Воблери за сом ?

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Malemoo

Воблери за сом ?

Мнение от Malemoo »

Добър вечер , колеги. Ще ви помола да ми влезете в положение и да ми изпратите снимки на успещни волбери за сом . Претърсих целиа форум , но не се сдобих с нужната информациа. Става въпрос за платен водоем ( дълбок около 5 м ) в него има и щука. Преди 1 година там извадих 2 сома на жива жабка. На воблери и блесни го мъчех , но само щуки вадех.
Ще изпрата снимки на чичо сом , ако хвана разбира се .. Мерси предварително , ще следа темата с интерес за отговори !!!
Andrey_76
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Re: Воблери за сом ?

Мнение от Andrey_76 »

Много относително.На всеки водоем е различно.
Ще ги хвърляш от ръка или ще влачиш?
Кажи на някой,че има 300 милиарда звезди във Вселената и той ще ти повярва.Кажи му ,обаче че пейката е с неизсъхнала боя и той ще я пипне,за да се убеди,че е така.
slivnalia
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от slivnalia »

Мястя ти темата ,гледай къде за какво питаш :wink:
Изображение
Sleeper
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Sleeper »

Ами мога да ти предложа как да го ловиш пак с блесна, но с прикрепена към нея жаба. Блесната е Mepps Aglia( обикновена ) 4-ka, а жабката се закача един път през главата и един път през сгъвката на единият крак( за да не пада ако сома само нея атакува ). На обозначените с кръгчета места се закача:
Изображение

При замятането чакаш блесната да достигне дъното и започваш бавно да въртиш.
Malemoo

Мнение от Malemoo »

Мерси колега това с жабката работи - перфектно , днеска имах 3 изтрървани удара и 2 извадени сома по около 7 кг. Даже да не въртя блесната пак захапва. !!!
Аватар
trepachoo
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от trepachoo »

Много интересно!Само не разбрах къде се закача жабата?На тройката ли?
Sleeper
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Sleeper »

trepachoo написа:Много интересно!Само не разбрах къде се закача жабата?На тройката ли?
Да, на две от трите куки на тройката закачаш на означените места.
Аватар
trepachoo
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от trepachoo »

Значи съм разбрал-мерси! :smt023
Предполагам,че и жабата не е мъничка? :oops: сори за спама
Sleeper
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Sleeper »

trepachoo написа: Предполагам,че и жабата не е мъничка? :oops: сори за спама
Зависи от деня, някога си иска по-големички( но не прекалявай с размера! ), някога малки. Аз например миналата година имам 4.60 кг на малка жабка, но в него ден имах буквално на всяко второ хвърляне удар.

Към автора - снимки направи ли на улова, че ми е интересно :)
genzi
новобранец
новобранец

Мнение от genzi »

Има един човек в ботевград прави много успешни воблери за сом ако искаш ще ти дам данни.
Аватар
shtilio
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от shtilio »

Ами мога да ти предложа как да го ловиш пак с блесна, но с прикрепена към нея жаба. Блесната е Mepps Aglia( обикновена ) 4-ka, а жабката се закача един път през главата и един път през сгъвката на единият крак( за да не пада ако сома само нея атакува ). На обозначените с кръгчета места се закача:
Колега този метод съм го виждал и аз по ямболския вилает, не бях го пробвал, ама явно е доста успешен.По Ханово или из града да имаш някакви успехи на него ?!
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Sleeper
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Sleeper »

shtilio написа: Колега този метод съм го виждал и аз по ямболския вилает, не бях го пробвал, ама явно е доста успешен.По Ханово или из града да имаш някакви успехи на него ?!
Два дена подред миналата година имам по 15 сомчета точно на Ханово. За жалост, токаджиите минават там редовно, и се пълни главно с маломерни риби и само няколко бяха приличен размер. Има ли яма със сом, и поне някаква малка активност от страна на този хищник - това е монтажа. Казвам го, защото там съм мъчил воблери, само блесни, дъно на рибка - капо. После ми показаха монтажа блесна-жаба, и когато улучвахме хубавите дни, имаше удари постоянно( за това е добре жабката да е по-малка, за да може директно да налапва и блесната, а не само да дърпа ).
Аватар
shtilio
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от shtilio »

Два дена подред миналата година имам по 15 сомчета точно на Ханово. За жалост, токаджиите минават там редовно, и се пълни главно с маломерни риби и само няколко бяха приличен размер. Има ли яма със сом, и поне някаква малка активност от страна на този хищник - това е монтажа. Казвам го, защото там съм мъчил воблери, само блесни, дъно на рибка - капо. После ми показаха монтажа блесна-жаба, и когато улучвахме хубавите дни, имаше удари постоянно( за това е добре жабката да е по-малка, за да може директно да налапва и блесната, а не само да дърпа ).
Благодаря за инфото градски, остава само да намеря време и почвам с опитите, че сега то е кът.Пък на Ханово и аз валатясах и на дъно и на воблери и блесни, пък активна беше рибата. :( :smt022 :smt022
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
tinkovetc
новобранец
новобранец

Мнение от tinkovetc »

а дали някои е пробвал и по марица този метод става въпрос около пловдив
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”