Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Няколко поредни излета на Пънча с цел намиране на добре работеща захранка
- s0n3x
- научил се да хвърля
Re: Няколко поредни излета на Пънча с цел намиране на добре работеща захранка
@Garbolino На Искъра е по-вероятно да отървеш капото. Панчарево в момента си е мъка на фидер според мен. Особено в по-дълбоките части.
Аз мисля да отскоча на 5ти да проверя дали аджеба ще излъжа някоя рибка и да сефтосам новия light фидер.
Върти ми се като идея да вкарам малко накълцан шарен в храната и да ловя на по-близка дистанция - може би около 30-35 метра с лека храна и дълъг повод.
Аз мисля да отскоча на 5ти да проверя дали аджеба ще излъжа някоя рибка и да сефтосам новия light фидер.
Върти ми се като идея да вкарам малко накълцан шарен в храната и да ловя на по-близка дистанция - може би около 30-35 метра с лека храна и дълъг повод.

- Garbolino
- разбира нещата
Забелязъл съм, че вкарването на червеи активизира платиките и в студеното време. Та сигурно ако има риби на даденото място, където ще ловиш, това ще сработи и повлияе положително.s0n3x написа: Върти ми се като идея да вкарам малко накълцан шарен...
-
- новобранец
За Искара може би ще е малко рано , видях снимки от Римския мост и имаше лед.
- Garbolino
- разбира нещата
Иска ми се да проверя дали по нашите географски ширини ще го има това нещо, което го видяхме в клипа на Джейми Харисън, че на средни дълбочини в по-горните участъци, от където влиза водата и има движение на водните слоеве, има риболов на платики отрано.borislav bonev написа:За Искара може би ще е малко рано , видях снимки от Римския мост и имаше лед.
-
- новобранец
Предполагам, че и при нас и се даржат риби в тези участъци където се смесва водата. Въпроса е да се уцели момента когато рибата се храни активно. На такова място на Искъра миналата година в началото на март цял ден нямах пипане , но късния следобед се завъртя голям пасаж платики и успех да извадя една след друга няколко хубави риби.
- Garbolino
- разбира нещата
Супер! Ето това е схемата. Сега след това публично обсъждане на работещия подход само може да си представим каква навалица ще настане още тази събота и неделяborislav bonev написа:...късния следобед се завъртя голям пасаж платики и успех да извадя една след друга няколко хубави риби...

-
- новобранец
Днес на стената капо, нямах пипане.
- Garbolino
- разбира нещата
Хм, може би рибите са усетили затоплянето/повечето слънце и са се вдигнали в горните водни слоеве и по-топли води.borislav bonev написа:Днес на стената капо, нямах пипане.
- Garbolino
- разбира нещата
Днес бях планирал да ходя за шаран и каракуда на някой от платените гьолове около софето, нооо след много размисли си казах "То на платено всеки може да лови, там майсторлък не се иска и изживяването изобщо не е същото" и както се досещате цъфнах на Пънча.
Отивам аз лежерно малко след обяд и какво да видя на стената - няма никой. Съответно си хванах късметлийското място. Водата беше ниско и даже нямаше водорасли за чистене.
Разпъвам полека лека и правя първо замятане в 2 часа. Минава един час без кълване. Почвам да си мисля дали да не сложа едно голо олово и да се пробвам да метна 80 метра, защото явно рибите не искат да дойдат на дистанцията, на която ловя. Обаче си казах, че е по-добре да поупорствам още малко. И след още 15 минути дойде първото кълване, достатъчно отчетливо, типично платикарско. Засичам и няма никой. Тука се усетих, че съм с твърде малка кука, но бях решил от самото начало, че днес ще ловя с много фин такъм и нищо не промених.
След двайсетина минути имах ново кълване, което реализирах. Стана ясно, че ще си стоя на тази дистанция и ще си изчаквам търпеливо кълванетата.
Рекапитулацията за днес е:
- 10 кълванета
- 3 фитки
- 1 откачена риба непосредствено до брега
- 6 извадени и пуснати обратно риби
Платиките бяха само дребни. Ето тази беше най-голямата: Подходът ми за деня бе:
- лайт фидер на 3.30 м
- плетено влакно 08
- дистънс кошница 20 гр
- повод 90 см
- кука 16 на повод 0.10
- дистанция 50 м
- стръв пинки
- захранка 1/2 Sensas Bream Black и 1/2 Traper Feeder Bream
Отивам аз лежерно малко след обяд и какво да видя на стената - няма никой. Съответно си хванах късметлийското място. Водата беше ниско и даже нямаше водорасли за чистене.
Разпъвам полека лека и правя първо замятане в 2 часа. Минава един час без кълване. Почвам да си мисля дали да не сложа едно голо олово и да се пробвам да метна 80 метра, защото явно рибите не искат да дойдат на дистанцията, на която ловя. Обаче си казах, че е по-добре да поупорствам още малко. И след още 15 минути дойде първото кълване, достатъчно отчетливо, типично платикарско. Засичам и няма никой. Тука се усетих, че съм с твърде малка кука, но бях решил от самото начало, че днес ще ловя с много фин такъм и нищо не промених.
След двайсетина минути имах ново кълване, което реализирах. Стана ясно, че ще си стоя на тази дистанция и ще си изчаквам търпеливо кълванетата.
Рекапитулацията за днес е:
- 10 кълванета
- 3 фитки
Платиките бяха само дребни. Ето тази беше най-голямата: Подходът ми за деня бе:
- лайт фидер на 3.30 м
- плетено влакно 08
- дистънс кошница 20 гр
- повод 90 см
- кука 16 на повод 0.10
- дистанция 50 м
- стръв пинки
- захранка 1/2 Sensas Bream Black и 1/2 Traper Feeder Bream
- s0n3x
- научил се да хвърля
Еее най-накрая светлина в края на тунела. Лека полека се завъртат рибетата, но трябва още време за добър риболов на стената.Garbolino написа: Рекапитулацията за днес е:
- 10 кълванета
- 3 фитки
Аз мисля да посетя платената любов за първи път (Рибарник Панчарево) идната седмица за да сефтосам новата light сопа.
Ако някой има желание, приемам предложения за компания.

- Garbolino
- разбира нещата
Следващия уикенд ще атакувам искърските платики, а платените рибарници май ще ги оставя за периода на забраната.s0n3x написа:(Рибарник Панчарево) идната седмица...
- Garbolino
- разбира нещата
Като гледам прогнозата за времето за събота, май не е оферта да се ходи до Искъра и ще се насоча към Пънча да проверя как ще са нещата баш в началото на предстоящото застудяване. Мисля си, че по-студеното време ще откаже платиките да се вдигат в горните водни слоеве и че ще има по-добър шанс да се хване нещо.
-
- новобранец
Вчера на стената много слабо, един костур и няколко пропуснати кълванета. Следващия път мисля да търся рибата на друго място. И към края на месеца ще пробвам на Искъра.
- Garbolino
- разбира нещата
Представям ви новата котва-косачка за водорасли. 600 гр. поцинковано желязо, с огъващи се шипове за лесно откачане. Нямам търпение да наскубя няколко кубика водорасли 
Pineapple for scale.

Pineapple for scale.
- Garbolino
- разбира нещата
Днес застудяването не трябваше да е чак такова. Егати. Беше 1 градус, валя дъжд, после го обърна на сняг. Повисях 2 часа на стената без кълване, после се преместих вдясно от бъбрека и там за 1 час хванах 1 бабушка. Бая си духаше вятър и хич не си струваше да се виси повече.
Един колега сподели, че вдясно от бъбрека рано сутринта днес е хванал няколко платички и бабушки, и после след 9 часа нещата са приключили.
Може би след седмица, след като мине застудяването, рибата пак ще се завърти в частта от бъбрека до гребната база. Там традиционно в март и април има групиране на бабушки.
Един колега сподели, че вдясно от бъбрека рано сутринта днес е хванал няколко платички и бабушки, и после след 9 часа нещата са приключили.
Може би след седмица, след като мине застудяването, рибата пак ще се завърти в частта от бъбрека до гребната база. Там традиционно в март и април има групиране на бабушки.