Смяна на водач!

Счупили сте любимия си такъм? Попитайте останалите как да се справите с проблема

Модератор: emo vasilev

Публикувай отговор
roki7
ще става разбирач
ще става разбирач

Смяна на водач!

Мнение от roki7 »

Здравейте искам да попитам някой дали е сменял само керамиката на върхов водач и ако да да обясни по-подробно за процеса.
Благодаря...
Не искам да сменям целия водач защото не намирам същия затова моля придържайте се по темата...
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Re: Смяна на водач!

Мнение от butnik »

Дай външният размер на керамиката,имам само керамики.Ако ли не обясненията на ЛС.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
dantho.mihov
Модератор
Модератор

Мнение от dantho.mihov »

butnik написа:Ако ли не обясненията на ЛС.
Колега, ще мога ли и аз да се възползвам от консултацията ?
Връхния водач на един от върховете на един от фидерите ми пристигна без керамиката.
Да изпращам връхчето чрез Еконт до Пловдив и обратно е може би неоправдано.
Та темата се оказа полезна и за мен. Ще търся шублер да измеря диаметъра.
Аватар
stefan4etoo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от stefan4etoo »

roki7 написа:Здравейте искам да попитам някой дали е сменял само керамиката на върхов водач и ако да да обясни по-подробно за процеса.
Благодаря...
Не искам да сменям целия водач защото не намирам същия затова моля придържайте се по темата...
Преди няколко дена имаше подобна тема ама не я намирам нещо(разрови се малко).Та в нея имаше клипче точно за това-нагряваш го махаш керамиката и слагаш новата и сек. лепило после с игла по металното пръстенче държащо керамиката и става като ново :drinkers:
roki7
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от roki7 »

Ако някой може да намери клипчето ще съм му благодарен.
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Пригответе се с по няколко водача докато хванете чалъма.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
dikata1975
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от dikata1975 »

roki7 написа:Ако някой може да намери клипчето ще съм му благодарен.

http://www.youtube.com/watch?v=J5Xhrqk3 ... 1351707859" onclick="window.open(this.href);return false;
orka
новобранец
новобранец

Мнение от orka »

Може и да бъркам , но винаги бих предпочел да сменя целия водач . Кога то правят водачите не ги лепят а монтират ринга с набивка.Това с лепилото ,може да ти прецака влакното,и за това според мен решението е едно-само смяна :supz:
roki7
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от roki7 »

Намери ми същия и веднага ще си го сменя :wink:
Аватар
stefan4etoo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от stefan4etoo »

orka написа:Може и да бъркам , но винаги бих предпочел да сменя целия водач . Кога то правят водачите не ги лепят а монтират ринга с набивка.Това с лепилото ,може да ти прецака влакното,и за това според мен решението е едно-само смяна :supz:
Ами ако не е върховия водач за смяна, пак ли целия би предпочел да смениш?Не виждам смисъл в това след като смяната на ринга не е много трудно нещо,А и като го залепиш като хората не знам как и кое би ти прецакало влакното.
п.п. Днес от любопитство на един стар телескоп(имах и други водачи) взех да пробвам как става номера и за човек който никога не е правил подобно нещо и само като гледах клипа и се справих от първия път и си стана много добре даже,така че решението според мен не е само едно :wink: :drinkers: :drinkers:
orka
новобранец
новобранец

Мнение от orka »

roki7 написа:Намери ми същия и веднага ще си го сменя :wink:
Дай снимка на повредения водач ,изпрати и размерте,ще се опитам да помогна.
orka
новобранец
новобранец

Мнение от orka »

stefan4etoo написа:
orka написа:Може и да бъркам , но винаги бих предпочел да сменя целия водач . Кога то правят водачите не ги лепят а монтират ринга с набивка.Това с лепилото ,може да ти прецака влакното,и за това според мен решението е едно-само смяна :supz:
Ами ако не е върховия водач за смяна, пак ли целия би предпочел да смениш?Не виждам смисъл в това след като смяната на ринга не е много трудно нещо,А и като го залепиш като хората не знам как и кое би ти прецакало влакното.
п.п. Днес от любопитство на един стар телескоп(имах и други водачи) взех да пробвам как става номера и за човек който никога не е правил подобно нещо и само като гледах клипа и се справих от първия път и си стана много добре даже,така че решението според мен не е само едно :wink: :drinkers: :drinkers:
Дори и да го залепиш като хората ,след време винаги започва да се разлепя и це появяват малки режещи ръбчета и става опаааа...
А колкото до смяна на водача ,понякога съм изпадал в крайности ,като на съвсем нова пръчка FOR-MAX която е купих сутринта ,и до вечерта и смених не само водачите (бяха втулкови а сега са с крачета),ами и всички намотки по пръчката , и то само защото исках тази пръчка да изглежда така че на мен да ми хареса
Аватар
stefan4etoo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от stefan4etoo »

orka написа:
stefan4etoo написа:
Дори и да го залепиш като хората ,след време винаги започва да се разлепя и це появяват малки режещи ръбчета и става опаааа...
А колкото до смяна на водача ,понякога съм изпадал в крайности ,като на съвсем нова пръчка FOR-MAX която е купих сутринта ,и до вечерта и смених не само водачите (бяха втулкови а сега са с крачета),ами и всички намотки по пръчката , и то само защото исках тази пръчка да изглежда така че на мен да ми хареса
Щом можеш и ти се занимава ОК :drinkers: :drinkers:
roki7
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от roki7 »

Ето това е водача но сега нямам шублер да го измеря.
Изображение
Изображение
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

butnik написа:Дай външният размер на керамиката,имам само керамики.Ако ли не обясненията на ЛС.
Ице, с какво го лепиш?
Че имам един разлепен в момента.
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Публикувай отговор

Обратно към “Как да си поправя или направя...?”