МОНОФИЛ ИЛИ ПЛЕТЕНО

Модератор: sapuna

m_nanchev
ще става разбирач
ще става разбирач

МОНОФИЛ ИЛИ ПЛЕТЕНО

Мнение от m_nanchev »

Както казах макарата я разнищихме почнахме и пръта та не е лошо да уточним и вакното.Нека поспорим и уточним марката и модела.
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Emo-83 »

И двете-по избор и според височината на клиента.А ти какво разбра за макарата.Извинявай,че ти отговарям по този начин,но беше по добре вместо тема-да попиташ колеги какво да си взема.Щеше да си избереш някой на които имаш доверие и ти е дал мнение.
Аватар
asini
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от asini »

Според мен има монофили с определена дебелина и добри показатели.
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Emo-83 »

Жоро това плетено влакно големия ще го скъса.Зависи на какво казваме голям.И аз загубих бас с Никито,но ми скъса.Той казва,че сома е в клас 130либри.Сети се за ония 3 метровия на Петьо.Опитен е но му скъса.Не питай старило-питай патило.Сега вече съм с 1мм.монофил и плетено до 130кг.след вирбела.Не беше мръднало при големия.
m_nanchev
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от m_nanchev »

Сега вече съм с 1мм.монофил и плетено до 130кг.след вирбела
Ето как тъпо зададеният въпрос започна да изкарва истини на бялсвят.Колкото и простичко да излежда правилният монтаж не е за подценяване.Напротив това е първата крачка към успеха.
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Emo-83 »

Бе тоя монтаж не сам сигурен,че енай-правилния.Ама страх лозе пази.
отец Ми Го Нафърфорий
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от отец Ми Го Нафърфорий »

Помня аз...знам и сома даже...а съм видял и как се къса 1мм монофил Емо...като конец си отиде :idea:

затва вече незнам кво да слагам и аз самия...ни така ни така...имам и с монофил и с плетено..ба ли го...

може би монофил 1.2 мм нещо за такова мисля...или плетеняк за 100 кг

има време до пролетта...ще го съчиня..но повече да късат...ебал съм ги да им дам това удоволствие !

аз и 10 /0 съм видял Емо изправени като копие от тежвста му...е не сега а преди 8 години...тогавашните куки...нямаше Оунър още...

апропо Иван пръв ни донесе Оунър от Щатите на всички по една за спомен...на мен две :lol: :lol: :lol:

после го изплюх в предаването и Лоди и Данайл...айдеее...потече реката от куки :lol: :lol: :lol: ама са готини де !

аз имах една уникална мноо хора я знаят ....титанче...ама си замина тоя ноември със сома...мамицата му :twisted:

и вирбел неползвам..няма сми...никак даже...само линията е в риск от него !!!
Господ може всичко чада мой !
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Emo-83 »

На мене ми скъса между единицата и тройката.Там местото се изморява,защото разстоянието е много малко.Когато сома се закачи само на тройката доста по-лесно изморява влакно от 3см.Или си представете как се чупи медна тел.Сома върти постоянно в една посока и с тежеста,която има-усилието,което прилага-прави доста уязвимо това място от 3см.Затова е задължително да слагате вирбел.Ако не използвате такъв и самата стръв ще ви усуква влакното.Вирбела трябва да е здрав.На БАРКЛИ има но са 5лв. 2 бр.Не подценявайте нито един детайл от цялата линия.Неможеш да сложиш на целия ви хубав такъм-вирбел-за 10ст.Или никога няма да хванеш голям сом(цитат на Никито)
Фуцата
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Фуцата »

отец Ми Го Нафърфорий написа:и вирбел неползвам..няма сми...никак даже...само линията е в риск от него !!!
На тая тема сме спорили ако си спомняш :lol: :lol: :lol: Според мен вирбела е задължителен както е казал Емо по горе. :lol: :wink:
Не забравяйте че човек се учи докато е жив :idea: :idea: :idea:
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Не може ли,да се сложи гумен шлаух между единицата и тройката?Може,но дали би попречил с нещо на сома да удари?Повода,ще изглежда по-груб.
отец Ми Го Нафърфорий
сериозен играч
сериозен играч

може...правили сме и това....даже тройка на еденица сме закачвали ...в комбинация...абе какво ли не! Вирбел...аз няма да сложа...вие слагайте...знам че ги има...знам и по колко кила държат...но до ден днешен стръв за 10 години не ми се е усукала...

а сома хване ли се....вирбел му не требе....влакното е на такова напрежение подложено...че просто трябва да е здраво...

а ние искаме хем да е тънко...хем адски здраво...

е нема ги тия 2 добри неща ...

така че....монофил 1.2мм или плетено 0.60-080 това е моя извод...а дали съм прав...незнам ! опита ми натам ме води...упорито при това!

а вирбела оставям за вас... :idea:

тва да не ви е шаран бре ей... :twisted: вирбели...аре бе...ша ви замоля да не се ебавате с дечицата тук... :idea:

сам казваш че линията се уморява в участък м/у възли...ами около вирбела няма ли ги ? има още 2 броя...критични та критични за всяка линия....

аре без мене в тая игра....аз искам чиста линия....от-до!
Аватар
man1966
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от man1966 »

Аз също съм за чиста линия-повече възли ,повече критични точки...
Па не дай си боже вирбела да излезе менте,иле па дефект да даде... :evil:
И съм за плетеняците-по им имам доверие няякак си... 8)
Я елате рибенца при батко...
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Добре де!Плетено или монофил?Отеца е за плетено.Я,тоже!Няма късане. :?:
Аватар
barutchiata ©
Администратор
Администратор

Мнение от barutchiata © »

Аз ловя в момента с това :arrow:

Изображение

Ловил съм преди и с монофил но понеже е дебело и ми идва малко дървено :wink:
отец Ми Го Нафърфорий
сериозен играч
сериозен играч

Ами що не си ми дал 40м да го пробвам...знаеш че повече са нужни на Левака... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: къв е тоя Ганимед ?????
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на хищници”