Ако сега беше момента да си купите мач...?

Модератор: sapuna

Аватар
Redimido
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Ако сега беше момента да си купите мач...?

Мнение от Redimido »

Разполагам с бюджет около 200-250 лв за мач с макара. Тук моля хората, които са по-наясно да си изкажат мнението на каква комбинация биха се спрели. Ще го ползвам предимно по големите язовири за риболов на платика и др. такива. Всеки съвет с обяснение ще бъде високо оценен.

На слука!
Joshua
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Ако сега беше момента да си купите мач...?

Мнение от Joshua »

макара Шимано Ексейдж 3000 размер за около 120-130 лв най-добрия вариант и си харесай някой мач 3.9м с по-ниска акция и си готов
Аватар
nikolaiiliew
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от nikolaiiliew »

Joshua написа:...и си харесай някой мач 3.9м с по-ниска акция и си готов
А защо не 4.20м?
Късаш, вържеш и продължаваш. Упоритост и търпение му е майката!
Аватар
batvanko1
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от batvanko1 »

Макара Shimano Catana 3000SFB с цена м/у 50 и 70лв. + OSP Athena Tele Match 420 о/о 80лв.
и ти остават доста пари за останалите дреболий - струно, плувки, куки, поводи и тн. пък и не си похарчил много ако утре разбереш че това не е твоят тип риболов.
Рибата винаги е била активна или вчера или днес, но на друго място.
Аватар
Redimido
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от Redimido »

batvanko1 написа:Макара Shimano Catana 3000SFB с цена м/у 50 и 70лв. + OSP Athena Tele Match 420 о/о 80лв.
и ти остават доста пари за останалите дреболий - струно, плувки, куки, поводи и тн. пък и не си похарчил много ако утре разбереш че това не е твоят тип риболов.
Звучи наистина разумно. Все пак, предпочитам хубава пръчка, да е по-лекичка и чувствителна, за максимален кеф. Въпросната OSP такава ли е?
Аватар
batvanko1
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от batvanko1 »

Разгледай ги в http://www.riboco.com Там можеш да ги сравниш и с другите телемачове като тегло, акция, дължина и цени. Като за начало OSP Athena Tele Match 420 според мен е най-подходящ.
Аватар
Redimido
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от Redimido »

batvanko1 написа:Разгледай ги в http://www.riboco.com Там можеш да ги сравниш и с другите телемачове като тегло, акция, дължина и цени. Като за начало OSP Athena Tele Match 420 според мен е най-подходящ.
Значи ми препоръчваш да е телемач, а не мач на части?
Аватар
batvanko1
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от batvanko1 »

По-лесно се борави с телемач отколкото с мач на части. Сгъваш без да ти се налага да правиш някакви сложни упражнения ако искаш да си запазиш вече направената линя от плувка, утежнение, вирбел, кука и се местиш понеже от другата страна винаги кълве повече.
Последно промяна от batvanko1 на Сря Яну 30, 2013 4:38 pm, променено общо 1 път.
yxaaa
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от yxaaa »

Здравей колега, аз съм в абсолютно същата ситуация като тебе разполагам със около 250 лв. и ще се оборудвам за лятото с нова макара и мач. Та така след дълго четене из форумите, разглеждане и сравняване аз се спрях на тези два модела за въдица
Browning Ambition Match 4.20m 12-20gr акция за около 100 лева
Изображение
И вторият ми избор
Tica Perseverer Match 4.20m 8-25gr акция за около 150 лв.
Изображение
За макара съм се спрял отново на два модела единия е небезизвестната Shimano Exage 3000 HS MRC - искам да видя какво толкова не му харесват на тоя модел и го критикуват. Тази мисля да я комбинирам с Browning-a. Цена - около 130 лв.
Изображение
И вторият варянт е
Shakespeare - Mach 1 XT FD Нея мисля да я сложа на Tica-та. Цена - около 53 лв.
Изображение

Нямам нито една от въдиците или макарите които ти предлагам, но доста колеги от форума ги хвалят и мисля да си ги купя за лятото като започна от Browning-a и Shimano-то. Аз съм се спрял на тези модели, успех и дано съм бил полезен :)
Последно промяна от yxaaa на Сря Яну 30, 2013 4:28 pm, променено общо 1 път.
Match Fishing :]
Аватар
nikolaiiliew
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от nikolaiiliew »

Аз съм с макара Shimano Exage 3000 MRC - 130лева и мач Zhibo Swift 4.2m - 90/100 лева (не помня точно)!
Мачът е сравнително твърд и е с акция 10-30гр (на мен такъв ми трябва)!Паснаха си добре!
Късаш, вържеш и продължаваш. Упоритост и търпение му е майката!
Joshua
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Joshua »

така вземи си Макара Шимано, а относно мач въдицата вземи 5-15 грама акция или 5-25( зависи каква намериш), но да бъде на 3 части. Строя на въдицата е много по-добър и усещането ще е по хубаво от телемача. Ако го направиш това, няма да сбъркаш.
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Бих разделил парите 180-200 за въдица, 50-70 за макара.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
godalione
новобранец
новобранец

Мнение от godalione »

ако искаш хубава въдица и то както казваш ще ловиш платики е по-добре мека въдица с пулна парабола,кефа е страхотен,говорим за акция 6-12,5-15.От там на горе специялно мачовете почват да ги вадят направо умрели .Ковниш я тръсне три-четири пъти и от там на татък се държи като найлонова торбичка. Затова препоръчвам по мека въдица(с уговорката че ще ловиш платики),Ако мислиш и да ходиш за шарани ,ще е добре да вземеш по твърда пръчка!
КОТУИ, ТАКОЗ"
Аватар
naskobo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от naskobo »

Предледай, иди и пипни новия Focus Legacy.Цената му е около 150 лв. и за мен това е най-хубавата мач въдица в този ценови клас.
За останалите пари можеш да си купиш не лоша макара от кучи-марките, за маркова макара ще се забиеш в евтините им серии, което не ти го препоръчвам.
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
Аватар
stefan4etoo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от stefan4etoo »

batvanko1 написа:По-лесно се борави с телемач отколкото с мач на части. Сгъваш без да ти се налага да правиш някакви сложни упражнения ако искаш да си запазиш вече направената линя от плувка, утежнение, вирбел, кука и се местиш понеже от другата страна винаги кълве повече.
И кои са тези сложни упражнения и защо трябва да се махат линии ,плувки и т.н.????(точно две нади има да се извадят) Триколенния мач го сгъвам по бързо или за за същото време и кукичката винаги ми се пада да се закача на макародържача. :drinkers: :drinkers:
п.п Мое мнение-триколенния мач е по добър от телемача.
Публикувай отговор

Обратно към “Риболовни такъми”