Гъби млечници (лютивки) - пържени

Всичко свързано с риболовната кухня.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
Димо Генчев
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Гъби млечници (лютивки) - пържени

Мнение от Димо Генчев »

Рецептата не е нещо особено и няма претенции за уникалност, но си е класика.

Необходими продукти: известно количество млечници, около шепа джанки, кромид лук, копър, лобода.

Преди всичко гъбите се киснат във вода поне около 12 часа. След това се варят около час и половина.
Вече може да се започне пърженето. В тигана първо се слагат лука и джанките. Като поомекнат се добавя копъра,а около 5 минути след това лободата. Накрая се добавят и самите гъби. Пържи се докато омекнат гъбите, въпрос на вкус.

Съжалявам за не особено точните количества, които съм посочил, но аз не разбирам нищо от готвене, допитвах се до по-знаещи и сега малко на спомени карам :oops:
Освен това, предполагам, че се допускат известни отклонения, разбира се.

Ето го резултатът:
Изображение
Последно промяна от Димо Генчев на Вто Юни 17, 2008 9:02 pm, променено общо 1 път.
Не слушай какво ти казват повечето хора, защото точно повечето хора са обикновено по-глупави...
nanov
новобранец
новобранец

Re: Гъби млечници (лютивки) - пържени

Мнение от nanov »

Мерси много.Ще я пробвам.Незнам защо но тая година има много лютици.И забелязах,че проф. гъбари я пропускат.
pivkoto
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от pivkoto »

винаги се радвам на такива изключително натурални и истински продукти.
Изображение
Аватар
Диканаров
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Диканаров »

Димо, благодаря! Това е напълно неизвестна рецепта за мен. :shock: Тази събота и неделя ще бъда на Душанци и ще огледам за гъби. Ако има млечници, ще ги приготвя по твоя начин. Само въпрос! Млечниците рязани и остъргани ли ги киснеш 12ч. и сменяш ли водата? :roll: :wink: :lol:
Няма малки и голями, има хванати и изтървани!
Аватар
Светльо-toxin34
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Светльо-toxin34 »

горе-долу същата рецепта но след сваряването на гъбите не ги пържа а с копър и малко чесън оцет и зехтинче в буркани-става туршиика убиец.
Бракониерииии,оставете рибата да се размножавааа
Аватар
Димо Генчев
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от Димо Генчев »

Диканаров написа:Димо, благодаря! Това е напълно неизвестна рецепта за мен. :shock: Тази събота и неделя ще бъда на Душанци и ще огледам за гъби. Ако има млечници, ще ги приготвя по твоя начин. Само въпрос! Млечниците рязани и остъргани ли ги киснеш 12ч. и сменяш ли водата? :roll: :wink: :lol:
Току що проведох консултация :wink:
Значи, режат се парчета, но не се стържат (поне не е задължително). Обаче е добре да се измият няколко пъти, да мине повече вода през тях. След това се накисват, самата вода, в която киснат не е задължително да се сменя. Също така 12-те часа са приблизителни, но е добре да стоят поне толкова, може и повече.
За варенето се използва друга вода.

Дано да съм бил полезен.
Тези от снимката ги изядох на един път :oops: :oops: :oops: Живот и здраве, този Викенд пак ще си набера.
Само да споделя, че аз при брането подбирам по-млади и сочни, но те са и по-люти. Други пък, обратно - харесват по-големи. Абе, въпрос на вкус!
Не слушай какво ти казват повечето хора, защото точно повечето хора са обикновено по-глупави...
Публикувай отговор

Обратно към “Риболовна кухня”