Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Къде и какво кълве в момента.
naRiba.com

Форум

Пясъка микрото?
Модератор: Paublo_Eskobar
-
- научил се да хвърля
Пясъка микрото?
Колеги , някой ходил ли е на микрото и евентуално дали се хваща по някоя риба? Благодаря предварително на отзовалите се . 

- plamii
- фен клуб-скобар
Re: Пясъка микрото?
ловят се бабушки и каракуди на щека а на мач епизодични шаранчета и редки каракуди и перки

The Best
-
- разбира нещата
Бях в четвъртък. Нивото беше вдигнато на макс,на буквално 10 см от преливника. Рибата не беше активна. Ловеше се основно на фидер и на тек,като за стръв само шарен (грозд). На плувка също имаше ударени шарковци,като варират от кило до 3. Дистанция на ловене - 15-20 метра. Яко захранка. Според мен изчакай 10-тина дни,пък дано да свалят нивото малко. Тъкмо до тогава и повечето риба ще се избие и ще почне да се храни по-добре
Рибата е най-активна рано сутрин ( 5:30 - 6:00 ). Когато са ловили яко шарани,нивото е било с 1.5м. по-ниско. Каракуда и перка излиза много рядко.

- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Тази седмица бе второто зарибяване с шарани.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
А може-би така:
Иззети са 2,7 км бракониерски мрежи при проверки на инспектори на ИАРА Пловдив
Инспектори от сектор "Рибарство и контрол" на ИАРА Пловдив са извършили проверки на язовирите "Пясъчник" и "Въча". На язовир "Пясъчник", контролните органи са открили и извадили от водоема 2200 метра бракониерски мрежи. Те са иззети и е съставен протокол срещу неизвестен извършител. Уловената в мрежите 95 кг риба /60 кг. шаран 35 кг. каракуда/ е върната обратно в язовира.
Инспектори от сектор "Рибарство и контрол" на ИАРА Пловдив са извършили проверки на язовирите "Пясъчник" и "Въча". На язовир "Пясъчник", контролните органи са открили и извадили от водоема 2200 метра бракониерски мрежи. Те са иззети и е съставен протокол срещу неизвестен извършител. Уловената в мрежите 95 кг риба /60 кг. шаран 35 кг. каракуда/ е върната обратно в язовира.
Сомът обича смелите!
-
- новобранец
- Обратна връзка:
oldman написа:А може-би така:

- krasimir n.
- научил се да хвърля
Днес,след кратка обиколка на Пясъка,решихме да проверим как е положението на "Микрото".По принцип ,като ходя на Микрото,гледам да е по-раничко.Предвид времето(облачно и с кратък дъждец),решихме все пак да се пробваме.Риболов на фидер.Стръв-само шарен.По долу е резултата:
лоши снимки,ама с дъртия телефон-толкова.
Рибата определено се е активизирала.Вече се влияе и от захранката.
Не съм ги броил,ама си тежаха за над 20 кила
, достатъчно да си направим кефа.
Шараните са доста борбени и за начало имах 2 късания.После нещата си дойдоха по местата.
лоши снимки,ама с дъртия телефон-толкова.
Рибата определено се е активизирала.Вече се влияе и от захранката.
Не съм ги броил,ама си тежаха за над 20 кила

Шараните са доста борбени и за начало имах 2 късания.После нещата си дойдоха по местата.

- Прикачени файлове
-
- Изображ.0981.jpg (148.63 KiB) Преглеждано 3187 пъти
-
- Изображ.0961.jpg (97.17 KiB) Преглеждано 3187 пъти
Колега, може ли да дадеш малко повече инфо. Колко са големи рибите горе долу в коя част на стената си бил застанал и какви са условията сега там защото чух различни неща. Благодаря ти предварително.
-
- разбира нещата
До колкото знам - 10 лв. , в които влизат 2 шарана, без значение големината им + неограничено каракуда,перка и чаушанIvayloA написа:Колега, може ли да дадеш малко повече инфо. Колко са големи рибите горе долу в коя част на стената си бил застанал и какви са условията сега там защото чух различни неща. Благодаря ти предварително.

- krasimir n.
- научил се да хвърля
alankulu1987 написа:До колкото знам - 10 лв. , в които влизат 2 шарана, без значение големината им + неограничено каракуда,перка и чаушанIvayloA написа:Колега, може ли да дадеш малко повече инфо. Колко са големи рибите горе долу в коя част на стената си бил застанал и какви са условията сега там защото чух различни неща. Благодаря ти предварително.За места - на постпокойната част към приливника, понеже от канала от Правище влиза яко вода в Микрото.
Това са условията.
Заставам на стената(по-удобно ми е )-по средата горе долу.Мисля,че дава навсякъде..Рибите които хванах са от 800-900 гр докъм 2,5 кг. е, може и малко отгоре

Зелената кофа е 17 литра...,ако ти помага да определиш големината на рибите

Последно промяна от krasimir n. на Сря Юни 05, 2013 11:58 pm, променено общо 1 път.
Това си е супер оферта 10лв и два шарана за вкъщи.Евала на собственика.alankulu1987 написа:До колкото знам - 10 лв. , в които влизат 2 шарана, без значение големината им + неограничено каракуда,перка и чаушанЗа места - на постпокойната част към приливника, понеже от канала от Правище влиза яко вода в Микрото.
- krasimir n.
- научил се да хвърля
Fishh написа:
Това си е супер оферта 10лв и два шарана за вкъщи.Евала на собственика.
Два шарана за вкъщи,ама като си ги хванеш

А "има дни,има дни, в които-не върви" ,както се пее в една песничка...

Благодаря колеги за инфото (за това го обичам тоя форум защото повечето тук са пичове и не се правят на интересни) ако отида през почивните дни ще пиша прясно инфо.