Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

Първи сом на кльонк!
Модератор: sapuna
Първи сом на кльонк!
На 08.07 късно вечерта улових сом 157см-25кг.
Това ми е първият сом уловен на кльонк и се оплетох яко,но го извадих без макара.След удара лодката се завъртя и се почна яка борба,като по филмите.След 15 минути борба се оказах заплетен в парашута и втората въдица.На края останах и без мултипликатор,защото влакното се разбрида кат стар пуловер и ето как,се справих!Развързах въжето на парашута а после разкачих двете въдици и ми остана да се боря с голи ръце срещу сома!С дясната ръка държах пръта а в лявата влакно 0.71мм.!Качвам сома до лодката три-четири пъти,но не мога да го достигна,нито с ръка,ни с канджа!В един момент,той мина напречно на лодката и аз хаотично,го праснах с канджата,където сваря!Закачен точно по средата на гърба,го вдигнах на горе и хоп в лодката.Бях на гребла и се добрах до брега уморен и едвам го разтоварих.Още се чудя,как успях да го вдигна с лекота а на брега ми се стори двоен!Адреналин,сигурно!
Сомът не е имал никакъв шанс да се откачи,защото единичната кука бе забита в края на горната устна,а две от жилата на тройката в долната част на пастта! 

-
- кандидат преподавател
Браво Троли само така!!!!
пп.
защо не качиш една симка та да има за какво да се здърпаме..... дали дължината отговаря на килограмите, защо левя долен мустак е по-дълъг от десния такъв, дали снимката е истиска... много варварски с тая кука си го набол неможа ли да си пуснеш и най-различни подобни и като гледам и интересни за повечето от "колигите" неща

пп.
защо не качиш една симка та да има за какво да се здърпаме..... дали дължината отговаря на килограмите, защо левя долен мустак е по-дълъг от десния такъв, дали снимката е истиска... много варварски с тая кука си го набол неможа ли да си пуснеш и най-различни подобни и като гледам и интересни за повечето от "колигите" неща

Моите сомове бяха улавяни на тролинг!Така научих неща за сома,които кльонкаджията няма как да узнае!
Аз разсъждавах за сомовете в интернет не на ум,а на базата на скромен опит!Времето ще покаже дали съм прав в "Сомски тайни"!
Сомът снощи не ми е най-големия и съм малко разочарован!С тролинговите такъми са ми необходими поне два часа,а не 15 минути за да го изкарам успешно!Улова от снощи ми е ценен най-вече защото не използвах никакви "екстри"!Без двигател,без сонар и сам в ноща!Пробвай ако ти стиска и после разкажи,как е!

Рано е да се каже,нека да набера скорост при кльонкането!Приличат си по вероятноста да ти удари нещо голямо,но при тролинга има разнообразие!Хванах миналата есен за 10 минути три костура около кило 32-36см.!Екшън и адреналин!Няма воблер с вибрация на кльонк иначе тролинга щеше да е по-успешен,защото по-бързо ще обловиш района!
Двигателя се скапа и докато не го оправя ще кльонкам!
Преминах временно на ръчен режим!

- dedeff
- разбира нещата
Re: Първи сом на кльонк!
Troli написа:На 08.07 късно вечерта улових сом 157см-25кг.Това ми е първият сом уловен на кльонк и се оплетох яко,но го извадих без макара.След удара лодката се завъртя и се почна яка борба,като по филмите.След 15 минути борба се оказах заплетен в парашута и втората въдица.На края останах и без мултипликатор,защото влакното се разбрида кат стар пуловер и ето как,се справих!Развързах въжето на парашута а после разкачих двете въдици и ми остана да се боря с голи ръце срещу сома!С дясната ръка държах пръта а в лявата влакно 0.71мм.!Качвам сома до лодката три-четири пъти,но не мога да го достигна,нито с ръка,ни с канджа!В един момент,той мина напречно на лодката и аз хаотично,го праснах с канджата,където сваря!Закачен точно по средата на гърба,го вдигнах на горе и хоп в лодката.Бях на гребла и се добрах до брега уморен и едвам го разтоварих.Още се чудя,как успях да го вдигна с лекота а на брега ми се стори двоен!Адреналин,сигурно!
Сомът не е имал никакъв шанс да се откачи,защото единичната кука бе забита в края на горната устна,а две от жилата на тройката в долната част на пастта!
Майстор си на късия разказ.Направо ти се възхищавам на поезията.Явно учителката ти по-литертура се гордеела с теб.