Къде се намирам:
Къмпингуване
Екипировка
naRiba.com

Форум

КАТЕГОРИЯ,КНИЖКА,КОЛЕСАР.
Модератори: emo vasilev, Ачо ♣
-
- новобранец
- Обратна връзка:
КАТЕГОРИЯ,КНИЖКА,КОЛЕСАР.
Колеги каква категория трябва да притежаваш за да можеш да теглиш колесар с лодка? БЛАГОДАРЯ!

- ExTaZzY
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Re: КАТЕГОРИЯ,КНИЖКА,КОЛЕСАР.
Мисля,че беше В+Е но не съм на 100% сигурен ! А може и да не ти трябва защото колесара е с две колела и не се води към ремъркетата май... 

Без риболов няма любов !
- MITKO70
- кандидат преподавател
Зависи какво пише в регистрацията на колесара.Ремаркета до 750кг.обща маса може с В категория.Над 750кг.трябва В+Е,така са и повечето каравани /за 100кг. превишат по табела-850кг.с натоварване/и се изисква,също и за платформи.То и кормуването за В+Е е с платформа,така че зависи от колесара.
Всичко може,но не всеки го можe.

-
- новобранец
- Обратна връзка:
Благодаря колеги,но май ще е по добре да проверя в КАТ успех на всички.

- dako71
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Колега този текст е от ЗДП
1. категория М - мотопеди;
2. категория А - мотоциклети;
3. категория B - автомобили, чиято допустима максимална маса не надвишава
3500 кг и броят на местата им за сядане, без мястото на водача, не превишава 8; към тях
може да се прикачва ремарке с допустима максимална маса не повече от 750 кг;
допустимата максимална маса на състава не надвишава 3500 кг; допустимата
максимална маса на ремаркето не може да надвишава масата без товар на теглещото
превозно средство;
4. категория С - автомобили, различни от тези от категория D, чиято допустима
максимална маса надвишава 3500 кг; към тях може да се прикачва ремарке с допустима
максимална маса не повече от 750 кг;
5. категория D - автомобили, с изключение на тролейбусите, предназначени за
превоз на пътници, с над 8 места за сядане, без мястото на водача; към тях може да се
прикачва ремарке с допустима максимална маса не повече от 750 кг; към тази категория
се приравняват и съчленените автобуси; прикачването на ремарке към съчленен автобус
е забранено;
6. категория B+Е - състав от пътни превозни средства с теглещо моторно
превозно средство от категория В и ремарке, когато:
а) допустимата максимална маса на ремаркето надвишава 750 кг;
б) допустимата максимална маса на ремаркето надвишава масата без товар на
- MITKO70
- кандидат преподавател
Същото ,но само това което те интересуваше ,съм го написал по горе в тематаvova написа:Благодаря за точната информация колега!

- MITKO70
- кандидат преподавател
Няма нищо ,просто карай смело ,но виж какво пише в регистрацията на колесара.vova написа:Прав си,ако има нещо извинявай

-
- новобранец
Здравей колега,от моя скромен опит с колесарите мога да споделя първият ми беше двуосен и от катаджия знам че ако е с две оси(4 колела) искат категория,ако с една ос(2 колела) може и с Б-категория,но има и подробности за теглото което дърпаш то е описано в талона,ако е нормален колесар с 2 оси до 750кг товароносимост нямаш грижи караш с Б.Дано съм ти бил полезен.
Или си намери начин,или сам си го създай.
- Тедо
- сериозен играч
- Обратна връзка:
двуосните се предполага, че са поне 1 тон - затова така ти е казал полицая...
В+Е се изкарва много лесно - изпит само кормуване... ако планирате да си купувате каравана, вземете си категорията, защото по-евтино няма да стане...
В+Е се изкарва много лесно - изпит само кормуване... ако планирате да си купувате каравана, вземете си категорията, защото по-евтино няма да стане...
Tемата е стара, но от 2013 година има изменение на закона . В него до колкото знам гласи, че с категоря Б можеш да теглиш ремаркета, каравани на който общото тегло (на автомобила и караваната) да не надвишава 4250 кг. Но в новите талони има точка F на която трябва да е описано теглото. Тези нови изменения и допълнения в закона някой господа от КАТ още май не ги знаят и редовно има разправии . Ако някой е по- наясно нека пише. Темата е полезна.
Всъщност те колегите са го написали в форума, но аз сега видях в друга тема.
В сила от 19.01.2013 г.
категория В
-- моторни превозни средства с допустима максимална маса, която не надвишава 3500 kg, проектирани и конструирани за превоз на не повече от 8 пътници плюс водача;
моторните превозни средства от тази категория могат да образуват състав с ремарке с допустима максимална маса, която не надвишава 750 kg;
без да се нарушават разпоредбите на правилата за одобряване на типа за съответните превозни средства, моторни превозни средства от тази категория могат да образуват състав с ремарке с допустима максимална маса, надвишаваща 750 kg, при условие че допустимата максимална маса на състава не надвишава 4250 kg;
В сила от 19.01.2013 г.
категория В
-- моторни превозни средства с допустима максимална маса, която не надвишава 3500 kg, проектирани и конструирани за превоз на не повече от 8 пътници плюс водача;
моторните превозни средства от тази категория могат да образуват състав с ремарке с допустима максимална маса, която не надвишава 750 kg;
без да се нарушават разпоредбите на правилата за одобряване на типа за съответните превозни средства, моторни превозни средства от тази категория могат да образуват състав с ремарке с допустима максимална маса, надвишаваща 750 kg, при условие че допустимата максимална маса на състава не надвишава 4250 kg;