Къде се намирам:
naRiba.com
Форум
Направи си сам Как да си поправя или направя...?Пак и отново ...... Хладилник на газ
Модератор: emo vasilev
Re: Пак и отново ...... Хладилник на газ
http://engineering-review.bg/engineerin ... 265&id=658" onclick="window.open(this.href);return false;DuO_manqn написа:Литиев бромид LiBr това трябва да го пише и на етикета вместо NH3(амоняк) идеята е че на инсталацията с бромид и е необходима по ниска темпрературана на топлоизточника.
Поздрави.
Има и малки охладители които са на по достъпна цена...един такъв чилар 17 кв е с цена 40-45 000 лева...на мен ми трябва по малко да пробвам нещо
един въпрос имам:ползвах горелка от запалка,подобна на тази
http://olx.bg/16-00lv---gazova-gorelka- ... -i37593105" onclick="window.open(this.href);return false;
Пламъка е като на резак .Та въпроса ми е така ли трябва да е пламъка или трябва да е по-пръснат?
И някой има ли идея колко се загрява дюзата при работа?Ще стане ли закрепването на дюзата за тръбичка чрез калайдисване,или ще трябва да се прави със сребърен припой?
http://olx.bg/16-00lv---gazova-gorelka- ... -i37593105" onclick="window.open(this.href);return false;
Пламъка е като на резак .Та въпроса ми е така ли трябва да е пламъка или трябва да е по-пръснат?
И някой има ли идея колко се загрява дюзата при работа?Ще стане ли закрепването на дюзата за тръбичка чрез калайдисване,или ще трябва да се прави със сребърен припой?
- MITKO70
- кандидат преподавател
Не,определено не трябва да е така пламъка,като на резак. Горелката при газовите хладилници е около 1см. диаметър на разпръсквача /бренера/където гори и е със ситни отвори. Има снимки на оригинална горелка по напред.
Всичко може,но не всеки го можe.
- djokoriboloveca
- разбира нещата
Здравейте! Извинявам се на колегата че пиша в неговата тема. Подариха ми това хладилниче докато си отремонтирам големия който пострада от Енерго-про.Представи се чудесно на ток,но искам да го пробвам на газ и тогава да го рзглобя и боядисам.Тази година няма да има дълги риболовни излети но догодина не се знае.
Та на въпроса,някой боравил ли е с такъв и за какво са тези врътки и бутони от долната страна на хладилника.Медната ламаринка която е усукана като спирала предполагам се поставя за да може пламъка или горищея въздух да се движи в спирала и да затопля амоняка равномерно.Вратата не уплатнява както трябва ,но първо да разбера работи ли на газ и тогава ще правя вратата.
Та на въпроса,някой боравил ли е с такъв и за какво са тези врътки и бутони от долната страна на хладилника.Медната ламаринка която е усукана като спирала предполагам се поставя за да може пламъка или горищея въздух да се движи в спирала и да затопля амоняка равномерно.Вратата не уплатнява както трябва ,но първо да разбера работи ли на газ и тогава ще правя вратата.
За всеки отделен ден за риболов,Господ дава два..
- MITKO70
- кандидат преподавател
Като гледам колега,това е много стар хладилник,не съм срещал такъв по караваните.Много е замърсен,не знам дали си го пуснал вече,но трябва да има и други копчета за работа на газ.Усуканата пластина стой в комина,целта е да задържа излизането на на топлите газове,с цел да нагряват по-добре тръбата с водно-амонячния разтвор.Питай ,ако има нещо.
Всичко може,но не всеки го можe.
Я да раздвижим малко темата. Днес се сдобих с един амонячен хладилник CROWN 60W . Идеята е да му навия един нагревател за 12V и да добавя газов нагревател . С електрическия нагревателя съм наясно обаче за газта имам някой неясноти и най вече с горелката. Но за нея ще питам когато започна да експериментирам. Най належащия ми въпрос е някой знае ли от какъв материал са тръбите. Въпроса ми е , за да избера правилните материали за изработката на нагревателя и коминчето понеже ми се иска да ги заваря за тръбата.
Здравейте, стара тема, но да я раздвижа. Къде точно трябва да се удари, че да се освободи дюзичката към изпарителя? Имам две мини барчета, едното е руско "Морозко 3", а другото неизвестна марка. На руското му смених нагревателя, сложих електронен терморегулатор, боднах сондата, където е мястото й на изпарителя и настроих да изключва на -5°С. Достигна ги за два часа работа.
Другото след 3 часа работа едва достигна до +14°С, а тръбата, която се нагрява от нагревателчето е толкова гореща, че боята е изгоряла и като пръсна вода, веднага се изпарява. Почуквах тук там с дръжката на чука и пряко сили свали до +7°С, но няма нормална циркулация на амоняка.
Другото след 3 часа работа едва достигна до +14°С, а тръбата, която се нагрява от нагревателчето е толкова гореща, че боята е изгоряла и като пръсна вода, веднага се изпарява. Почуквах тук там с дръжката на чука и пряко сили свали до +7°С, но няма нормална циркулация на амоняка.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.