Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

В тръстиката се крият диаманти :-)
Модератор: dantho.mihov
- oneillbgm
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
В тръстиката се крият диаманти :-)
Да почешем езиците. Производителите на риболовни пръти имат в сегмента си така наречените All round въдици, които не са така популярни. Те съответно са за съчетание за няколко вида риболов. Акцията им варира на минимална до плюс х2 за крайна точка на натоварване. Например 50-100 или 100-200 гр. casting weight. За да се направи мулти въдица с изменяема върхова акция ще е скъпо и трудоемко начинание, но кой е казал невъзможно.
Ще нахвърлям набързо идеята. Дължината на една пръчка по класическият метод е сборът, разделен на 30 см. (1 ft = 1 feet, крачка). Примерно 1.80/90м, 2.10м, 2.40м, 2.70м, 3.00м, 3.30м, 3.60м, 3.90м, 4,20м. Това са различни дължини със съответни акции за различните риболови. Оттук се тръгва сега какъв вид риболов ще практикуваме, къде и за какво. Ще гоним ли дистанции с малки и големи тежести. Нуждаем ли се от чувствителен връх или твърд. Има значение акция и строй на въдицата. Трудно ще се направи мулти въдица. Но със скъпа карбонова бланка може да се постигне супер лекота и супер здравина - например TC 46 nano 3d gen карбон (мн скъп). Със леки и здрави водачи, които могат да сменят мястото си можем да променим акцията и строя на въдицата. Въдица от въпросните компоненти със базова акция 3.5 lbs и дължина 3м (10 ft френски стил за шаран) със макародържач, близо до началото на пръчката е идеален за риболов на малки дистанции до 100м. Но ако се добави 60 см част под макарата като допълнение въдицата става 12 ft класическата дължина 3.60м за далечни дистанции. При пренареждане на водачите плюс комплект за добавяне можем да преобразуваме въдицата за всякакъв вид риболов, дори и тежък за сом. Объркващо е, защото не съм инженер, а просто разсъждавам.
Ще нахвърлям набързо идеята. Дължината на една пръчка по класическият метод е сборът, разделен на 30 см. (1 ft = 1 feet, крачка). Примерно 1.80/90м, 2.10м, 2.40м, 2.70м, 3.00м, 3.30м, 3.60м, 3.90м, 4,20м. Това са различни дължини със съответни акции за различните риболови. Оттук се тръгва сега какъв вид риболов ще практикуваме, къде и за какво. Ще гоним ли дистанции с малки и големи тежести. Нуждаем ли се от чувствителен връх или твърд. Има значение акция и строй на въдицата. Трудно ще се направи мулти въдица. Но със скъпа карбонова бланка може да се постигне супер лекота и супер здравина - например TC 46 nano 3d gen карбон (мн скъп). Със леки и здрави водачи, които могат да сменят мястото си можем да променим акцията и строя на въдицата. Въдица от въпросните компоненти със базова акция 3.5 lbs и дължина 3м (10 ft френски стил за шаран) със макародържач, близо до началото на пръчката е идеален за риболов на малки дистанции до 100м. Но ако се добави 60 см част под макарата като допълнение въдицата става 12 ft класическата дължина 3.60м за далечни дистанции. При пренареждане на водачите плюс комплект за добавяне можем да преобразуваме въдицата за всякакъв вид риболов, дори и тежък за сом. Объркващо е, защото не съм инженер, а просто разсъждавам.
Fishing gear - Quick Effzett DAM/MAD Madcat
– Ще имаме едно знаме, на което ще пише: „Свята и чиста република“. - Апостолът на свободата
– Ще имаме едно знаме, на което ще пише: „Свята и чиста република“. - Апостолът на свободата
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Re: Връх с изменяема акция.
Това пък от къде ти дойде на главатаoneillbgm написа:... например TC 46 nano 3d gen карбон (мн скъп)...

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
- oneillbgm
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Да не казваш после, че не си чул виж този линк: http://www.dam.de/en/content/mad-futron-n3Павел Иванов написа:Това пък от къде ти дойде на главатаАз лично още не съм чул да се правят бланки от 3D графитено фолио
- Павел Иванов
В интерес на истината първоначално си помислих , че иде реч за 3D графитното фолио на аЙ фоните , а то какво било
Това сигурно щото в предишният ти пост вместо 3rb си написал 3d . Друг е въпроса , че доста се развеселих като прочетох за тъй нареченият "нано карбон" , ама какви ли не имена измислят хората само и само да вдигнат цената на продуктите си
В интерес на истината съвсем набързо прегледах за информация относно този вид графит и освен при DAM другаде нищо не открих , а самите DAM доколкото ми е известно не произвеждат и никога не са произвеждали карбонов плат .

Павел Иванов
Павел Иванов
-
- новобранец
Благодаря за информацията, но това, което е подадено е доста семпло и ми е трудно да разбера, какво точно имат предвид? Примерно мнението на Павел Иванов е по обстойно и съдържателно. 

- oneillbgm
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Когато бях малък, на около 9 години, преди цели 21 експериментирах. Първите ми въдици бяха тръстикови пръчки. Една от тях бе около 4м. Интересното при нея е, че и вързах 3 линии с 3 различни куки. На 2 от линиите имаше плувки. Когато ловях с една от линиите, другите бяха изпънати по пръчката. Първата ми мулти въдица - за дънен риболов, за дребен улов и за едър улов на плувка. С еднакъв строй и акция
Тогава не знаех какво е вирбел или повод. Четене му е майката, после експериментиране и успехи.

- Павел Иванов
Колега , сериозно , не спираш да ме изумяваш . Тръстикова пръчка на четири метра 

Павел Иванов
Павел Иванов
- icefire
- ще става разбирач
Можеби е искал да каже БАМБУКОВА .. за тръстика , бая мутант ще да е било ... навярно някаква Чернобилска тръстика!
Никой не полудява толкова бързо като абсолютно нормалният човек ...
Животът е навик , от който се отвиква много трудно ...
Terry Pratchett
Terry Pratchett
- Д.Граховски
- кандидат преподавател
Туй не мога да го разбера, първо ако става въпрос за спининг как една пръчка с изменяема акция ще ми покрие изискванията за всякакъв риболов. Ами аз за кефал ползвам лека, къса и сополива гега щот се навирам къде ли не, за джиг па с около 60-70 см по-дълга и стегната щот гоня дистанция, а па за щука още по-къса и с тест по примамки до 140 грама. Значи пръчката ми трябва да е с възможности при щуколов да става 1,60 и тест до 140 гр. при кленски риболов 1,80 и тест до към 5 гр., а при джиг да се удължава на 2,40 и тест до 15 грама. Баааах маааму я съм за къс фидер с удължител и сменяем палец за кастинг риболов 

Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]
- миро мачтийм
- вече хвърля и на тежко
Павел Иванов написа:Колега , сериозно , не спираш да ме изумяваш . Тръстикова пръчка на четири метра
За неверниците, това е откъс от енцикиклопедия, и става въпрос за тръстика в БГ.-icefire написа:Можеби е искал да каже БАМБУКОВА .. за тръстика , бая мутант ще да е било ... навярно някаква Чернобилска тръстика!
Този вид тръстика произвежда такова количество биомаса от декар, каквото друго растение не може да произведе. При това - с малко грижи и агротехника. Всичко, от което се нуждае е напояване и подхранване. Но бързо се отплаща с плътна гора от 6-7 метрови дебели стъбла с едри листа. Тази биомаса се използва за производството на метан, който пък влиза в употреба навсякъде.
В други источници се споменава че обикновено достига 2,5-3,0 м.
Доста съм ловил с тръстикови пръчки преди години, и гарантирам че 4 м. даже и повече е нещо нормално, при положение че е отрязана крехката част от върха.
Става въпрос за каналите и блатата на с.Бръшлян и Нова черна.
- icefire
- ще става разбирач
... Колегата Миро мачтийм ,,, скифтай сега пич ... нищо нормално няма в това да твърдиш подобни глупости. Абсолютно всеки може да попита чичко ГУГЪЛ ... просто не ми се цитира и преписва , най-разпространената тръстика в БГ е http://www.bgflora.net/families/poaceae ... ralis.html" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
Има и други видове като захарната тръстика и едно /две други растения които са внесени ... и горе/долу се вместват в 4-те метра .... сравнително от скоро 7-8 години , ползвани предимно като декоративни растения !
Изобщо по света има всякакви видове , например Тур Хейердал в "Тигрис" описва един вид тръстика който расте по реките Тигар и Ефрат и блатата около тях , достига 8 метра дължина , но е куха с мека сърцевина, многослоеста с камери и не става за въдица , но става за направата на лодка
Следващият път когато ходиш на риба си носи и рулетка , наждапай в шавара и мери....
Сори за спам-оффтопик-а ... Междувременно ми е интересно до къде се стигна с Ултра , мега ,гига ,3Д Нано- технологията !????
Има и други видове като захарната тръстика и едно /две други растения които са внесени ... и горе/долу се вместват в 4-те метра .... сравнително от скоро 7-8 години , ползвани предимно като декоративни растения !
Изобщо по света има всякакви видове , например Тур Хейердал в "Тигрис" описва един вид тръстика който расте по реките Тигар и Ефрат и блатата около тях , достига 8 метра дължина , но е куха с мека сърцевина, многослоеста с камери и не става за въдица , но става за направата на лодка

Следващият път когато ходиш на риба си носи и рулетка , наждапай в шавара и мери....
Сори за спам-оффтопик-а ... Междувременно ми е интересно до къде се стигна с Ултра , мега ,гига ,3Д Нано- технологията !????
Никой не полудява толкова бързо като абсолютно нормалният човек ...
Terry Pratchett
Terry Pratchett
- oneillbgm
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Визирам точно тръстикова пръчка 4м! Първите ми въдици както на мен, така и на много от колегите тук.
А колкото до карбона... да видим. Ултра, мега, гига, 3Д - пълни глупости, прости допълнения към съкращенията на карбона. Както и да го кръстят, важно е да отбележа, че става дума за 99% чист карбон в случаят, ака въглеродни нишки с изключително висока наситеност. Процесът е нано ултра високомодулно технологичен, скъпичък. Показателите са вдигнати на максимум и на изходният материал е придадена непреодолима якост на опън, лекота, еластичност. Получените лентички после се изплитат от сай-фай машина, просто да се учудиш на 192 елемента, които изплитат тънък слой карбонов плат или бланка. Обработва се със смоли във вакумна пещ и резултатите са смайващи. Кратко и ясно
Извън темата. Цялото купе и на Lexus LFA е изцяло от нано високомодулен карбон. Целият автомобил е изграден от карбон за купето, алуминий за двигателя и стъклопаст за всичко останало.
А колкото до карбона... да видим. Ултра, мега, гига, 3Д - пълни глупости, прости допълнения към съкращенията на карбона. Както и да го кръстят, важно е да отбележа, че става дума за 99% чист карбон в случаят, ака въглеродни нишки с изключително висока наситеност. Процесът е нано ултра високомодулно технологичен, скъпичък. Показателите са вдигнати на максимум и на изходният материал е придадена непреодолима якост на опън, лекота, еластичност. Получените лентички после се изплитат от сай-фай машина, просто да се учудиш на 192 елемента, които изплитат тънък слой карбонов плат или бланка. Обработва се със смоли във вакумна пещ и резултатите са смайващи. Кратко и ясно

Извън темата. Цялото купе и на Lexus LFA е изцяло от нано високомодулен карбон. Целият автомобил е изграден от карбон за купето, алуминий за двигателя и стъклопаст за всичко останало.
-
- ще става разбирач
Що бе мен първата ми въдица е ''Маверотръстикос'' от мега ултра нано карбон,бях на 6.
- Павел Иванов
Това хубаво , ама как да кажа , случвало ми се е да видя и аз тръстика , респективно папур . При дължина над два метра най-малкото става доста чуплив . Верно , че преди 21 години лових основно с Мичел , ДАМ и Рьоби , сега не ловя с нито една от упоменатите марки , а не с упоменатите растителни чудеса , ама съм виждал , вервай миoneillbgm написа:Визирам точно тръстикова пръчка 4м!....

Колкото до графита и процентното му съдържание в упоменатите бланки , никъде не видях да е упоменато , което не пречи да е високо при цената търсена от ДАМ в случаят .
Та къде видя Лексъс с "нано" , 10 на 9та степен евентуални модули , графитно купе

пп - иначе първата ми въдица беше "Панагюрски Мичел" , шише от лимонада и корда на него , с което поцепвах уклеите по яз. Искър някъде около 78 - 79та

Павел Иванов
Павел Иванов
- oneillbgm
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
10 на 9.. хмм, топло. 10 на 10+Павел Иванов написа:Та къде видя Лексъс с "нано" , 10 на 9та степен евентуални модули , графитно купе
Разрови се за Лексус ЛФА и ще видиш. И те го водеха 3-D карбон фибри. Не ми се търси в момента за линкове. Помня, че беше лимитирана серия от точно 500 автомобила за по 375 000$. Японска е, по-добро качество от немските автомобилчета.
П.П. Мисля, че MITCHELL имаха лимитирана серия TRUSTICO 3.90