Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Воблери за сом ?
Модератори: Павел Иванов, sestrata
Воблери за сом ?
Добър вечер , колеги. Ще ви помола да ми влезете в положение и да ми изпратите снимки на успещни волбери за сом . Претърсих целиа форум , но не се сдобих с нужната информациа. Става въпрос за платен водоем ( дълбок около 5 м ) в него има и щука. Преди 1 година там извадих 2 сома на жива жабка. На воблери и блесни го мъчех , но само щуки вадех.
Ще изпрата снимки на чичо сом , ако хвана разбира се .. Мерси предварително , ще следа темата с интерес за отговори !!!
Ще изпрата снимки на чичо сом , ако хвана разбира се .. Мерси предварително , ще следа темата с интерес за отговори !!!
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Re: Воблери за сом ?
Много относително.На всеки водоем е различно.
Ще ги хвърляш от ръка или ще влачиш?
Ще ги хвърляш от ръка или ще влачиш?
Кажи на някой,че има 300 милиарда звезди във Вселената и той ще ти повярва.Кажи му ,обаче че пейката е с неизсъхнала боя и той ще я пипне,за да се убеди,че е така.
Ами мога да ти предложа как да го ловиш пак с блесна, но с прикрепена към нея жаба. Блесната е Mepps Aglia( обикновена ) 4-ka, а жабката се закача един път през главата и един път през сгъвката на единият крак( за да не пада ако сома само нея атакува ). На обозначените с кръгчета места се закача:

При замятането чакаш блесната да достигне дъното и започваш бавно да въртиш.

При замятането чакаш блесната да достигне дъното и започваш бавно да въртиш.
Поклон - http://www.youtube.com/watch?v=T1lBoEeUiGk !
Мерси колега това с жабката работи - перфектно , днеска имах 3 изтрървани удара и 2 извадени сома по около 7 кг. Даже да не въртя блесната пак захапва. !!!
- trepachoo
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Много интересно!Само не разбрах къде се закача жабата?На тройката ли?
Да, на две от трите куки на тройката закачаш на означените места.trepachoo написа:Много интересно!Само не разбрах къде се закача жабата?На тройката ли?
- trepachoo
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Значи съм разбрал-мерси!
Предполагам,че и жабата не е мъничка?
сори за спама

Предполагам,че и жабата не е мъничка?

Зависи от деня, някога си иска по-големички( но не прекалявай с размера! ), някога малки. Аз например миналата година имам 4.60 кг на малка жабка, но в него ден имах буквално на всяко второ хвърляне удар.trepachoo написа: Предполагам,че и жабата не е мъничка?сори за спама
Към автора - снимки направи ли на улова, че ми е интересно

Има един човек в ботевград прави много успешни воблери за сом ако искаш ще ти дам данни.
Колега този метод съм го виждал и аз по ямболския вилает, не бях го пробвал, ама явно е доста успешен.По Ханово или из града да имаш някакви успехи на него ?!Ами мога да ти предложа как да го ловиш пак с блесна, но с прикрепена към нея жаба. Блесната е Mepps Aglia( обикновена ) 4-ka, а жабката се закача един път през главата и един път през сгъвката на единият крак( за да не пада ако сома само нея атакува ). На обозначените с кръгчета места се закача:
Два дена подред миналата година имам по 15 сомчета точно на Ханово. За жалост, токаджиите минават там редовно, и се пълни главно с маломерни риби и само няколко бяха приличен размер. Има ли яма със сом, и поне някаква малка активност от страна на този хищник - това е монтажа. Казвам го, защото там съм мъчил воблери, само блесни, дъно на рибка - капо. После ми показаха монтажа блесна-жаба, и когато улучвахме хубавите дни, имаше удари постоянно( за това е добре жабката да е по-малка, за да може директно да налапва и блесната, а не само да дърпа ).shtilio написа: Колега този метод съм го виждал и аз по ямболския вилает, не бях го пробвал, ама явно е доста успешен.По Ханово или из града да имаш някакви успехи на него ?!
Благодаря за инфото градски, остава само да намеря време и почвам с опитите, че сега то е кът.Пък на Ханово и аз валатясах и на дъно и на воблери и блесни, пък активна беше рибата.Два дена подред миналата година имам по 15 сомчета точно на Ханово. За жалост, токаджиите минават там редовно, и се пълни главно с маломерни риби и само няколко бяха приличен размер. Има ли яма със сом, и поне някаква малка активност от страна на този хищник - това е монтажа. Казвам го, защото там съм мъчил воблери, само блесни, дъно на рибка - капо. После ми показаха монтажа блесна-жаба, и когато улучвахме хубавите дни, имаше удари постоянно( за това е добре жабката да е по-малка, за да може директно да налапва и блесната, а не само да дърпа ).

а дали някои е пробвал и по марица този метод става въпрос около пловдив