Къде се намирам:
Рибите
За рибите по света и у нас
naRiba.com

Форум

За умиращия яз. Душанци и още нещо...
Модератор: emo vasilev
-
- ще става разбирач
За умиращия яз. Душанци и още нещо...
Моля модовете, ако считат, че темата не е за този раздел да я сложат на подходящо място
Сега на въпроса...
Преди няколко дена моя приятел Павката Павлов от Златица потърси мен и моята половинка с молба за съдействие по един много сериозен проблем около язовир Душанци, т.е. сериозно замърсяване, измираща и болна риба за което явно освен него и още няколко риболовци никой нехае
С мъка ми сподели, че досега опитите му да информира хората чрез медиите удряли на камаък и помоли за съвет и помощ...
Трябва да кажа, че Павката сериозно се беше подготвил по въпроса и днес някакси
"стана чудо" .... излъчиха репортаж по БТВ
Може да прочетете и видите видео тук:
http://btvnews.bg/bulgaria/ribata-v-yaz ... zmira.html
...и всичко, ще ви стане ясно
Радвам се че и други медии помагат за информиране по проблема:
http://www.blitz.bg/news/article/152898
Малко факти за състоянието на водата:
Официален източник: http://eea.government.bg/bg/news/2012/2012-07-28.html
А дали да вярвате на заключението вие си преценете
Павка, ако случайно четеш тези редове макар да знам, че не си губиш времето с с форуми
те поздравявам за упоритостта и за това как милееш за любимия си водоем.
п.п. ще се опитаме да ти "ударим едно рамо" и за малко преса
Сега на въпроса...
Преди няколко дена моя приятел Павката Павлов от Златица потърси мен и моята половинка с молба за съдействие по един много сериозен проблем около язовир Душанци, т.е. сериозно замърсяване, измираща и болна риба за което явно освен него и още няколко риболовци никой нехае

С мъка ми сподели, че досега опитите му да информира хората чрез медиите удряли на камаък и помоли за съвет и помощ...
Трябва да кажа, че Павката сериозно се беше подготвил по въпроса и днес някакси

Може да прочетете и видите видео тук:
http://btvnews.bg/bulgaria/ribata-v-yaz ... zmira.html
...и всичко, ще ви стане ясно

Радвам се че и други медии помагат за информиране по проблема:
http://www.blitz.bg/news/article/152898
Малко факти за състоянието на водата:
Официален източник: http://eea.government.bg/bg/news/2012/2012-07-28.html
А дали да вярвате на заключението вие си преценете

Павка, ако случайно четеш тези редове макар да знам, че не си губиш времето с с форуми

п.п. ще се опитаме да ти "ударим едно рамо" и за малко преса

"Sometimes люл, sometimes win"
/Стоичков/
/Стоичков/
Re: За умиращия яз. Душанци и още нещо...
Ебати леша !!!esox_hunter написа: Трябва да кажа, че Павката сериозно се беше подготвил по въпроса и днес някакси"стана чудо" .... излъчиха репортаж по БТВ

- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Сами няма да се оправят. Без работеща пречиствателна станция няма да стане. Стискайте палци за дъждове, които да разредят "водата".
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-
- новобранец
За съжаление за фекалйте е така.Често ходя изнам и днес от там си ида.Пълен валет.Ппреди две седмици момиче и момче от Антон споделиха че от КОПРИВЩИЦА изпуснали химикали преди месец Вседствие на това рибата в река Тополница масово измрялла.Крайно време е да се вземат мерки.Впротивен случай ще стане БУНИЩЕ на града.
- dako71
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Чири и да дойдат големите води както и става всяка пролет всичката тази гнусут отива каде--- В красивия язовир. А честит ви риболовchirusa_bg написа:Сами няма да се оправят. Без работеща пречиствателна станция няма да стане. Стискайте палци за дъждове, които да разредят "водата".

Между другото има една тема по рано със снимки от помията.
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=140&t=66726
- choch0
- научил се да хвърля
Браво на колегата, и дано цялата тази работа даде добър резултат .... ДАНО.
браво на павката за репортажа ще помоля ако някой журналист чете това да зададе въпроса на кмета на гр копривщица дали ходи на риболов на язовир душанци и не е ли по добре да го прекръстим от язовир душанци на септичната яма на град копривщица
Гледах някакво предаване за тоя случай. Имало е отпуснати държавни пари около 2млн лв. за пречиствателна станция, които изчезнали 

Нормално за БЪЛГАРИЯ да изчезнат парите, но тази свинщина и кочина направо ме втрещиха
Попринцип немога да го опша какви чувства ме напират за тая кочина, освен псувните и т.н
Така е в БЪЛГАРИЯ сме едно голямо гадно ПЛЕМЕ, даже индианците са по-напред от нас
- без да обиждам никого!
Добре че има такива хора да показват тия неща, но не мислете че само там има такъв проблем! , ни най малко !
По мое мнение тези изседвания които са в официалния сайт - те взеха та изкараха че на водата и липсва само кислород от планктона!!!
, а няма никакво замърсяване- поправете ме ако греша
Браво на човека, а и също така и на БТВ, че са го излъчили.
Извинявам се ако съм обидил някого!

Добре че има такива хора да показват тия неща, но не мислете че само там има такъв проблем! , ни най малко !
По мое мнение тези изседвания които са в официалния сайт - те взеха та изкараха че на водата и липсва само кислород от планктона!!!

Браво на човека, а и също така и на БТВ, че са го излъчили.
Извинявам се ако съм обидил някого!
Няма защо да се извиняваш колега..Затрупват ни с лайна ,а ние мълчим 2-3 години.Само това е начина -днеска БТВ,утре Нова ТВ,другиден Господари на ефира и така до последния кЕфал в реката. 

Кеф ,цена няма
Абсолютно съгласен!seeker2 написа:Няма защо да се извиняваш колега..Затрупват ни с лайна ,а ние мълчим 2-3 години.Само това е начина -днеска БТВ,утре Нова ТВ,другиден Господари на ефира и така до последния кЕфал в реката.
Понякога се случват и добри моменти , на фона на тягостната действителност , която бива
все по-често мълчаливо , мъчително приемана....
Доброто , за което става въпрос е , че след излъчения репортаж по БТВ , вече е в ход
сериозно разследване.
Чудесно би било , ако всичко това приключи в полза на Природата .
все по-често мълчаливо , мъчително приемана....
Доброто , за което става въпрос е , че след излъчения репортаж по БТВ , вече е в ход
сериозно разследване.
Чудесно би било , ако всичко това приключи в полза на Природата .