Къде се намирам:
Направи си сам
Как да си поправя или направя...?
naRiba.com

Форум

Смяна на водач!
Модератор: emo vasilev
Смяна на водач!
Здравейте искам да попитам някой дали е сменял само керамиката на върхов водач и ако да да обясни по-подробно за процеса.
Благодаря...
Не искам да сменям целия водач защото не намирам същия затова моля придържайте се по темата...
Благодаря...
Не искам да сменям целия водач защото не намирам същия затова моля придържайте се по темата...
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Re: Смяна на водач!
Дай външният размер на керамиката,имам само керамики.Ако ли не обясненията на ЛС.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
-
- Модератор
Колега, ще мога ли и аз да се възползвам от консултацията ?butnik написа:Ако ли не обясненията на ЛС.
Връхния водач на един от върховете на един от фидерите ми пристигна без керамиката.
Да изпращам връхчето чрез Еконт до Пловдив и обратно е може би неоправдано.
Та темата се оказа полезна и за мен. Ще търся шублер да измеря диаметъра.
- stefan4etoo
- сериозен играч
Преди няколко дена имаше подобна тема ама не я намирам нещо(разрови се малко).Та в нея имаше клипче точно за това-нагряваш го махаш керамиката и слагаш новата и сек. лепило после с игла по металното пръстенче държащо керамиката и става като новоroki7 написа:Здравейте искам да попитам някой дали е сменял само керамиката на върхов водач и ако да да обясни по-подробно за процеса.
Благодаря...

Ако някой може да намери клипчето ще съм му благодарен.
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Пригответе се с по няколко водача докато хванете чалъма.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
-
- научил се да хвърля
roki7 написа:Ако някой може да намери клипчето ще съм му благодарен.
http://www.youtube.com/watch?v=J5Xhrqk3 ... 1351707859" onclick="window.open(this.href);return false;
Може и да бъркам , но винаги бих предпочел да сменя целия водач . Кога то правят водачите не ги лепят а монтират ринга с набивка.Това с лепилото ,може да ти прецака влакното,и за това според мен решението е едно-само смяна 

Намери ми същия и веднага ще си го сменя 

- stefan4etoo
- сериозен играч
Ами ако не е върховия водач за смяна, пак ли целия би предпочел да смениш?Не виждам смисъл в това след като смяната на ринга не е много трудно нещо,А и като го залепиш като хората не знам как и кое би ти прецакало влакното.orka написа:Може и да бъркам , но винаги бих предпочел да сменя целия водач . Кога то правят водачите не ги лепят а монтират ринга с набивка.Това с лепилото ,може да ти прецака влакното,и за това според мен решението е едно-само смяна
п.п. Днес от любопитство на един стар телескоп(имах и други водачи) взех да пробвам как става номера и за човек който никога не е правил подобно нещо и само като гледах клипа и се справих от първия път и си стана много добре даже,така че решението според мен не е само едно

Дай снимка на повредения водач ,изпрати и размерте,ще се опитам да помогна.roki7 написа:Намери ми същия и веднага ще си го сменя
Дори и да го залепиш като хората ,след време винаги започва да се разлепя и це появяват малки режещи ръбчета и става опаааа...stefan4etoo написа:Ами ако не е върховия водач за смяна, пак ли целия би предпочел да смениш?Не виждам смисъл в това след като смяната на ринга не е много трудно нещо,А и като го залепиш като хората не знам как и кое би ти прецакало влакното.orka написа:Може и да бъркам , но винаги бих предпочел да сменя целия водач . Кога то правят водачите не ги лепят а монтират ринга с набивка.Това с лепилото ,може да ти прецака влакното,и за това според мен решението е едно-само смяна
п.п. Днес от любопитство на един стар телескоп(имах и други водачи) взех да пробвам как става номера и за човек който никога не е правил подобно нещо и само като гледах клипа и се справих от първия път и си стана много добре даже,така че решението според мен не е само едно![]()
![]()
А колкото до смяна на водача ,понякога съм изпадал в крайности ,като на съвсем нова пръчка FOR-MAX която е купих сутринта ,и до вечерта и смених не само водачите (бяха втулкови а сега са с крачета),ами и всички намотки по пръчката , и то само защото исках тази пръчка да изглежда така че на мен да ми хареса
- stefan4etoo
- сериозен играч
Щом можеш и ти се занимава ОКorka написа:Дори и да го залепиш като хората ,след време винаги започва да се разлепя и це появяват малки режещи ръбчета и става опаааа...stefan4etoo написа:Ами ако не е върховия водач за смяна, пак ли целия би предпочел да смениш?Не виждам смисъл в това след като смяната на ринга не е много трудно нещо,А и като го залепиш като хората не знам как и кое би ти прецакало влакното.orka написа:Може и да бъркам , но винаги бих предпочел да сменя целия водач . Кога то правят водачите не ги лепят а монтират ринга с набивка.Това с лепилото ,може да ти прецака влакното,и за това според мен решението е едно-само смяна
п.п. Днес от любопитство на един стар телескоп(имах и други водачи) взех да пробвам как става номера и за човек който никога не е правил подобно нещо и само като гледах клипа и се справих от първия път и си стана много добре даже,така че решението според мен не е само едно![]()
![]()
А колкото до смяна на водача ,понякога съм изпадал в крайности ,като на съвсем нова пръчка FOR-MAX която е купих сутринта ,и до вечерта и смених не само водачите (бяха втулкови а сега са с крачета),ами и всички намотки по пръчката , и то само защото исках тази пръчка да изглежда така че на мен да ми хареса

Ето това е водача но сега нямам шублер да го измеря.

- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Ице, с какво го лепиш?butnik написа:Дай външният размер на керамиката,имам само керамики.Ако ли не обясненията на ЛС.
Че имам един разлепен в момента.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА