвърлихме четири въдици - три на чепаре с царевица на около четири метра дълбочина и една на пружина . Захранихме с 2-3 кг леко сварена царевица и зачакахме .
ALIM1259.JPG
ALIM1259.JPG (1.8 MiB) Преглеждано 5306 пъти
ALIM1264.JPG
ALIM1264.JPG (2.36 MiB) Преглеждано 5306 пъти
Пейзажът вече беше готов .
ALIM1258.JPG
ALIM1258.JPG (2.04 MiB) Преглеждано 5306 пъти
ALIM1260.JPG
ALIM1260.JPG (1.88 MiB) Преглеждано 5306 пъти
След 3 часа дойде и първата риба . :lol:
ALIM1261.JPG
ALIM1261.JPG (2.13 MiB) Преглеждано 5306 пъти
Въдиците в очакване .
ALIM1265.JPG
ALIM1265.JPG (2.08 MiB) Преглеждано 5306 пъти
Ето го изгледът към язовира .
ALIM1266.JPG
ALIM1266.JPG (2.14 MiB) Преглеждано 5306 пъти
Лошото беше , че всички риби кълвяха през нощта , ах бяхме само двама и нямаше кой да снима :( . През първата нощ имахме 8 удара ( 7 на чепаре ) и 7 извадени риби - 5 шарана по около 1,6-2кг и две амурчета по 3 кг . В петък баща ми отиде до София и останах сам . Към 5 след обяд извадих още едно шаранче ,а след половин час един към 5 кг ,който ме изпоти доста ( който е ходил знае колко трева има ) . През нощта имахме още няколко удара . В събота дойде един колега на баща ми и настана голямата импровизирана маса (една стълба с платно :lol: )ама кво да се прави нали има скара.
ALIM1267.JPG
ALIM1267.JPG (1.91 MiB) Преглеждано 5306 пъти
През последната нощ имахме няколко рибета . Докато в 2 и половина имах уникален удар на пружината , рибата беше бая голяма изобщо не можах да я обърна само взимаше аванс . По едно време зави в някаква трева , баща ми взе лодката и тръгнах да му подавам въдицата , когато линията ми олекна веднага минаха няколко псувни .Когато извадих пружината :shock: .
ALIM1274.JPG
ALIM1274.JPG (1.52 MiB) Преглеждано 5306 пъти
Три от четирите куки ги нямаше и мисля , че беше доста голяма щука .
Така излетът ни завърши с над 25 удара и 17 риби - 13 шарана и 4 амурчета .
ALIM1270.JPG
ALIM1270.JPG (2.17 MiB) Преглеждано 5306 пъти
ALIM1273.JPG
ALIM1273.JPG (2.24 MiB) Преглеждано 5306 пъти
Това е от мен и наслука на Всички .
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Re: 3 дни почивка на яз Слаковци

Мнение от sapuna »

И очакваш поздравления ли?
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Аватар
bobolinzer
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от bobolinzer »

Що не ги снима направо в бурканите?!
Аватар
tedchakala
новобранец
новобранец

Мнение от tedchakala »

Приятелски съвет от мен, ако все още се чудиш на негативните коментари, с които ще бъдеш затрупан:
1. Достатъчни са 2 куки на пружината, толкова са разрешени, иначе тука из форума му казват "месар"
2. Избягвай да качваш снимки с търкалящи се умрели риби по тревата, защото пак рискуваш да те окичат с горното определение, няма значение дали си на платен или свободен водоем.
Иначе поздравления за релакса.
Аватар
S.Delchev
фен клуб-скобар

Мнение от S.Delchev »

Нямам думи,това си е типичната българщинина взимане на всичко което се хване,унищожаване на рибата,после се питаме защо нямаме риба,да беше взел 1-2-3 риби,но това е без кометар.А и за теб това май е нещо нормално,щом чак тема си пуснал.За мен най-добре е темата да бъде премахната,или се промени,или нямаш място в този форум.
All great things are simple,and many can be expressed in single words: Freedom,Justice,Honor,Duty,Mercy,Hope.
-Winston Churchill
velidimitrov1999
новобранец
новобранец

Излета е на платен а не на свободен водоем .В предната тема колегата е уловил риби над 10 кг и си ги е взел . Според мен трябва трофейте да се пускат .
Аватар
S.Delchev
фен клуб-скобар

Мнение от S.Delchev »

Виж това че си е взел 1 риба, не е проблем,въпреки че е трофей, да така е трябва да се пускат,но и 90 процента от рибите който ти си уловил също трябва да са обратно във водата НЕЗАВИСИМО че си на платено.Грозна картина е да се виждат тези кървища,и зеносана риба,без значение къде си
All great things are simple,and many can be expressed in single words: Freedom,Justice,Honor,Duty,Mercy,Hope.
-Winston Churchill
Аватар
StaAnt
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от StaAnt »

Ако 1999 ти е годината на раждане,то значи си на 15.Имаш време да се научиш,простено е да си млад и да бъркаш.Но чети форума,научи се да уважаваш рибите,за да има какво да ловиш и след време.
Аватар
bkd
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от bkd »

...........страхотно , дойде си септември месец , време за буркани :toimonster:
ИСКАМ МРАКА НА ЗОРАТА,А НЕ ЗАЛЕЗА НА СВЕТЛИНАТА...
Аватар
Garbolino
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Garbolino »

tedchakala написа:Приятелски съвет от мен, ако все още се чудиш на негативните коментари, с които ще бъдеш затрупан:
1. Достатъчни са 2 куки на пружината, толкова са разрешени, иначе тука из форума му казват "месар"
2. Избягвай да качваш снимки с търкалящи се умрели риби по тревата, защото пак рискуваш да те окичат с горното определение, няма значение дали си на платен или свободен водоем.
+1
velidimitrov1999
новобранец
новобранец

StaAnt написа:Ако 1999 ти е годината на раждане,то значи си на 15.Имаш време да се научиш,простено е да си млад и да бъркаш.Но чети форума,научи се да уважаваш рибите,за да има какво да ловиш и след време.
Да на 15 съм .
baikras111
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от baikras111 »

Млад си още,ще се научиш.
searnox
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от searnox »

С какво ви хранят тинейджърите, че сте като мечки ? Обеднен уран ли ?
tonkatabg
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от tonkatabg »

Аз си мисля че щом си на платен язовир където даваш пари за да ловиш рибата и не ти правят ограничения колко можеш да вземеш няма проблем да вземеш колкото си уловиш :)
Ако е свободен язовира разбирам да се върне част от рибата (по билет се дава по 3 кила на човек на ден) ама щом си дал пари защо да не си я вземеш ... и не знам какви са тея коментари на колегите ... завиждат ли ти какво правят никаква идея си нямам... Понеже ако не я вземеш ти друг ще я вземе по платените е така ! ... Давам пример - отивате през зимата на платен за пъстърви /лятото за шарани давате по 10 лева на пръчка и какво ще връщате каквото хванете ли ??? Не ми се вярва така че какви са тези "безсмислени" коментари не знам

Тези хора за мене са ГЛУПАЦИ който си нямат никаква идея какво казват и какво правят ... ако се съди по написаното от тях !

А да те питам на Слаковци имахте ли проблем с раците понеже последните пъти когато ходих ми скъсаха нервите - мятам и след 20 минути няма нищо на куките.... ни червей ни царевица... При вас как беше ?
Doncho69
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Doncho69 »

Колега tonka много си прав за нападките на някои колеги.Аз имам един въпрос към тях.Как тогава ще определят колегите от друг вид спорт-ловджиите?Ще мие много любопитно.А иначе по водоемите съм виждал много такива колеги,които по форума са света вода ненапита а иначе в действителност са по големи МЕСАРИ от тия,които оплюват.И нещо друго има,повечето не са стъпвали на водоем освен във ваната и стоят пред компа и дебнат като ХИЕНИ.Иначе колега поздрави от мен за успешния релакс и слука.
Заключено

Обратно към “Моят риболовен излет”