Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

МОНОФИЛ ИЛИ ПЛЕТЕНО
Модератор: sapuna
МОНОФИЛ ИЛИ ПЛЕТЕНО
Както казах макарата я разнищихме почнахме и пръта та не е лошо да уточним и вакното.Нека поспорим и уточним марката и модела.
Жоро това плетено влакно големия ще го скъса.Зависи на какво казваме голям.И аз загубих бас с Никито,но ми скъса.Той казва,че сома е в клас 130либри.Сети се за ония 3 метровия на Петьо.Опитен е но му скъса.Не питай старило-питай патило.Сега вече съм с 1мм.монофил и плетено до 130кг.след вирбела.Не беше мръднало при големия.
-
- сериозен играч
Помня аз...знам и сома даже...а съм видял и как се къса 1мм монофил Емо...като конец си отиде
затва вече незнам кво да слагам и аз самия...ни така ни така...имам и с монофил и с плетено..ба ли го...
може би монофил 1.2 мм нещо за такова мисля...или плетеняк за 100 кг
има време до пролетта...ще го съчиня..но повече да късат...ебал съм ги да им дам това удоволствие !
аз и 10 /0 съм видял Емо изправени като копие от тежвста му...е не сега а преди 8 години...тогавашните куки...нямаше Оунър още...
апропо Иван пръв ни донесе Оунър от Щатите на всички по една за спомен...на мен две
после го изплюх в предаването и Лоди и Данайл...айдеее...потече реката от куки
ама са готини де !
аз имах една уникална мноо хора я знаят ....титанче...ама си замина тоя ноември със сома...мамицата му
и вирбел неползвам..няма сми...никак даже...само линията е в риск от него !!!

затва вече незнам кво да слагам и аз самия...ни така ни така...имам и с монофил и с плетено..ба ли го...
може би монофил 1.2 мм нещо за такова мисля...или плетеняк за 100 кг
има време до пролетта...ще го съчиня..но повече да късат...ебал съм ги да им дам това удоволствие !
аз и 10 /0 съм видял Емо изправени като копие от тежвста му...е не сега а преди 8 години...тогавашните куки...нямаше Оунър още...
апропо Иван пръв ни донесе Оунър от Щатите на всички по една за спомен...на мен две

после го изплюх в предаването и Лоди и Данайл...айдеее...потече реката от куки

аз имах една уникална мноо хора я знаят ....титанче...ама си замина тоя ноември със сома...мамицата му

и вирбел неползвам..няма сми...никак даже...само линията е в риск от него !!!
Господ може всичко чада мой !
На мене ми скъса между единицата и тройката.Там местото се изморява,защото разстоянието е много малко.Когато сома се закачи само на тройката доста по-лесно изморява влакно от 3см.Или си представете как се чупи медна тел.Сома върти постоянно в една посока и с тежеста,която има-усилието,което прилага-прави доста уязвимо това място от 3см.Затова е задължително да слагате вирбел.Ако не използвате такъв и самата стръв ще ви усуква влакното.Вирбела трябва да е здрав.На БАРКЛИ има но са 5лв. 2 бр.Не подценявайте нито един детайл от цялата линия.Неможеш да сложиш на целия ви хубав такъм-вирбел-за 10ст.Или никога няма да хванеш голям сом(цитат на Никито)
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
-
- сериозен играч
може...правили сме и това....даже тройка на еденица сме закачвали ...в комбинация...абе какво ли не! Вирбел...аз няма да сложа...вие слагайте...знам че ги има...знам и по колко кила държат...но до ден днешен стръв за 10 години не ми се е усукала...
а сома хване ли се....вирбел му не требе....влакното е на такова напрежение подложено...че просто трябва да е здраво...
а ние искаме хем да е тънко...хем адски здраво...
е нема ги тия 2 добри неща ...
така че....монофил 1.2мм или плетено 0.60-080 това е моя извод...а дали съм прав...незнам ! опита ми натам ме води...упорито при това!
а вирбела оставям за вас...
тва да не ви е шаран бре ей...
вирбели...аре бе...ша ви замоля да не се ебавате с дечицата тук...
сам казваш че линията се уморява в участък м/у възли...ами около вирбела няма ли ги ? има още 2 броя...критични та критични за всяка линия....
аре без мене в тая игра....аз искам чиста линия....от-до!
а сома хване ли се....вирбел му не требе....влакното е на такова напрежение подложено...че просто трябва да е здраво...
а ние искаме хем да е тънко...хем адски здраво...
е нема ги тия 2 добри неща ...
така че....монофил 1.2мм или плетено 0.60-080 това е моя извод...а дали съм прав...незнам ! опита ми натам ме води...упорито при това!
а вирбела оставям за вас...

тва да не ви е шаран бре ей...

сам казваш че линията се уморява в участък м/у възли...ами около вирбела няма ли ги ? има още 2 броя...критични та критични за всяка линия....
аре без мене в тая игра....аз искам чиста линия....от-до!
Господ може всичко чада мой !
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
- barutchiata ©
- Администратор
-
- сериозен играч