Къде се намирам:
Кулинария
Риболовна кухня
naRiba.com

Форум


Пушилня за риба.
Модератор: sapuna
- djokoriboloveca
- разбира нещата
- Мнения: 656
- Регистриран на: Пон Яну 14, 2008 7:11 pm
- Местоположение: Русе
Пушилня за риба.
Здравейте колеги.Незнам темата дали и е мястото тук,но ако не е нека модовете я изтрият или преместят.Интересува ме как да си направя пушилня за риба и други мръвки.Ако има снимки и как е самата технология на опушване.Благодаря Ви предварително.
Последно промяна от djokoriboloveca на Сря Авг 12, 2009 2:54 pm, променено общо 1 път.
За всеки отделен ден за риболов,Господ дава два..
- Диканаров
- кандидат преподавател
- Мнения: 2605
- Регистриран на: Пет Мар 17, 2006 6:01 pm
- Местоположение: софия
Re: Пушилня за риба.
Джоко, бях писал доста преди, как аз си пуша благините, но ще повторя ако не го намериш! Ако искаш и на ЛС. Става бързо и с подръчни средства! 

Няма малки и голями, има хванати и изтървани!
Re: Пушилня за риба.
Значи: Вземаш една тенекия от сирене. Пробиваш на 5см.от горния ръб 3 или 4 дупки,през които да минават шишове-/да кажем електроди-само метала/. Шишовете минават през двете противоположни стени.На тях окачваш избраното от теб месо за опушване,посредством куки направени от тел. На дъното на тенекията слагаш начупени клонки от костилково дърво /череша,вишня и др./,може и дъбова стърготина,като дебелината на слоя да е към 5-6см.
Палиш огън и поставяш добре захлупената тенекия да се нагрява.
За приготвяне на риба са нужни около 40-45 мин.
Консумира се като изстине.
Добър апетит

Палиш огън и поставяш добре захлупената тенекия да се нагрява.
За приготвяне на риба са нужни около 40-45 мин.
Консумира се като изстине.
Добър апетит


-
- сериозен играч
- Мнения: 1250
- Регистриран на: Нед Мар 13, 2005 10:50 am
- Местоположение: 42°44`42.65"N / 23°16`44.21"E
- Обратна връзка:
Re: Пушилня за риба.
мислех да си взема тази http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... cts_id=602 но незнам колко ще я ползвам ,иначе тенекия от сирене надупчена отстрани в ниското горе 2 електрода на които да окачваш рибите с тел и капак с отвор който се регулира мисля че това беше ,слагаш едър талаш от широколистен матриал долу и палиш от ябълка става много ароматна




- alcora
- сериозен играч
- Мнения: 1699
- Регистриран на: Вто Юли 24, 2007 12:49 pm
- Местоположение: Пловдив
- Обратна връзка:
Re: Пушилня за риба.
georg написа:Значи: Вземаш една тенекия от сирене. Пробиваш на 5см.от горния ръб 3 или 4 дупки,през които да минават шишове-/да кажем електроди-само метала/. Шишовете минават през двете противоположни стени.На тях окачваш избраното от теб месо за опушване,посредством куки направени от тел. На дъното на тенекията слагаш начупени клонки от костилково дърво /череша,вишня и др./,може и дъбова стърготина,като дебелината на слоя да е към 5-6см.
Палиш огън и поставяш добре захлупената тенекия да се нагрява.
За приготвяне на риба са нужни около 40-45 мин.
Консумира се като изстине.
Добър апетит![]()
Вместо да палиш огън слагаш теникията е на газовия котлон и става пак за същото време

Трябва да е захлупена наистина добре защото клонките или там дъбовия талаш може да пламне !
Да ти е сладко

Re: Пушилня за риба.
Друго си е на "жив"огънalcora написа:слагаш теникията е на газовия котлон и става


-
- сериозен играч
- Мнения: 1250
- Регистриран на: Нед Мар 13, 2005 10:50 am
- Местоположение: 42°44`42.65"N / 23°16`44.21"E
- Обратна връзка:
Re: Пушилня за риба.
Ако талаша е сух го мокриш, рибата се осолява предишния ден да излезне влагата ,бършеш солта и слагаш




- djokoriboloveca
- разбира нещата
- Мнения: 656
- Регистриран на: Пон Яну 14, 2008 7:11 pm
- Местоположение: Русе
Re: Пушилня за риба.
Благодаря Ви колеги.Четох в един кулинарен сайт че ставало и с орехови черупки.
За всеки отделен ден за риболов,Господ дава два..
- горан
- ще става разбирач
- Мнения: 449
- Регистриран на: Съб Сеп 16, 2006 4:50 pm
- Местоположение: Казанлък
Re: Пушилня за риба.
Имам такава, не я ползвам многочесто.Работи със спирт и общо взето върши работа.За риба е добре, но съм пробвал с пилешко и не стана много добре.Опушвам ги със брезови стърготини/по рецепта от Норвегия/BOVSKIQ KORMORAN написа:мислех да си взема тази http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... cts_id=602 но незнам колко ще я ползвам ,иначе тенекия от сирене надупчена отстрани в ниското горе 2 електрода на които да окачваш рибите с тел и капак с отвор който се регулира мисля че това беше ,слагаш едър талаш от широколистен матриал долу и палиш от ябълка става много ароматна

-
- ще става разбирач
- Мнения: 571
- Регистриран на: Съб Юли 15, 2006 6:13 pm
- Местоположение: Петрич
- Обратна връзка:
Re: Пушилня за риба.
Аз пуша веднъж в годината и ето така,безплатно

преди това си реда джапането така

още една снимка

и опушвам с това

саламурата сигурно знаеш как се приготвя?


преди това си реда джапането така

още една снимка

и опушвам с това

саламурата сигурно знаеш как се приготвя?
-
- сериозен играч
- Мнения: 1250
- Регистриран на: Нед Мар 13, 2005 10:50 am
- Местоположение: 42°44`42.65"N / 23°16`44.21"E
- Обратна връзка:
Re: Пушилня за риба.
е ! това е по МИТНИЧАРСКИ! радва ми окото/гали ми слезката! я сподели по едно и същио време ли ги вадиш ,на бон филето не му ли треве повече




-
- ще става разбирач
- Мнения: 571
- Регистриран на: Съб Юли 15, 2006 6:13 pm
- Местоположение: Петрич
- Обратна връзка:
Re: Пушилня за риба.
Вадя сичко наведнъж,от доста време опушвам и гледам поне 7-8 часа да ги пуша,някои може да му аресат и по опушени ама на мен 7-8 часа ми са достатъчни(зависи как ти аресва)
филето след опушването го поръсвам и с подправки(по фкус) и сичко на теферич
филето след опушването го поръсвам и с подправки(по фкус) и сичко на теферич

- sapuna
- Модератор
- Мнения: 11750
- Регистриран на: Вто Сеп 06, 2005 1:15 am
- Местоположение: Горна Оряховица
- Обратна връзка:
Re: Пушилня за риба.
При мен процедурата е същата,като разликата е в съда-използвам 200 литров варел!Колкото е по високо рибата/месото,толкова по сочна става и не се запича/позеленява/!
- alcora
- сериозен играч
- Мнения: 1699
- Регистриран на: Вто Юли 24, 2007 12:49 pm
- Местоположение: Пловдив
- Обратна връзка:
Re: Пушилня за риба.
Алоооо ти да нямаш магазин за пушени деликатесиsapuna написа:При мен процедурата е същата,като разликата е в съда-използвам 200 литров варел!Колкото е по високо рибата/месото,толкова по сочна става и не се запича/позеленява/!

Казвай каде е да не се мъчим да пушим да си ги взимаме готови ..........

-
- ще става разбирач
- Мнения: 571
- Регистриран на: Съб Юли 15, 2006 6:13 pm
- Местоположение: Петрич
- Обратна връзка:
Re: Пушилня за риба.
Никакво запичане неми се получава,за жар разпалвам малко от дървените въглища(за скара),и ги потрупвам с триците,ако започне да се разгорват много топвам малко трици у вода хвърлям отгоре и нема гайлеsapuna написа:При мен процедурата е същата,като разликата е в съда-използвам 200 литров варел!Колкото е по високо рибата/месото,толкова по сочна става и не се запича/позеленява/!
