Пушилня за риба.

Всичко свързано с риболовната кухня.

Модератор: sapuna

Аватар
djokoriboloveca
разбира нещата
разбира нещата
Мнения: 656
Регистриран на: Пон Яну 14, 2008 7:11 pm
Местоположение: Русе

Пушилня за риба.

Мнение от djokoriboloveca »

Здравейте колеги.Незнам темата дали и е мястото тук,но ако не е нека модовете я изтрият или преместят.Интересува ме как да си направя пушилня за риба и други мръвки.Ако има снимки и как е самата технология на опушване.Благодаря Ви предварително.
Последно промяна от djokoriboloveca на Сря Авг 12, 2009 2:54 pm, променено общо 1 път.
За всеки отделен ден за риболов,Господ дава два..
Аватар
Диканаров
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Мнения: 2605
Регистриран на: Пет Мар 17, 2006 6:01 pm
Местоположение: софия

Re: Пушилня за риба.

Мнение от Диканаров »

Джоко, бях писал доста преди, как аз си пуша благините, но ще повторя ако не го намериш! Ако искаш и на ЛС. Става бързо и с подръчни средства! :lol:
Няма малки и голями, има хванати и изтървани!
georg

Re: Пушилня за риба.

Мнение от georg »

Значи: Вземаш една тенекия от сирене. Пробиваш на 5см.от горния ръб 3 или 4 дупки,през които да минават шишове-/да кажем електроди-само метала/. Шишовете минават през двете противоположни стени.На тях окачваш избраното от теб месо за опушване,посредством куки направени от тел. На дъното на тенекията слагаш начупени клонки от костилково дърво /череша,вишня и др./,може и дъбова стърготина,като дебелината на слоя да е към 5-6см.
Палиш огън и поставяш добре захлупената тенекия да се нагрява.
За приготвяне на риба са нужни около 40-45 мин.
Консумира се като изстине.
Добър апетит :wink: :drinkers:
БОВСКИЯТ КОРМОРАН
сериозен играч
сериозен играч
Мнения: 1250
Регистриран на: Нед Мар 13, 2005 10:50 am
Местоположение: 42°44`42.65"N / 23°16`44.21"E
Обратна връзка:

Re: Пушилня за риба.

Мнение от БОВСКИЯТ КОРМОРАН »

мислех да си взема тази http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... cts_id=602 но незнам колко ще я ползвам ,иначе тенекия от сирене надупчена отстрани в ниското горе 2 електрода на които да окачваш рибите с тел и капак с отвор който се регулира мисля че това беше ,слагаш едър талаш от широколистен матриал долу и палиш от ябълка става много ароматна
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Аватар
alcora
сериозен играч
сериозен играч
Мнения: 1699
Регистриран на: Вто Юли 24, 2007 12:49 pm
Местоположение: Пловдив
Обратна връзка:

Re: Пушилня за риба.

Мнение от alcora »

georg написа:Значи: Вземаш една тенекия от сирене. Пробиваш на 5см.от горния ръб 3 или 4 дупки,през които да минават шишове-/да кажем електроди-само метала/. Шишовете минават през двете противоположни стени.На тях окачваш избраното от теб месо за опушване,посредством куки направени от тел. На дъното на тенекията слагаш начупени клонки от костилково дърво /череша,вишня и др./,може и дъбова стърготина,като дебелината на слоя да е към 5-6см.
Палиш огън и поставяш добре захлупената тенекия да се нагрява.
За приготвяне на риба са нужни около 40-45 мин.
Консумира се като изстине.
Добър апетит :wink: :drinkers:

Вместо да палиш огън слагаш теникията е на газовия котлон и става пак за същото време :)
Трябва да е захлупена наистина добре защото клонките или там дъбовия талаш може да пламне !
Да ти е сладко :)
georg

Re: Пушилня за риба.

Мнение от georg »

alcora написа:слагаш теникията е на газовия котлон и става
Друго си е на "жив"огън :wink: :drinkers:
БОВСКИЯТ КОРМОРАН
сериозен играч
сериозен играч
Мнения: 1250
Регистриран на: Нед Мар 13, 2005 10:50 am
Местоположение: 42°44`42.65"N / 23°16`44.21"E
Обратна връзка:

Re: Пушилня за риба.

Мнение от БОВСКИЯТ КОРМОРАН »

Ако талаша е сух го мокриш, рибата се осолява предишния ден да излезне влагата ,бършеш солта и слагаш
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Аватар
djokoriboloveca
разбира нещата
разбира нещата
Мнения: 656
Регистриран на: Пон Яну 14, 2008 7:11 pm
Местоположение: Русе

Re: Пушилня за риба.

Мнение от djokoriboloveca »

Благодаря Ви колеги.Четох в един кулинарен сайт че ставало и с орехови черупки.
За всеки отделен ден за риболов,Господ дава два..
Аватар
горан
ще става разбирач
ще става разбирач
Мнения: 449
Регистриран на: Съб Сеп 16, 2006 4:50 pm
Местоположение: Казанлък

Re: Пушилня за риба.

Мнение от горан »

BOVSKIQ KORMORAN написа:мислех да си взема тази http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... cts_id=602 но незнам колко ще я ползвам ,иначе тенекия от сирене надупчена отстрани в ниското горе 2 електрода на които да окачваш рибите с тел и капак с отвор който се регулира мисля че това беше ,слагаш едър талаш от широколистен матриал долу и палиш от ябълка става много ароматна
Имам такава, не я ползвам многочесто.Работи със спирт и общо взето върши работа.За риба е добре, но съм пробвал с пилешко и не стана много добре.Опушвам ги със брезови стърготини/по рецепта от Норвегия/ :D
timo1
ще става разбирач
ще става разбирач
Мнения: 571
Регистриран на: Съб Юли 15, 2006 6:13 pm
Местоположение: Петрич
Обратна връзка:

Re: Пушилня за риба.

Мнение от timo1 »

Аз пуша веднъж в годината и ето така,безплатно :)
Изображение
преди това си реда джапането така
Изображение
още една снимка
Изображение
и опушвам с това
Изображение
саламурата сигурно знаеш как се приготвя?
БОВСКИЯТ КОРМОРАН
сериозен играч
сериозен играч
Мнения: 1250
Регистриран на: Нед Мар 13, 2005 10:50 am
Местоположение: 42°44`42.65"N / 23°16`44.21"E
Обратна връзка:

Re: Пушилня за риба.

Мнение от БОВСКИЯТ КОРМОРАН »

е ! това е по МИТНИЧАРСКИ! радва ми окото/гали ми слезката! я сподели по едно и същио време ли ги вадиш ,на бон филето не му ли треве повече
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
timo1
ще става разбирач
ще става разбирач
Мнения: 571
Регистриран на: Съб Юли 15, 2006 6:13 pm
Местоположение: Петрич
Обратна връзка:

Re: Пушилня за риба.

Мнение от timo1 »

Вадя сичко наведнъж,от доста време опушвам и гледам поне 7-8 часа да ги пуша,някои може да му аресат и по опушени ама на мен 7-8 часа ми са достатъчни(зависи как ти аресва)
филето след опушването го поръсвам и с подправки(по фкус) и сичко на теферич :drinkers:
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Мнения: 11750
Регистриран на: Вто Сеп 06, 2005 1:15 am
Местоположение: Горна Оряховица
Обратна връзка:

Re: Пушилня за риба.

Мнение от sapuna »

При мен процедурата е същата,като разликата е в съда-използвам 200 литров варел!Колкото е по високо рибата/месото,толкова по сочна става и не се запича/позеленява/!
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Аватар
alcora
сериозен играч
сериозен играч
Мнения: 1699
Регистриран на: Вто Юли 24, 2007 12:49 pm
Местоположение: Пловдив
Обратна връзка:

Re: Пушилня за риба.

Мнение от alcora »

sapuna написа:При мен процедурата е същата,като разликата е в съда-използвам 200 литров варел!Колкото е по високо рибата/месото,толкова по сочна става и не се запича/позеленява/!
Алоооо ти да нямаш магазин за пушени деликатеси :))
Казвай каде е да не се мъчим да пушим да си ги взимаме готови ..........
:))
timo1
ще става разбирач
ще става разбирач
Мнения: 571
Регистриран на: Съб Юли 15, 2006 6:13 pm
Местоположение: Петрич
Обратна връзка:

Re: Пушилня за риба.

Мнение от timo1 »

sapuna написа:При мен процедурата е същата,като разликата е в съда-използвам 200 литров варел!Колкото е по високо рибата/месото,толкова по сочна става и не се запича/позеленява/!
Никакво запичане неми се получава,за жар разпалвам малко от дървените въглища(за скара),и ги потрупвам с триците,ако започне да се разгорват много топвам малко трици у вода хвърлям отгоре и нема гайле :wink:
Публикувай отговор

Обратно към “Риболовна кухня”