Къде се намирам:
naRiba.com
Форум
Риболов Сладководен раздел Излети Водоеми и рекияз. Хмела, Тъмни лъг, Килифарски, Беляковски и др. около ВТ
Модератор: sapuna
Re: яз. Хмела, Тъмни лъг, Килифарски, Беляковски и др. около
Честно да ви кажа колеги в нашата България риба може да има само в частните водоеми.Всичко свободно се опустошава безмилостно.Преди години бях върл противник на частните язовири,но в нашата страна свободните такива просто не могат да оцелеят.Какви спомени имам само от Присовският язовир,какви шарани и амури,а сега една дупка пълна с лайна и обрасла като гора,от там са ми най хубавите риболовни спомени.
-
- новобранец
Няма и да го продадат. Земята като е на някого, не значи че и язовира е негов. В подобен случай се обезщетява собственика с друг парцел, а не му се подарява вече изградена инфраструкура.
- maranzika
- сериозен играч
Колеги,ама там язовир де факто няма бе.На документи.Този е бракуван и го няма все едно.Земята си е на някой си и може да си я продава когато си реши.Друг въпрос е че не може да се ползва като язовир докато не оправят язовирната стена и крановете.
Като няма защо идват и глобяват за без билети и през забраната пак са минавали да проверяват.maranzika написа:Колеги,ама там язовир де факто няма бе.На документи.Този е бракуван и го няма все едно.
Красимир Атанасов написа: В момента изглеждаш като куче,което го сърби цвайтера и със задни крака зад ушите препуска през мегданя.
- maranzika
- сериозен играч
Защото ловиш риба,когато риболова е забранен по същото време в БГ.
Същото е и с частните водоеми де,ама да не дълбаем тази тема.Просто този язовир го забравете вече...
Същото е и с частните водоеми де,ама да не дълбаем тази тема.Просто този язовир го забравете вече...
-
- новобранец
Батка, звучиш като адвокат на дявола. Дано да пресъхне умрялата локва и пра внуците на собственика да не успее да я продаде.
- maranzika
- сериозен играч
Абе по-добре да не пресъхва..Че като знам колко риба съм пуснал там....Пък и не само аз ,ами и доста познати...big24bg написа: Дано да пресъхне умрялата локва и пра внуците на собственика да не успее да я продаде.
Как е по водоемите около Търново
- eroucma
- разбира нещата
Беляковския вече е забранен и военните гонят ако те видят там.Pu6ap написа:Как е по водоемите около Търново
Първата щука и първата кака винаги се помнят, независимо колко са големи и какви зъби имат
А по платените?добри дял плаково балван?
- maranzika
- сериозен играч
Добри Дял-много на брой и дребни шаранчета(300-700гр.).Единични риби над (,5кг.
Плаково-преди няколко дни познат има амур 2,2кг. от там,ама не знам подробности.
Плаково-преди няколко дни познат има амур 2,2кг. от там,ама не знам подробности.
- eroucma
- разбира нещата
За Плаково един колега сподели, че имало бели риби за начесване на крастата. Обаче незнам колко е достоверна информацията. Нито знам колко е таксата там ако си само с един спининг.
Първата щука и първата кака винаги се помнят, независимо колко са големи и какви зъби имат
- maranzika
- сериозен играч
Пламка,има бяла риба,сомчета че и щукички.Брат ми е помагал като са ги пускали.Но са дребни.Не знам доколко си заслужава да се търсят при такса примерно 10лв...
Днес никой на добри дял не хвана над 350грама шаран а хранех само с кисната царевица.Не знам къде е едрия шаран пробвах и на плитко и на по дълбоко.За толстолоб може да се пробва надясно от къщата пълно е.
Re: яз. Хмела, Тъмни лъг, Килифарски, Беляковски и др. около ВТ
Здравейте колеги! Прочетох почти всичко, което е писано за язовирите Тъмни Лъг и Килифаревски, но не успях да намеря актуална информация за тях към днешна дата. Ще съм ви благодарен ако някой от местните колеги сподели прясна информация. Ще съм ви много благодарен също, ако споделите дали на горепосочените водоеми има някакъв хищник, като щучки и най-вече костурчета за да си почешам крастата с микро джига и силикончетата. Благодаря много предварително и лека вечер от мен.