Tubertini kupa Feeder- Сегед Унгария

Информация отностно предстоящите състезания и първенства, както и резултатите от тях.

Модератори: Павел Иванов, Кърцата

Аватар
bojkata
ще става разбирач
ще става разбирач

Tubertini kupa Feeder- Сегед Унгария

Мнение от bojkata »

Приключи нашето приключение на това уникално събитие в което взеха участие 148 състезатели от 6 държави!
Ето малко от мен като после ще допълня и ще кача снимки!
В четвъртък сутринта в 5ч. натоварих багажа и тръгнах към срещата по пътя която си бях определил от вечерта с Ванката(Пехливански) за да ми даде една макара.
Видяхме се на познатата на повечето от вас бензиностанция Шел до яз.Дъбник бързо кафе, лафче и газ към София.
С Коки подредихме багажа в неговата кола и останаха само пръчките за колата на Дако която е с по-голям бокс на покрива.
Прибрахме моята в на Коки гаража и в този момент пристигнаха Дако и Ванката.
След обичайните поздрави, тръгнахме към Сашо(няма да казвам председателя, че се сърдиSmile ).
Взехме колегата и потеглихме към заветната цел!
Нямахме никакви проблеми по границите хапнахме по пътя и вечерта пристигнахме в Унгария!
Настанихме се по стаите, пристигнаха Кирето и Джими и всички заедно отидохме на проверка на канала.
Всички сте го виждали на видео и снимки, невероятно саоражение!I love you
Взехме си вода от там за да бъркаме храната, отидохме до магазин за да вземем хапване и се прибрахме в хотела!
Хапване пийване и яко бъркане на манджи и миризми.
Аз спах идеално а Сашо и Коки да си кажат те и да разкажат приказката и песничката за малките и големите мечета! Razz
Тренировката!
На тренировката се оказа, че тия сомчета са нещо като милиони хеморуиди в мако дупе- хем боли, хем щипе, хем дразни, УЖАС!!!
Аз бях забъркал един пакет МВДЕ метд микс 2кг. заради сладкия аромат и едрите частици, пръчка Матрикс 10ft с макара Рйоби Арктика2, поводи 11,5 и 12,5 колмик стрийм куки 16 и 14 престън и камасан.
Цял ден ловя шибаните сомчета с размер 30-150гр.
Коки и Ванката извадиха и по някой шаран, Дако ми беше далече и не виждах как лови!
Накрая ми светна, че иска определена стръв и малка кошничка която да не шляпа много защото е 2,5м дълбочина и рибата явно не харесваще тежки и обемисти хранилки!
За 20-30 минути ми влезнаха няколко бързи каракуди и имах с 300гр. риба по-малко от Коки който беше с два шарана и сомчета Very Happy Ванко ни опука всички с един голям шаран а Дако не е имал късмет и е ловил слабо.
Вечерта преди първия манш, след консултация с Коки и Сашо, забърках един пакет голд про и пакет и половина каракуда на МВДЕ, добавих аромат на НЕШ- сладка царевица и конопено масло, сложих и по една шепа жълта и червена троха!
Сутринта, станахме рано, доовлажнихме храната, пихме кафета и тръгнахме за откриването!
Мнооого народ, бах маа му Shocked
Поисках да се снимам с Доме Габор и след снимката наште ме бъзикаха и ми се смееха, обясних им, че правя услуга на човека и след финала, ще му я извадя на хартия, ще му я разпиша и ще му я дам да си ме има за спомен! Laughing Laughing Laughing
Коки(както ви споделих и напред в темата) каза, че Атила и компания, обсъждали България и се смеели! Това може и нищо да не означава, но нешо ми трепна и ме хвана яд, колкото и да мислех, че може да се класираме добре и се надявах да сме поне в златната среда, това споменаване на България през смях, ме накара да се амбицирам още повече и да си обещая, че няма да си тръгнем с наведени глави!!!
Тегленето на жребия, стана по буква на държавата и ние теглихме първи!
Изтеглих 103 Neutral там тренираха предния ден Кирето и Джими и казаха, че не било никак розово!
Приготвих 3 пръчки и трите на еднаква дистанция(твърдо бях решил да играя на едно петно) за да не си пръскам рибата!
Така или иначе, ползвах само една пръчка и една макара и двата манша, като съм категоричен, че това е любимият ми комплект:
Гарболино супер Г 3,30м. И новата ми макара Шимано супер Х 2500 гт!
Всички хранеха на две или три петна а аз само едно, което ми даде предимство за няколко неща:
Първо, за тези 10 минути можех да вкарам повече храна на петното!
Второ, можех да си позволя да съм по-точен за сметка на бързината!
Трето(има връзка с първото), спрях да храня преди другите, което позволи да почине петното и да се завърти първата риба след бомбардировката а аз, да си монтирам повода, да закача стръв и да си напълня кошничката(15гр. Костал, с такава играх и двата дни) в готовност за сигнала за старт!
Предварително от България бяхме поръчали стръв, моята беше за около 70-80лв. фуил, вердевас, бял, жълт, червен и торен!
След тренировката с Коки решихме, че фуила дърпа дребната риба и няма да го ползваме.
Аз бях приготвил за сандвич в кошничката кълцан торен и опънат бял и червен!
Стръвта ми беше вердевас, бял, жълт, червен, и ситен торен който си носех от България!
След подаване на сигнала за старт, моята кошничка цопна първа във водата(поне до 4-5 човека от ляво и дясно които виждах) и след бързи изпъване на линията последва кълване и първа риба в сектора- 10-тина грамово соме!
Последва още едно 30-тина грама... не бях доволен, от ляво се извади каракуда и започна да ми пулсира главата Evil or Very Mad
Нанизах един червен по дължина и идин бял за дупето, щипнах с два пръста кълцан торен и го пуснах в кутията с храната, пуснах и 4-5 опънати бели и червени, гребнах всичко с кошничката и затапих от двете страни с грана но без да стискам много.
След изпъване на линията, чаках по 15-20 секунди и ако не последва кълване, правех половин оборот на макарата за да придърпам кошничката с 20-30см. ако отново няма кълване, това се повтаряше до 3 придърпвания и ново презареждане!
На четвърто или пето хвърляне ми влезе каракуда после още една и започнах да се усмихвам!
А се усмихвах ама през зъби, защото валеше яко а аз си забравих чадъра Sad
Подгизнах яко и като добавим студения вятър почна и да ме втриса но, последва страхотен рън, който приключи при отвиването на влакно до клипса и късане на повода(колмик стрийм 12,5) който веднага беше сменен със същия но на размер 14,5!
Така извадих още някоя каракуда и последва нов товарен влак който скъса по същия начин и по-дебелото влакно!
Имаше един много тънак момент с поводите и куките! Ако сложиш по голяма и по дебел повод, кълването спира рязко!!!
Затова сложих отново 14,5 и продължих да си ловя регулярно каракуди и някое шаранче и платика!
След сигнала за край на манша, дойдоха колегата от ляво и дясно да ме поздравят за доброто ловене!
Бях сигурен, че съм прегазил по 3-4 човека от двете ми страни но сектора беше 180м. И нищо не се знаеше до последно!
Имах 2 дребни шаранчета и едно към 700гр. имах 2-3 платички, 3 сомчета и останалото каракуди!
Дойде кантара и бяха минали почти половината от сектора.
Моя кантар показа 9,870кг. преди това най доброто беше 6+ Shocked
Запулсира ми главата а сърцето ми щеше да се пръсне, заебах багажа и тръгнах след кантара, през 2 места имаше един унгарец с 8+ и 2-3-4кг.
Не можех да повярвам какво се е случило и 3 пъти гледах списъка и питах с жестове тези които мерят- нямаше грешка, АЗ СЪМ 1-ВИ В СЕКТОРА!!!
...
Божидар Кирилов-Божката
http://bigfish.bg/news/novini/Bozhkata- ... rtini.html
Аватар
Redimido
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Re: Tubertini kupa Feeder- Сегед Унгария

Мнение от Redimido »

Браво!
Аватар
lif3house
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от lif3house »

Браво !!!
miro253
фен клуб-скобар

Мнение от miro253 »

Браво колега. Супер пресдставяне и супер репортаж. Очакваме и снимките. Какво стана с "говорещите" за България? Имат ли снимка след манша? :lol:
Аватар
Koleff
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от Koleff »

Адмирации за перфектното представяне и класиране :prayer: :prayer: :prayer:
„Хората цяла седмица чакат да стане петък, цяла година - да стане лято и цял живот - да са щастливи."
Умберто Еко
Аватар
stelco
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от stelco »

Браво Божка ,страхотен успех немем думи!
Аватар
Красимир Атанасов
учете се от него
учете се от него

Мнение от Красимир Атанасов »

Няма как да остана безразличен към такъв успех!Поздравления.
Когато хващаш рибата, губиш стръвта. Това е необходима загуба.
Аватар
NikLess
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от NikLess »

Браво голям успех !!!
Роден за риболов, принуден да работи !!!
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Късмет с жребия ,който си реализирал на 100%,браво Павароти!
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Аватар
Garbolino
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Garbolino »

Супееер!
tegov86
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от tegov86 »

Браво, колега :)!
starsky
новобранец
новобранец

Мнение от starsky »

Голямо Браво!!!
Аватар
des_koooo
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от des_koooo »

Браво Божка,поздравления,голям успех! :smt041 :smt041 :smt041
Всеки понеделник ме мъчи
въпроса:Почивни дни въобще
имаше ли?
Аватар
Sorcerer
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Sorcerer »

Великан! Поздравления!

Нашокал си им репите на тези които, споменават България през смях :smt021
Аватар
bojkata
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от bojkata »

...
Реших за втория манш да не правяпромени и вечерта забърках същата храна но в по-малко количество.
Ставането сутринта беше лесно което не се отнася и за тръгването след обилния дъжд и вятър предния ден, на сутринта тоалетната беше моят най-добър приятел!
Както и да е, стигнахме и започна тегленети но в обратен на предния ден ред и аз отново едва дочакъл да тегля, бегим отидох до кенеф
Момчетата ме изчакаха и поехме към истеглените места.
Разспънах само две пръчки- Гарболино Супе Г и Шимано Антарес и двете на 3,3м. и двете на дистанция 22-23м. Шиманото така и не го ползвах
Първия час греда, последва още половин в проби на различна стръв и накрая открих топлата вода дали обаче не беше късно, около мен си дърпаха сомчета и по някоя каракуда а аз едва сега почвам рриболова!?!
стръвта беше половин тънак торен оставен да виси не повече о 4-5мм. затапен с един червен и един бял!
тук е момента да отвележа, че тази комвинация незнайно защо, беше успешна само с торния който си носех от България и не работеше с унгарския торен!!!
влезнаха ми риби и до края си ловях добре, като 30минути преди края закачих шаран който пресече сектора в дясно но за щастие не закачи унгарския състезател и успях да го извадя след достойна негова борба.
Съжалявам малко за двете изпуснати каракуди след него, защото ми костват място на почетната стълбичка, с тях щях да съм втори в сектора а не четвърти но напрежението си оказа влияние
Да, станах седми и това е голям успех, хората на първите 6 места не са случайни, но най щастлив ме прави факта, че зад мен останаха имена във фидер риболова като Ердей Атила, Доме Габор, Деян Тодорович...
Досега тези хора нямаха идея, че в България знаем какво е фидер, сега вече знаят, че сме фактор!
Надявам се да имам възможност да отида отново, пожелавам на всеки един да изпита тръпката от такъв голям форум
Божидар Кирилов-Божката
http://bigfish.bg/news/novini/Bozhkata- ... rtini.html
Публикувай отговор

Обратно към “Състезания и Първенства”