Къде се намирам: 
 
 Кулинария
															
								
 Риболовна кухня
							
			
						
			
			
						
naRiba.com
 Форум
 Кулинария
															
								
 Риболовна кухня
							
			
						
			
			
						Пушилня за риба.
Модератор: sapuna
- djokoriboloveca
 - разбира нещата

 - Мнения: 656
 - Регистриран на: Пон Яну 14, 2008 7:11 pm
 - Местоположение: Русе
 
Пушилня за риба.
Здравейте колеги.Незнам темата дали и е мястото тук,но ако не е нека модовете я изтрият или преместят.Интересува ме как да си направя пушилня за риба и други мръвки.Ако има снимки и как е самата технология на опушване.Благодаря Ви предварително.
			
			
													
					Последно промяна от djokoriboloveca на Сря Авг 12, 2009 2:54 pm, променено общо 1 път.
									
			
													За всеки отделен ден за риболов,Господ дава два..
			
						- Диканаров
 - кандидат преподавател

 - Мнения: 2611
 - Регистриран на: Пет Мар 17, 2006 6:01 pm
 - Местоположение: софия
 
Re: Пушилня за риба.
Джоко, бях писал доста преди, как аз си пуша благините, но ще повторя ако не го намериш! Ако искаш и на ЛС. Става бързо и с подръчни средства! 
			
			
									
													Няма малки и голями, има хванати и изтървани!
			
						- 
				georg
 
Re: Пушилня за риба.
Значи: Вземаш една тенекия от сирене. Пробиваш на 5см.от горния ръб 3 или 4 дупки,през които да минават шишове-/да кажем електроди-само метала/. Шишовете минават през двете противоположни стени.На тях окачваш избраното от теб месо за опушване,посредством куки направени от тел. На дъното на тенекията слагаш начупени клонки от костилково дърво /череша,вишня и др./,може и дъбова стърготина,като дебелината на слоя да е към 5-6см.
Палиш огън и поставяш добре захлупената тенекия да се нагрява.
За приготвяне на риба са нужни около 40-45 мин.
Консумира се като изстине.
Добър апетит
  
			
			
									
																
						Палиш огън и поставяш добре захлупената тенекия да се нагрява.
За приготвяне на риба са нужни около 40-45 мин.
Консумира се като изстине.
Добър апетит
- 
				БОВСКИЯТ КОРМОРАН
 - сериозен играч

 - Мнения: 1250
 - Регистриран на: Нед Мар 13, 2005 10:50 am
 - Местоположение: 42°44`42.65"N / 23°16`44.21"E
 - Обратна връзка:
 
Re: Пушилня за риба.
мислех да си взема тази http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... cts_id=602 но незнам колко ще я ползвам ,иначе тенекия от сирене  надупчена отстрани в ниското горе  2 електрода на които да окачваш рибите с тел и капак с отвор който се регулира мисля че това беше ,слагаш едър талаш от широколистен матриал долу и палиш от ябълка става много ароматна
			
			
									
													



- alcora
 - сериозен играч

 - Мнения: 1699
 - Регистриран на: Вто Юли 24, 2007 12:49 pm
 - Местоположение: Пловдив
 - Обратна връзка:
 
Re: Пушилня за риба.
georg написа:Значи: Вземаш една тенекия от сирене. Пробиваш на 5см.от горния ръб 3 или 4 дупки,през които да минават шишове-/да кажем електроди-само метала/. Шишовете минават през двете противоположни стени.На тях окачваш избраното от теб месо за опушване,посредством куки направени от тел. На дъното на тенекията слагаш начупени клонки от костилково дърво /череша,вишня и др./,може и дъбова стърготина,като дебелината на слоя да е към 5-6см.
Палиш огън и поставяш добре захлупената тенекия да се нагрява.
За приготвяне на риба са нужни около 40-45 мин.
Консумира се като изстине.
Добър апетит![]()
Вместо да палиш огън слагаш теникията е на газовия котлон и става пак за същото време
Трябва да е захлупена наистина добре защото клонките или там дъбовия талаш може да пламне !
Да ти е сладко
- 
				georg
 
Re: Пушилня за риба.
Друго си е на "жив"огънalcora написа:слагаш теникията е на газовия котлон и става
- 
				БОВСКИЯТ КОРМОРАН
 - сериозен играч

 - Мнения: 1250
 - Регистриран на: Нед Мар 13, 2005 10:50 am
 - Местоположение: 42°44`42.65"N / 23°16`44.21"E
 - Обратна връзка:
 
Re: Пушилня за риба.
Ако талаша е сух го мокриш, рибата се осолява предишния ден да излезне влагата ,бършеш солта и слагаш
			
			
									
													



- djokoriboloveca
 - разбира нещата

 - Мнения: 656
 - Регистриран на: Пон Яну 14, 2008 7:11 pm
 - Местоположение: Русе
 
Re: Пушилня за риба.
Благодаря Ви колеги.Четох в един кулинарен сайт че ставало и с орехови черупки.
			
			
									
													За всеки отделен ден за риболов,Господ дава два..
			
						- горан
 - ще става разбирач

 - Мнения: 449
 - Регистриран на: Съб Сеп 16, 2006 4:50 pm
 - Местоположение: Казанлък
 
Re: Пушилня за риба.
Имам такава, не я ползвам многочесто.Работи със спирт и общо взето върши работа.За риба е добре, но съм пробвал с пилешко и не стана много добре.Опушвам ги със брезови стърготини/по рецепта от Норвегия/BOVSKIQ KORMORAN написа:мислех да си взема тази http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... cts_id=602 но незнам колко ще я ползвам ,иначе тенекия от сирене надупчена отстрани в ниското горе 2 електрода на които да окачваш рибите с тел и капак с отвор който се регулира мисля че това беше ,слагаш едър талаш от широколистен матриал долу и палиш от ябълка става много ароматна
- 
				timo1
 - ще става разбирач

 - Мнения: 571
 - Регистриран на: Съб Юли 15, 2006 6:13 pm
 - Местоположение: Петрич
 - Обратна връзка:
 
Re: Пушилня за риба.
Аз пуша веднъж в годината и ето така,безплатно 
 

преди това си реда джапането така

още една снимка

и опушвам с това

саламурата сигурно знаеш как се приготвя?
			
			
									
																
						
преди това си реда джапането така

още една снимка

и опушвам с това

саламурата сигурно знаеш как се приготвя?
- 
				БОВСКИЯТ КОРМОРАН
 - сериозен играч

 - Мнения: 1250
 - Регистриран на: Нед Мар 13, 2005 10:50 am
 - Местоположение: 42°44`42.65"N / 23°16`44.21"E
 - Обратна връзка:
 
Re: Пушилня за риба.
е ! това е по МИТНИЧАРСКИ! радва ми окото/гали ми слезката! я сподели по едно и същио време ли ги вадиш ,на бон филето не му ли треве повече
			
			
									
													



- 
				timo1
 - ще става разбирач

 - Мнения: 571
 - Регистриран на: Съб Юли 15, 2006 6:13 pm
 - Местоположение: Петрич
 - Обратна връзка:
 
Re: Пушилня за риба.
Вадя сичко наведнъж,от доста време опушвам и гледам поне 7-8 часа да ги пуша,някои може да му аресат и по опушени ама на мен 7-8 часа ми са достатъчни(зависи как ти аресва)
филето след опушването го поръсвам и с подправки(по фкус) и сичко на теферич
			
			
									
																
						филето след опушването го поръсвам и с подправки(по фкус) и сичко на теферич
- sapuna
 - Модератор

 - Мнения: 11750
 - Регистриран на: Вто Сеп 06, 2005 1:15 am
 - Местоположение: Горна Оряховица
 - Обратна връзка:
 
Re: Пушилня за риба.
При мен процедурата е същата,като разликата е в съда-използвам 200 литров варел!Колкото е по високо рибата/месото,толкова по сочна става и не се запича/позеленява/!
			
			
									
																
						- alcora
 - сериозен играч

 - Мнения: 1699
 - Регистриран на: Вто Юли 24, 2007 12:49 pm
 - Местоположение: Пловдив
 - Обратна връзка:
 
Re: Пушилня за риба.
Алоооо ти да нямаш магазин за пушени деликатесиsapuna написа:При мен процедурата е същата,като разликата е в съда-използвам 200 литров варел!Колкото е по високо рибата/месото,толкова по сочна става и не се запича/позеленява/!
Казвай каде е да не се мъчим да пушим да си ги взимаме готови ..........
- 
				timo1
 - ще става разбирач

 - Мнения: 571
 - Регистриран на: Съб Юли 15, 2006 6:13 pm
 - Местоположение: Петрич
 - Обратна връзка:
 
Re: Пушилня за риба.
Никакво запичане неми се получава,за жар разпалвам малко от дървените въглища(за скара),и ги потрупвам с триците,ако започне да се разгорват много топвам малко трици у вода хвърлям отгоре и нема гайлеsapuna написа:При мен процедурата е същата,като разликата е в съда-използвам 200 литров варел!Колкото е по високо рибата/месото,толкова по сочна става и не се запича/позеленява/!

										
									